• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo na korak od osvajanja Kupa BiH!

Autor mondo.ba

"Bordo" tim je savladao Širokobriježane rezultatom 3:0 (2:0) u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine i mirno može da očekuje revanš za sedam dana na "Pecari".

Sarajlije su deklasirale Široki Brijeg u prvom susretu finala Kupa BiH i stigle nadomak osvajanja trofeja, a s obzirom da su lideri u Premijer ligi BiH, vrlo blizu i "duple krune".

SARAJEVO - ŠIROKI BRIJEG 3:0 (2:0)

U prvom poluvremenu osim početnih nekoliko minuta susreta na "Koševu" postojao je samo jedan tim - Sarajevo, koje je od sijaset prilika pred Lukom Bilobrkom realizovalo dvije.

Prvu u devetom minutu, kada je po desnoj strani prošao Anel Hebibović i na drugoj stativi pronašao Amara Rahmanovića, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu gostiju sa "Pecare".

Bilobrk je drugi put vadio loptu iz svoje mreže u 39. minutu kada je Rifat Kapić prevario gostujućeg defanzivca, a onda plasirao loptu u suprotan ugao - 2:0.

Tačku na ubjedljiv trijumf u sudijskoj nadoknadi stavio je Nihad Mujakić za ubjedljivih 3:0 koji garantuju miran revanš za sedam dana u Širokom Brijegu i ukoliko se ne desi neko novo čudo kao na "Enfildu" u Ligi šampiona, onda će Musemićev tim da podigne trofej Kupa BiH.

"Bordo" klub će tako naslijediti komšije sa "Grbavice" koje su prethodne sezone, osvojile pehar pobijedivši u finalnom dvomeču ekipu Krupe ukupnim rezultatom 6:0.

Biće to četvrti trofej za Sarajevo, pod uslovom, naravno da završe posao sljedeće srijede u Širokom Brijegu.

Danas Širokobriježani nisu bili na svom uobičajenom nivou, posebno u prvom poluvremenu, ali su uprkos lošoj partiji ipak kreirali nekoliko odlično prilika.

Samo zahvaljujući Vladanu Kovačeviću, golmanu Sarajeva, ali i zbog nepreciznosti Stipe Jurića, Mate Stanića i Josipa Ćorluke, gosti nisu uspjeli da postignu nijedan gol koji bi im zlata vrijedio u revanšu.

Ovako, naredne srijede će im biti potrebno veliko fudbalsko čudo da po treći put u istoriji kluba osvoje trofej najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Gallery

OSVAJAČI KUPA BIH:


2000/01 Željezničar (Sarajevo)
2001/02 Sarajevo
2002/03 Željezničar (Sarajevo)
2003/04 Modriča Maksima
2004/05 Sarajevo
2005/06 Orašje
2006/07 Široki Brijeg
2007/08 Zrinjski (Mostar)
2008/09 Slavija (Istočno Sarajevo)
2009/10 Borac (Banjaluka)
2010/11 Željezničar (Sarajevo)
2011/12 Željezničar (Sarajevo)
2012/13 Široki Brijeg
2013/14 Sarajevo
2014/15 Olimpik (Sarajevo)
2015/16 Radnik (Bijeljina)
2016/17 Široki Brijeg
2017/18 Željezničar
2018/19 ?

TOK UTAKMICE

...
Izvor: Dailymotion/videosp

90+3. minut - GOOOOL! Sjajan kontranapad Sarajeva i Nihad Mujakić je pogodio za 3:0 i praktično riješio pitanje pobjednika Kupa BiH, iako smo vidjeli sinoć na "Enfildu" da su čuda u fudbalu moguća.

90+2. minut - Velika šansa za goste poslije greške Nihada Mujakića, ali je uspio da izblokira udarac Josipa Ćorluke i lopta je prošla za malo pored stative.

88. minut - Nova promjena kod Sarajeva - Amer Dupovac je ušao umjesto Emira Halilovića.

87. minut - Aladin Šišić već u narednom napadu domaćina mogao da stavi tačku na i, ali je pogodio spoljni dio mreže.

86. minut - Golman Sarajeva je ponovo sjajno odbranio šut sa ivice kaznenog prostora koji je uputio rezervista Mato Stanić.

82. minut - Nova prilika za goste sa "Pecare". Golman Luka Bilobrk je ispucao loptu, koja je preskočila odbranu Sarajeva, ali je Vladan Kovačević spriječio pogodak odbranivši udarac Stipi Juriću.

80. minut - Nova izmjena u "bordo" taboru, umjesto Mersudina Ahmetovića je ušao Aladin Šišić.

74. minut - Trener Sarajeva Husref Musemić ubacio je Krstu Velkoskog umjesto strijelca drugog pogotka Rifeta Kapića, dok je i u Širokom Brijegu došlo do izmjene. Umjesto Dražena Bagarića u igri je Mato Stanić.

69. Široki Brijeg je za malo smanjio. Poslije centaršuta s lijeve strane, Stipe Jurić je glavom sa pet metara loše zahvatio loptu i šutirao iznad prečke.

65. minut - Gosti su preuzeli inicijativu u namjeri da smanje rezultat, ali zasad nisu stvorili neku izgledniju priliku.

58. minut - "Požutio" je Stipe Jurić, a potom i Mateo Marić u ekipi Širokog Brijega zbog oštrih startova.

49. Sjajnu šansu je propustio Amar Rahmanović, bolje reći da je Luka Bilobrk odlično intervenisao i spriječio ubjedjivo vođstvo Sarajeva.

46. minut - Nastavljen je duel u Sarajevu. Trener gostiju Goce Sedloski u igru je uveo dvojicu fudbalera Dinu Ćorića i Matea Marića umjesto Ante Hrkača i Josipa Barišića.

- poluvrijeme - 

44. minut - Golman gostiju sa "Pecare" je odbranio šut Anela Hebibovića.

...
Izvor: Dailymotion/videosp

39. minut - GOOOL! Domaćin je udvostručio prednost. Strijelac je Rifat Kapić nakon solo akcije pogodivši malu mrežu Luke Bilobrka, koji je mogao i bolje da reaguje - 2:0. 

28. minut - Najprije je Mersudin Ahmetović loše šutirao iz izgledne situacije, da bi potom Emir Halilović imao i boljih rješenja, ali se odlučio na udarac i promašio.

22. minut - Nova odlična prilika za domaćina, ali je Rifet Kapić promašio poslije centaršuta Benjamina Tatara.

...
Izvor: Dailymotion/videosp

9. minut - GOOOL! Sarajevo vodi sa 1:0! Gol je postigao Amar Rahmanović poslije lijepe akcije Anela Hebibovića, koju je završio pogodivši mrežu gostiju na "drugoj" stativi.

6. minut - Stopostotna šansa za Široki Brijeg. Stipe Jurić je bio za malo neprecizan.

1. minut - Počeo je meč na "Koševu".

- Utakmicu sudi Dragan Petrović iz Banjaluke.

Sastavi

Husref Musemić i Goce Sedloski u najavi susreta su imali različite želje pred dvoboj na "Koševu", a odlučili su se i na ove početne sastave.

SARAJEVO: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Tatar.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Babić, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin.

Pehar ide Sarajevu ili Širokom Brijegu?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC