• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To može samo LIVERPUL: 4:0 protiv Barse i finale!!!

Autor mondo.rs

Epska utakmica na "Enfildu" koja ulazi u istoriju Lige šampiona, a Liverpul ulazi u finale ovog takmičenja nakon što je uspeo da "okrene" nakon ubedljivo poraza u Barseloni (3:0) i to bez Salaha i Firmina. Raspad Katalonaca!

Nemoguće, nemoguće, nemoguće!

Liverpul je ove večeri na "Enfildu" ponovo promenio tok istorije i "izbio" je Lionelu Mesiju i Barseloni trofej Lige šampiona koji su već upisali nakon velike pobede pre šest dana na njihovom stadionu (0:3), a neustrašiva družina Jirgena Klopa se nije uplašila ničega.

Ni tri gola zaostatka, ni to što u sastavu nisu imali Roberta Firmina i Mohameda Salaha, ni to što ih za vikend očekuje bitka za Premijer ligu - nisu bili razlog da odustanu.

EKSKLUZIVNO NA MONDU: OVAKO JE LIVERPUL PROŠAO BARSU!

Barseloni se ove večeri na "Enfildu" ponovila Roma iz prošle sezone, i definitivno je da Ernesto Valverde nema pobednički gen za ovaj klub, dok je upravo to pokazao Liverpul kome se preokreti zapisani u DNK; ako su to uspevali protiv Sent Etjena 1977, Olimpijakosa 2004, Dortmunda 2016. ili najvažnije protiv Milana 2005. godine u Istanbulu, za samo šest minuta, zašto to ne bi mogli za čitav jedan meč protiv Barselone?

I uspeli su - golovima Origija iz 7. i 79. minuta, odnosno "rezervista" Vajnalduma iz 54. i 56. minuta, Liverpul je zakazao borbu za trofej Lige šampiona.

Na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu pokušaće da isprave ono što nisu lane u Kijevu kada ih je pobedio Real Madrid, a ovoga puta tamo će čekati boljeg iz duela Totenhema i Ajaksa (0:1) gde tek ništa nije odlučeno.

LIVERPUL - BARSELONA 4:0 (1:0), UKUPNO 4:3!
/Origi 7, 79, Vajnaldum 54, 56/

Govorio je uoči utakmice Ernesto Valverde da je njegova ekipa naučila lekciju protiv Rome, ali im je ona "počela da se priviđa" na samom startu meča.

Panično su igrali u odbrani, na sve strane su napadali igrači Liverpula, a posle greške Đordija Albe došli su u vođstvo već u 7. minutu kada je Divok Origi postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona, nakon što je Džordanu Hendersonu šut u situaciji "jedan na jedan" odbranio Alison.

Ušla je igračima Barse "voda u uši", umalo su došli i do drugog gola, da bi potom bilo uzbudljivo na drugoj strani kada su u šanse ulazili Mesi i Kutinjo.

IMA I MAGIJE JIRGENA KLOPA

Izgubio je dva evropska finala Jirgen Klop sa Liverpulom, u Ligi Evrope od Sevilje i u Ligi šampiona od Real Madrida, ali nijednom otkako je on na klupi tima sa "Enfilda" nisu ispali u dvomečima. Čak ni sada kada su protiv sebe imali 0:3, uspeli su da naprave preokret i prođu dalje. Da se finala igraju u dve utakmice, možda bi klupski muzej Liverpula bio brojniji za dva značajna pehara. Može li sada da ispravi to? Videćemo već 1. juna u Madridu, samo da li protiv Ajaksa ili Totenhema...

Nametnuli su ozbiljan tempo igrači obe ekipe, prve zvezde utakmice bili su Ter Štegen i Alison, dok su u finišu poluvremena povrede Hendersona i Robertsona, koga je zamenio Vajnaldum u pauzi, malo usporile Liverpul i Đordi Alba je mogao da izjednači posle sjajne lopte Mesija.

JIRGEN KLOP: MISLIO SAM DA JE NEMOGUĆE DA PROĐEMO...

Znao je Liverpul da mora da "krene po golove" i stigli su ranije nego što su i mislili.

Vajnaldum je u dva minuta postigao dva pogotka, na dodavanja Trenta s desnog i Šaćirija s levog boka, pa je "Enfild" eksplodirao prizivajući "deža vi" iz Istanbula.


Barselona je delovala razbijeno, paničili su svi redom, možda najviše Ernesto Valverde koji nije odavao znake smirenosti, dok je polako konce igre u svoje ruke preuzimao Lionel Mesi i krenuo je da postigne pogodak koji će njegovu ekipu odvesti u finale.

Najbolji fudbaler planete je ušao u jednu šansu i naterao Alisona na veliku odbranu, ali kao da čitave večeri nije imao s kim da igra, kao da to nije bila ona Barselona...

"ČOUKERI" IZ BARSELONE: "PRVO ROMA, SADA LIVERPUL.."

Trebalo je samo da izdrže da ne prime pogodak.

I nisu uspeli.


Trent Aleksander-Arnold, momak koji ima samo 20 godina, izveo je korner "na foru" i iskoristio to što su igrači Barselone, čak i golman, bili okrenuti od lopte, pa je njegovu briljantnu ideju iskoristio Divok Origi i krunisao se u miljenika navijača, čak i da više ne odigra ni meč za njih.

Belgijski napadač je imao nezahvalnu ulogu da zameni Firmina i Salaha, igrače koji samo jednom od dolaska u klub nisu igrali na istoj utakmici za Liverpul, i uspeo je to.

I to kako!

Odmahivao je Mesi glavom u neverici svestan šta je njegova ekipa uradila, a do kraja ni šansa - pogled na klupu na kojoj su sedeli Artur, Malkom, Fermalen ili Umtiti nije bio naročit povod za optimizam kod navijača Liverpula, tako da je Barselona poslednji sudijski zvižduk sačekala bez praktično prave šanse za gol i izbacivanje Engleza.

A setite se promašene šanse Dembelea u četvrtom minutu nadoknade na "Enfildu" kada ga je Mesi spojio sa golom, a on očajno reagovao...

Liverpul ide u svoje deveto finale i šesti trofej, prvi od 2005. godine!

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson (od 46. Vajnaldum) - Fabinjo, Henderson, Milner - Mane, Šaćiri (od 90. Staridž) i Origi (od 85. Gomez).

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto, Pike, Lengle, Alba - Buskets, Rakitić (od 80. Malkom), Vidal - Kutinjo (od 60. Semedo), Mesi i Suarez.

Meč je sudio turski arbitar Džunejt Čakir.


N     A     J      A     V     A

Nema navijača Liverpula koji ove večeri neće pomisliti na Istanbul.

U finalu Lige šampiona protiv Milana, kada su "rosoneri" već upisali novi trofej u najvažnijem fudbalskom takmičenju, igrači Liverpula su za samo šest minuta u drugom poluvremenu uspeli da izjednače rezultat, a potom i da osvoje pehar posle boljeg izvođenja penala.

Večeras protiv Barselone na "Enfildu" imaju takođe tri gola zaostatka, samo što je u igri još velikih 90 minuta, pa je nepravedno unapred ih opisivati.

Bar iz pomenutog razloga.

Jirgen Klop je pred ovaj meč imao mnogo problema s povredama pošto izostaju Roberto Firmino, Nabi Keita i Mohamed Salah, zbog čega se pomenuti podvig čini još neizvodljivijim, dok nije ni Ernesto Valverde bez briga pošto se za vikend doktorima javio Usman Dembele.

Svi pogledi će zbog toga biti usmereni na Sadija Manea, jedinog preostalog iz neustrašivog napadačkog trija, odnosno zvezdu prvog meča Lea Mesija.

U sastavu su od početka Šaćiri i Origi, dok nema Vajnalduma.

Takođe, biće zanimljivo videti i reakciju publike na "Enfildu" kada loptu u nogama bude imao Luis Suarez pošto su mu zamerili zbog slavljenja pogotka na "Nou Kampu", o čemu smo pisali da nema ništa pogrešno.

Pobednik ovog dvomeča će u finalu Lige šampiona, koje se igra 1. juna u Madridu, igrati s boljim iz duela Ajaksa i Totenhema (prvi meč 1:0) koji revanš igraju u sredu.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ!

90' -
Danjel Staridž menja Đerdana Šaćirija. Pet minuta nadoknade!

85' -
Džo Gomez menja Divoka Origija koji je povređen.

79' - GOOOOOOL! 4:0! DIVOK ORIGI! AU!!!!

Ovo je neverovatno, Liverpul ima prednost za finale!

Katastrofalna greška defanzivaca Barselone, svi su bili okrenuti leđima kada je Aleksander-Arnold na brzinu izveo korner i uposlio Divoka Origija koji sa šest-sedam metara matira Ter Štegena. Kakvu utakmicu gledamo!

75' -
Artur na terenu umesto Vidala koji nije ostvario uticaj na igru Barselone kakvu je imao u prvoj utakmici na "Nou Kampu", pa ćemo videti šta može mladi Brazilac. Žuti karton i za Nelsona Semeda zbog faula na Maneu.

68' -
Rakitić za Mesija, pa šut Argentinca s desne strane, pravo u Alisona!

66' -
Mesi se zaleteo na četvoricu i ništa nije hteo da rizikuje Matip. Žuti karton.

60' -
Nelson Semedo na terenu umesto Kutinja.

56' - GOOOL! VAJNALDUM! 3:0!

Neverovatno!

Liverpul ima izjednačenje dvomeča, Đini Vajnaldum pogađa i drugi put.

Dugo je trajao napad, usledio je konačno centaršut Šaćirija sa leve strane, a Holanđanin je sjajno skočio pored loše postavljenih fudbalera Barselone, da bi potom zakucao loptu u mrežu Ter Štegena... Barselona paniči!

54' - GOOOL! VAJNALDUM! 2:0!

Enfild je eksplodirao, Liverpul je na gol od izjednačenja.

Rakitić je bio mekan, Đordi Alba je izgubio loptu, prošao je Aleksander-Arnold po desnoj strani i poslao oštru loptu za Vajnalduma koji je dolazio iz drugog plana, a Holanđanin je pogodio "kroz" Ter Štegena. 

Možda je i mogao bolje nemački golman...


51' - VAN DAJK! TER ŠTEGEN! SUAREZ! ALISON!

Od početka meča Liverpul stoji unutar pet metara posle kornera, tako je i ovoga puta bilo, a sada se najbolje snašao Van Dajk koji je probao petom, ali neverovatan je Ter Štegen. Podjednako dobar i Alison na drugoj strani posle šuta Suareza.

50' - Barsa olako dozvoljava kontre Liverpulu, Maneu u poslednji čas izbija Roberto!

46' -
Nije mogao Robertson dalje, zamenio ga je Vajnaldum. Videćemo ko će na njegovo mesto, verovatno Džejms Milner.

45+4' -
Poslednju šansu u prvom delu utakmice imao je Alba posle lepe saradnje sa Leom Mesijem, probao je levi bek iz pozicije desnog, nakon fantastičnog dodavanja, ali ostajemo na jednom pogotku za sada. A moglo je mnogo više da ih bude...


45' - Rame u lice Fabinja, žuti karton za Busketsa. Četiri minuta nadoknade!

40' -
Ostao je Henderson na terenu, na povredu se žali i Robertson, s tim da će i on biti dobro, dok polako pada tempo usled ovih prekida... Umalo je to koštalo Alisona kome je koncentracija bila na nižem nivou, ali nije uspeo Suarez da ga prevari.

33' -
Džordan Henderson je povređen i to je problem za Liverpul. Sjajan je bio u uvodnih pola sata, Jirgen Klop je spremio izmenu...

24' - Robertson! Kakva utakmica!

Sada je levi bek Liverpula ušao u kazneni prostor, šutirao iz prve, lopta je imala čudnu putanju, ali Ter Štegen uspeva da je zaustavi telom, gotovo da ga je pogodila. Publika ima šta da vidi.

18' - Mesi! Kutinjo!

Sada dve velike šanse za Barselonu koja se oporavila nakon pritiska Liverpula, ali je prvog zaustavio Matip, drugog odlični Alison.

14' - Mesi!

Odličan napad Barselone koji je inicirao Vidal sjajnom dijagonalom s desna na levo, protrčao je Kutinjo i sačekao Albu, da bi povratna išla na Mesija, koji je od početka utakmice imao mnogo duela sa Robertsonom, čak je bio i udaren po glavi.

Alison fantastično brani i šalje loptu preko gola za korner.


11' -
Žustar start Fabinja i žuti karton pokazuje Čakir... Možda je Suarez malo preterao.

9' -
Uf, nesiguran Ter Štegen, Origi je mogao da ima čist put ka golu, ali Nemac se snašao...

7' - GOOOL! DIVOK ORIGI! LIVERPUL VODI NA ENFILDU! 1:0!

Bolji su od početka i već su to naplatili!

Posle velike greške Đordija Albe, koji je poklonio loptu Sadiju Maneu, u gol-šansu je ušao Džordan Henderson kome je fantastično odbranio Ter Štegen, ali je u nastavku akcije Divok Origi "počistio" loptu u mrežu.

Njegov prvenac u Ligi šampiona, i to u kakvom trenutku...

1' -
Meč je počeo!

I odmah šansa za Hendersona koji je bio kratak nekoliko centimetara kako bi zahvatio loptu, ali je "očistio" opasnost sjajni Đordi Alba koji viče na svoje saigrače.

- Poslednji i jedini meč u kom ni Firmino ni Salah nisu igrali bio je u Liga kupu protiv Lestera (2017/18). Liverpul je taj meč izgubio 2:0.

- Da li ste videli peticiju navijača Liverpula da Mesi ne igra u revanšu? 

- Proverite i vaše znanje o Leu Mesiju. Kome je dao više od pet golova?

- Jirgen Klop nikada do sada kao trener Liverpula nije "ispadao" u dvomečima.

- Ne zaboravite da posle meča na MONDU možete da pogledate "hajlajtse" u HD formatu.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tesla

Neka budu sretni da ih ne ponize pred njihovim navijacima...

MILOŠ

@Tesla NEKA BARSA BUDE SRETNA DA NE BUDE PETARDA

Jaaa

@Tesla Hahaaa, ima li te Tesla???

Banja Luka

@Tesla kladionica je cudo nema vise fudbala kao nekad velike se pare vrte kao sto se vidjelo i veceras sahranjen fudbal

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC