• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompani "bombom" sačuvao Siti!

Autor mondo.rs

Belgijski štoper svojim prvim golom u poslednjih 13 meseci zadržao "građane" na putu ka novoj tituli.

Ako Mančester siti 12. maja uveče bude slavio drugu uzastopnu, a ukupno šestu titulu nacionalnog prvaka, ogromne zasluge pripašće kapitenu ekipe Vensanu Kompaniju, iako je do sada nastupio u samo 16 prvenstvenih mečeva.

Igrač sa najdužim stažom u svetloplavom dresu, doveden avgusta 2008. iz Hamburgera, doneo je "građanima" bodove u najtežoj utakmici otkako su 3. februara protiv Arsenala počeli seriju od 13 pobeda u Premijer ligi.

Dvadeset minuta pre kraja, kada je nervoza uveliko zahvatila i tribine i prostor pored aut-linije, Belgijanac je sa 25 metara snažno raspalio po lopti i poslao je u same rašlje.

Sjajni danski golman Kasper Šmajhel ovog puta je bio nemoćan i to je bilo dovoljno za trijumf, koji će najmanje prijati navijačima Liverpula.

Mančester siti - Lester 1:0 (0:0) u poslednjoj utakmici 37. kola!

Izabranici Pepa Gvardiole pred gostovanje u Brajtonu imaju 95 bodova, jedan više od drugoplasiranih "redsa", koji u istom terminu (nedelja, 16.00) dočekuju Vulverhempton i nadaju se prvoj tituli prvaka Engleske još od 1990. godine.

Da je Lester odoleo, Liverpul bi pred završnih 90 minuta imao sve u svojim rukama, a ovako mu ostaje samo nada u podvig Brajtona, koji nakon što je osigurao opstanak nema većeg takmičarskog motiva, ali može da odigra potpuno rasterećeno, kao u nedelju na "Emirejtsu" protiv Arsenala, gde je izborio remi i 99,9 odsto okončao nastojanja domaćina da završi sezonu u Top 4.

Slobodno se može reći da ove sezone niko u Premijer ligi, pa ni sam Liverpul, nije namučio Mančester siti na "Etihadu" kao Lester, na čijoj klupi od zimus sedi Brendan Rodžers, menadžer pod čijim vođstvom je titula umalo stigla na "Enfild" pre pet godina.

Rodžers kao da je želeo da pomogne svom nekadašnjem klubu, tako što će se zaustavljanjem lidera iskupiti za kasno posrtanje u trci 2013/14, koju je Siti završio sa 86, a Liverpul sa 84 boda.

Imali su "građani" mnogo problema sa agresivnim i brzim igračima Lestera. David Silva i Kompani dobili su u prvom poluvremenu žute kartone zbog startova kojima su pribegli da bi sprečili opasne situacije pred Edersonom. Silva je u par navrata čak rizikovao drugi žuti i isključenje...

Na drugoj strani, prilika za gol nikad manje! Serhio Aguero je u 32. minutu pogodio prečku, a Šmajhel izbio odbitak sa zamišljene gol-linije. Sve ostalo svelo se na izblokirane i manje ili više neprecizne šuteve sa 16-18 metara.

Sredinom drugog poluvremena Medison je opasno zapretio Edersonu, ali je lopta otišla kraj stative i ostalo je 0:0.

Gvardiola je uvođenjem Liroja Sanea pojačao pritisak na odbranu "lisica", koje su umalo kapitulirale kada je Evans propustio loptu, a Aguero se pored Megvajera izborio za novi šut. Argentinac je verovatno video loptu u golu, ali ponovo se isprečio Šmajhel.

I onda, pad koncentracije Lesterove odbrane, koja je čekala Kompanija pred ivicom kaznenog prostora, dozvolivši mu da gura loptu desetak metara i uđe u ritam. Kapiten Sitija nije zatresao mrežu čak 13 meseci, od nezaboravnog derbija protiv Junajteda 2:3 (2:0), kada je proslava titule odložena za nedelju dana.

Objektivno, nije mogao da izabere bolji trenutak da prekine taj "post".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC