• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beloti naoštren protiv Sasuola - makazice 2/3!

Autor mondo.ba

Torino je preokrenuo meč protiv Sasuola i došao do važna tri boda u trci za Ligu Evrope. Andrea Beloti od tragičara do heroja.

Sjajan meč u matine terminu Serije A u kojem smo vidjeli penal, crveni karton i pet golova od kojih je onaj "devetke" Torina bio za TV špice!

Na stadionu "Grande Olimpiko" domaćini su dva puta bili u zaostatku, Mehdi Burabija je pogodio za vođstvo gostiju, ali je poravnanje donio Beloti u drugom dijelu.

Sasuolo je ponovo stigao do prednosti nakon što se Lirola odlično snašao u šesnaestercu, ali su Simone Zaza i Andrea Beloti u 81. i 82. donijeli "bikovima" preokret i nastavak trke za plasman u Ligu Evrope.

Torino - Sasuolo 3:2 (0:1)

Ekipa Valtera Macarija se od starta nametnula kao ekipa kojoj tri boda igraju veliku ulogu, dok su gosti sigurni na sredini tabele. Ali, tako nisu igrali.

Domaćini su prvu veliku priliku imali u 17. minutu kada je Frančesko Manjaneli igrao rukom u šesnaestercu. Odgovornost sa bijele tačke je preuzeo Beloti i pogodio prečku, sa gornje strane.

Kazna je stigla deset minuta kasnije. Burabija je sa 25 metara sjajnim udarcem pogodio dalji ugao i savladao Salvatorea Sirigua. Ali potom nanio veliku štetu svom timu.

Marokanac je tokom proslave pogotka navukao dres preko glave i zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu.

"Bikovi" su u nastavku pucali iz svih oružja, prilike su se redale kao na traci ali je završnici nedostajalo mirnoće. Nekad i sreće.

Fantastičan pokušaj Belotija makazicama je krajnim naporom ispod prečke izvadio Andrea Konsilji, ali je u 56. minutu ipak bio nemoćan nakon što je Lorenco De Silvestri pronašao svoju "devetku" na gol liniji. "Il Galo" je predobar da bi takvu priliku propustio.

Macari je zbog igrača više u polju sa terena povukao Sašu Lukića u 49. i u igru poslao Simonea Zazu. Nekadašnji reprezentativac Italije je u periodu od 60. do 70. minuta igre propustio tri velike prilike da donese prednost Torinu.

Sasuolo je bio na konopcima, limitiran na kontranapade i bilo je pitanje vremena kada će ponovo kapitulirati. A, onda šok za domaćine.

Žeremi Boga se sjajno probio po desnom krilu, šutirao u dalji ugao, a lopta se odbila do Pola Lirole koji je petom poslao u mrežu.

Domaćini nisu posustajali u napadima što im se isplatilo u 81. i 82. minutu.

Zaza je iz četvrtog pokušaja napokon savladao Konsiljija, a Beloti je iz "popravnog" pokušaja na pravi način uhvatio makazice nakon centaršuta De Silvetrija i postavio konačnih 3:2.

Zanimljivo, Beloti je i u avgustu 2017. godine na asistenciju De Silvestrija postigao gol makazicama protiv Sasuola. Iz tri pokušaja dva u metu.

Svaka čast!

SERIJA A, 36. kolo:

Torino - Sasuolo 3:2 (0:1)
/Beloti 56, 82, Zaza 81 - Burabija 27, Lirola 71/

Frozinone - Udineze (15.00)
Sampdorija - Empoli
SPAL - Napoli (18.00)
Roma - Juventus (20.30)

u subotu

Atalanta - Đenova 2:1 (0:0)
/Berou 46, Kastanje 52 - Pandev 89/

Kaljari - Lacio 1:2 (0:1)
/Pavoleti 90+1 - L. Alberto 31, Korea 53/

Fiorentina - Milan 0:1 (0:1)
/Čalhanoglu 36/

u ponedjeljak

Bolonja - Parma (19.00)
Inter - Kjevo (21.00)

TABELA: Juventus 89, Napoli 73, Atalanta (+1) 65, Inter 63, Milan (+1) 62, Torino (+1) 60, Roma 59, Lacio (+1) 58, Sampdorija 49, Sasuolo (+1) 42, SPAL 42, Kaljari (+1) 40, Fiorentina (+1) 40, Parma 38, Bolonja 37, Đenova (+1) 36, Udineze 34, Empoli 32, Frozinone 24, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC