• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul opet prvi, ali problema je sve više

Autor mondo.rs

Divok Origi golom u 86. minutu srušio Njukasl i vratio "redse" na čelo tabele. Salah iznesen sa terena posle sudara sa golmanom.

Ne prestaje smenjivanje Liverpula i Mančester sitija na prvom mestu premijerligaške tabele!

Tim Jirgena Klopa je na teškom gostovanju u Njukaslu slavio rezultatom 2:3 (1:2), zabeleživši tako osmu uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu.

Liverpul kolo pre kraja ima dva boda više od "građana", koji tek u ponedeljak uveče dočekuju Lester.

Ako ispune očekivanja svojih navijača i zabeleže 13. pobedu zaredom u Premijer ligi, opet će postati lideri, pred mečeve odluke zakazane za 12. maj: Liverpul - Vulverhempton i Brajton - Mančester siti.

Važniji od toga kako su "redsi" trijumfovali u Njukaslu je njihov zdravstveni bilten pred revanš susret polufinala Lige šampiona protiv Barselone, zakazan već za utorak (21.00, TV Arena sport 1).

Oni će na "Enfildu" juriti prednost Mesija i drugova od čak 3:0, a u ekipi možda neće biti Mohameda Salaha i Roberta Firmina, uz već potvrđeno odsustvo Nabija Keite.

Firmino posle ulaska sa klupe na "Nou Kampu", u subotu nije bio ni među rezervama i Klop je naveo da su male šanse da bude spreman za utorak, dok je Salah posle sudara sa Martinom Dubravkom nekoliko minuta ostao na travi i na kraju u suzama bio iznesen sa terena!

U prvi mah sumnjalo se da je dobio udarac u glavu i potres mozga, ali Egipćanin je bio u svesnom stanju i sada kompletna fudbalska javnost čeka da čuje šta mu se tačno dogodilo.

Nakon što je u prvom okršaju sa Barselonom prekinuta njegova serija od 10 pobeda u svim takmičenjima, kao i 19 mečeva bez poraza (14-5-0), Liverpul je na "Sent Džejms parku" zaigrao ofanzivno od početka i poveo preko Virdžila Van Dajka u 13. minutu.

Holanđanin je posle kornera neobjašnjivo ostao sam na petercu i lako glavom pogodio mrežu.

Samo sedam minuta kasnije, loše je reagovala odbrana "crvenih". Aleksander-Arnold na gol-liniji je zaustavio udarac Rondona, ali je na odbitak natrčao Atsu i izjednačio.

Vrlo brzo opet su vodili gosti, ali tek pošto je Ajoze Perez propustio sjajnu priliku za 2:1, pogodivši stativu. Aleksander-Arnold je majstorski centrirao, a Salah laganim volej udarcem sproveo loptu u dalji ugao, pored nemoćnog Dubravke.

Njukasl nije odustao od borbe i ponovo je izjednačio u 54. minutu, kada se Salomon Rondon dobro snašao u gužvi pred golom - 2:2!

Kako je meč odmicao, Klop je vršio ofanzivne izmene, jednu za drugom. Šaćirija je poslao na teren umesto Vajnalduma, Origija prinudno umesto Salaha, dok je Milner zamenio Lovrena.

Takvo opredeljenje nagrađeno je četiri minuta pre kraja regularnog toka, kada je belgijski napadač na centaršut Šaćirija iz prekida zahvatio loptu glavom, a ona se od glave štopera Njukasla Žamala Laselesa odbila na "pravo mesto"...

REZULTATI 37. KOLA:

Bornmut - Totenhem 1:0 (0:0)
/Ake 90+1/

Vest Hem - Sautempton 3:0 (1:0)
/Arnautović 16, 70, Frederiks 72/

Vulverhempton - Fulam 1:0 (0:0)
/Dendonker 75/

Kardif - Kristal Palas 2:3 (1:2)
/Keli 31ag, Rid 90 - Zaha 28, Batšuaji 39, Taunsend 70/

Njukasl - Liverpul 2:3 (1:2)
/Atsu 20, Rondon 54 - Van Dajk 13, Salah 28, Origi 86/

odigrano u petak:

Everton - Barnli 2:0 (2:0)
/Mi 17ag, Kolmen 20/


nedelja:

Čelsi - Votford 15.00
Hadersfild - Mančester junajted 15.00
Arsenal - Brajton 17.30

ponedeljak:

Mančester siti - Lester 21.00

TABELA:Liverpul 94, Mančester siti (-1) 92, Totenhem 70, Čelsi (-1) 68, Arsenal (-1) 66, Mančester junajted (-1) 65, Vulvs 57, Everton 53, Lester (-1) 51, Votford (-1) 50, Vest Hem 49, Kristal Palas 46, Bornmut 45, Njukasl 42, Barnli 40, Sautempton 38, Brajton (-1) 35, Kardif 31, Fulam 26, Hadersfild (-1) 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC