• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan osvojio Kup na "Rajku Mitiću"!

Autor mondo.rs

Četvrti put zaredom Partizan je osvojio trofej Kupa Srbije, a drugi protiv Crvene zvezde u tom intervalu. Kao i 2017. godine pehar je doneo štoper, posle Milenkovića - Ostojić!

 Partizan osvojio Kup na "Rajku Mitiću"! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je osvojila titulu, a Partizanu ide trofej Kupa!

U meču u kojoj je tim Vladana Milojevića mogao da osvoji "duplu krunu" posle 12 godina, a u kom je ekipa Sava Miloševića mogla da spasi turbulentnu sezonu osvajanjem jednog trofeja, očigledno je drugopomenuto bilo veći motiv pošto su crno-beli bili dosta bolji.

Gol za trofej delo je Bojana Ostojića koji je u 13. minutu iskoristio kikseve Stojkovića, Milunovića i Borjana, a zanimljivo je da je i pre dve godine pobedu protiv Zvezde doneo štoper.

Tada je Nikola Milenković u "Humskoj" bio najviši u skoku i postigao je pogodak za drugi uzastopni pehar Partizana u Kupu Srbije, dok je nakon toga, u mečevima protiv Mladosti i drugom sa Crvenom zvezdom, taj niz produžen na četiri godine.

Zvezda će pehar Kupa nastaviti da traži, na njega čeka od 2012. godine, ali sudeći po prikazanom večeras na stadionu "Rajko Mitić", Partizanu sasvim zasluženo ide trofej.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:1 (0:1)
/Ostojić 13/


Uvodni minuti finala protekli su bez većih rizika fudbalera obe ekipe; birali su najjednostavnija rešenja, želeli da igraju "na sigurno", kako je i uobičajeno u utakmici u kojoj je premija trofej, a prva šansa došla je posle prekida koji je neoprezno napravio Filip Stojković u 13. minutu.

Iskosa sa desne strane loptu je uputio Pantić, Stojković je u markiranju izgubio Ostojića, preuzeo ga je Milunović, u pomoć je došao i Borjan u želji da izbaci loptu, međutim "zaplivao" je u prazno, štoper Partizana koji je igrao 99. meč u crno-belom je zahvatio loptu, a ona se ušunjala u mrežu Crvene zvezde koja je od tada morala da juri prednost.

Međutim, ne može se reći da ih je primljeni gol "razmrdao", i dalje su bili prilično neodlučni na polovini Partizana, pa su osvojene lopte Zdjelara i Šćekića bile kontraopasnost.

Nekoliko puta bi Partizan po presečenom pasu, ili oduzetoj lopti dok igrač stoji okrenut leđima, uspeo da iskoristi brzinu Ivanovića, Gomeša ili Tošića, za razvijanje kontri, međutim Borjan je bio oprezan i uspešno je ispravljao previde svojih saigrača.

DOBIT NIJE SAMO TROFEJ!

Partizan će zbog pobede u Kupu Srbije, a zbog napretka Superlige zbog koeficijenta, kvalifikacije u Ligi Evropi početi od 2. kola. To znači i dve nedelje više odmora, odnosno više vremena za uigravanje na pripremama. To je sigurno i vest koja je veoma obradovala Sava Miloševića.

Najbliži golu možda je bio Pantić, kada je iskosa sa desne strane, gađao dalji ugao Borjanovog gola, ali je reprezentativac Kanade bio dovoljno spretan da spreči gol.

S druge strane, crveno-beli su u prvom poluvremenu stvorili samo jednu šansu preko Milana Pavkova, kada je prodor zabeležio Filip Stojković, dok su navijači malo toga videli od Marina, Bena ili Ivanića, koji su igrali iza jedinog isturenog špica.

Izvor: MN PRESS


Brzo je u nastavku Milojević odlučio da povuče Jovičića sa terena i da uved strelca s prethodnog derbija, Aleksu Vukanovića, što je značilo da će Ivanić u sredinu terena...

Pomoglo je to Zvezdi da dobije igrača više u završnoj fazi napada, ali je isto tako otvorilo prostor za kontre Partizana koje su postajale sve brojnije, međutim u njima su igrači crno-belih birali sve lošija rešenja.

Mnogo posla je imao Milan Borjan zbog izlazaka sa gol-linije, dok se Vladimir Stojković nije preterano namučio, čak ni po ulasku drugog špica Dejana Joveljića.

Fudbal koji su igrači obe ekipe prezentovali na "Marakani" nije bio naročito uzbudljiv, u jednom trenutku je podsetio na klasičan "ostrvski" način igre, ali smo videli manje prekršaja nego na prethodnom derbiju.

Zanimljivo je da je ovo prvi poraz od Partizana za Vladana Milojevića otkako je seo na klupu Zvezde, dok je prvi trenerski za Sava Miloševića koji je tek dva meseca trener.

Takođe, Saša Ilić je podigao trofej na poslednjoj utakmici u karijeri.

ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 82. Gobeljić), Savić, Milunović, Rodić - Jovičić (od 51. Vukanović), Jovančić - Ben (od 68. Joveljić), Marin, Ivanić - Pavkov.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević (od 80. Šehović) - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 90. Ilić), Pantić, Ivanović (od 73. L. Pavlović) - Gomeš.

Meč je sudio Novak Simović.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


N    A    J    A    V    A

Zvezda je na putu ka finalu "izbacila" Dinamo Vranje (2:0), TSC Bačku Topolu (4:1), Radnik (2:1) i posle dva meča Mladost iz Lučana u polufinalu (4:1 i 0:0). Partizan je takmičenje počeo protiv Kolubare (2:1), Zemuna (2:0), preko Napretka (4:0) i uzbudljivog dvomeča sa Radničkim (1:0 i 1:1) stigao je do nove borbe za trofej. 


Utakmica je prvobitno trebalo da se odigra na "Čairu", ali je FSS odlučio da je premesti u Beograd, da bi žrebom odlučeno da to bude na stadionu "Rajko Mitić".

Isti timovi sastali su se i pre dve godine u finalu, samo u Humskoj, a slavio je Partizan.

Reporteri MONDA će pratiti utakmicu na "Marakani", tako da ovde možete da pronađete sve informacije, izjave, fotografije, video-snimke i još mnogo toga što će sadržati novi duel Zvezde i Partizana.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! TROFEJ IDE PARTIZANU!

90' - Saša Ilić ulazi na teren umesto Zorana Tošića. Pet minuta nadoknade!

88' -
Dve dobre intervencije Milana Borjana koji je odigrao odlično posle greške za gol.

82' -
I Milojević "osvežava" bekove. Gobeljić menja Stojkovića, pa odmah pravi faul na 17 metara.

80' -
Šehović menja Uroševića, izgleda se bek Partizana umorio.

78' -
Tri na dva kontra Partizana i loše rešenje na kraju Pantića. Karton za Pavlovića.

73' - Milan Đuričić je poljubio u glavu mladog Lazara Pavlovića i poslao ga na teren. Izlazi Đorđe Ivanović.

68' -
Najbolji strelac Zvezde u Kupu, Joveljić, menja Bena.

62' -
Dobra ideja Vukanovića s boka, jurio je loptu Pavkov, ali nedostajalo mu je malo da je zakači. Pritisak Zvezde u ovom trenutku, probao je šut i Mirko Ivanić.

Izvor: MN PRESS


61' - Ivanović!

Hteo je sam da završi akciju posle greške Jovančića, ali je to bilo loše rešenje pošto je raspalio po lopti koja je otišla daleko od gola. Dvojica saigrača bila su sama...

Žuti karton za Rodića zbog zaustavljanja kontre.

57' -
Malo ofanzivnija u ovom trenutku, ali sve više kontri Partizana.

51' -
Vukanović na terenu, izlazi Jovičić. Trebalo bi Ivanić da ode na sredinu terenu. Odmah šansa za Ivanovića s levog boka, ali odlično je reagovao Stojković i zatvorio ga na vreme odličnim uklizavanjem.

47' -
Prekid derbija zbog bakljade na severu, dim je svuda po terenu...

46' -
Bez promena na startu. Žuti karton za Šćekića nakon gaženja Jovančića.


45' -
Kraj prvog poluvremena u kom je Partizan bio mnogo bolji. Obe ekipe su ušle oprezno u duel, gledali smo fudbal bez rizika, da bi crno-beli poveli posle prve šanse i savršenog prekida Pantića. "Zaplivali" su Borjan i Milunović, prethodno je dve greške napravio Stojković, a to je štoper Partizana iskoristio za gol. Crno-beli su imali šanse preko Tošića, Ivanovića i Pantića, dok je Zvezda bila nedovoljno konkretna i zapretila je jednom preko Pavkova.

42' -
Dva puta su igrači Zvezde, Savić i Ben, bili sami u kaznenom prostoru Stojkovića, ali su loše zahvatili loptu.

37' - Pavkov!

Najbolja šansa Zvezde za sada, Pavkov je bio daleko najviši po centaršutu Stojkovića, ali lopta je udarila po travi i uhvatio je Stojković.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


34' - Pantić!

Ponovo je Borjan heroj Zvezde. Odličan šut Pantića iskosa sa desne strane, "izvukao" je loptu iz gola reprezentativac Kanade. Crvena zvezda igra veoma loše za sada, nije ih mnogo "naelektrisao" ni primljeni gol.

33' - Ivanović!

Pobegao je ofanzivac Partizana odbrani Zvezde, morao je okrenut leđima da prihvati loptu, da bi to iskoristio Borjan, otklonio je opasnost.

26' - Ivanović je probao makazicama posle ubačene lopte Tošića, ali nije dobro zahvatio "fudbal" i to bez većih problema hvata Borjan, međutim golmana Zvezde mogu da brinu loše reakcije odbrane od početka.

23' -
I drugi put na meču Tošić ulazi sa boka u sredinu, ali ovoga puta je loše šutirao.

Izvor: MN PRESS



20' -
Prva šansa za Pavkova koji je izašao pred Stojkovića, šutirao je malo pored gola, ali je ipak bio ofsajd. Potom još jedna prilika za napadača iz Begeča, Pavlović je pomogao Stojkoviću da se izbori sa njim.

19' - Tošić!

Bolje je Partizan ušao u meč, dijagonala ka Tošiću na desnoj strani, potom dribling igrača Partizana i šut levom nogom, ali sada Borjan na mestu.

13' - GOL! PARTIZAN VODI! OSTOJIĆ!


Prva prilika i odmah gol Partizana posle loše komunikacije odbrane Zvezde.

Milan Borjan i Nemanja Milunović su se sudarili prilikom prekida, golman Zvezde je "zaplivao" u prostor, a to je iskoristio Bojan Ostojić i prosledio loptu u mrežu. Prethodno je odlično prekid izveo Danilo Pantić.

Slobodan udarac došao je posle neopreznog faula Filipa Stojkovića iskosa sa desne strane, deluje prilično nervozno od starta meča.

Zanimljivo je da se Ostojić radovao iza gola dok je meč nastavljen!


10' -
Ništa se nije desilo u prvih deset minuta meča. Veoma oprezni i jedni i drugi, kombinuju u zadnjoj liniji, bez naročitog pritiska na njima, a igrači biraju najjednostavnija rešenja kako ne bi došlo do greške u ovoj fazi utakmice.

1' -
Meč je počeo!

- Pokloni za Sašu Ilića i Nenada Milijaša od ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije. Uramljene dresove uručili su im Nenad Bjeković i Darko Kovačević. Dvojica kapitena Zvezde i Partizana odlaze u penziju na kraju sezone.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Intonira se himna "Bože pravde" pred oko 15 hiljada gledalaca.

- Igrači izlaze na teren...

- "Jedan je Milijaš Nenad!"
, pevaju navijači Crvene zvezde dok na teren izlazi Nenad Milijaš. On će zajedno sa igračima koji nisu u protokolu biti kraj klupe.

- U ovom trenutku na stadionu tek oko 10 hiljada navijača.


- Pogledajte fotografije sa Autokomande gde su korteo napravili navijači Crvene zvezde i Partizana.

- Navijači crveno-belih vređali su Vladimira Stojkovića dok je išao ka tunelu.


- Navijači Partizana skandirali su Saši Iliću, a severna tribina je to pozdravila aplauzom.

- Na klupi Zvezde su Popović, Gobeljić, Čaušić, Vulić, Jevtović, Vukanović i Joveljić. Kada je u pitanju Partizan, šansu čekaju Filip Kjajić, Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Milan Smiljanić, Saša Ilić, Lazar Pavlović i Dejan Georgijević.

- Očekivani sastavi su i potvrđeni!

- Podsetimo se pravila finala Kupa Srbije: Ukoliko rezultat bude nerešen u 90 minuta, onda će se igrati produžeci, za razliku od ostalih faza ovog takmičenja. Ako nema pobednika ni posle 120 minuta, onda će se izvoditi penali.

- Pogledajte snimak sa Autokomande koji je zabeležio naš reporter.


- Zatvorena je Autokomanda pošto se čekaju navijači Partizana da prođu ka stadionu.

Izvor: MONDO


- Podršku Partizanu pružio je i muzičar Edi Grant. "Za Saleta i mene!", napisao je.

- Kapiteni Zvezde i Partizana govorili su o sigurnosti dece na derbiju.

- U ovim sastavima bi Zvezda i Partizan trebalo da istrče na teren "Marakane" za dva i po sata.


- Oko tri sata pre početka derbija, na više lokacija od Partizanovog do Zvezdinog stadiona, raspoređene su brojne jedinice žandarmerije. Saobraćaj se na samom kružnog toku, ali i u ulicama koje se slivaju ka Autokomandi odvoja sporo i otežano. Oko stadiona Partizana u manjim grupama se okupljaju navijači crno-belih. 

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- Šta je Vladan Milojević rekao pred finale Kupa?

- Šta je Savo Milošević rekao pred finale Kupa?


- Isti timovi sastali su se i pre dve godine u finalu Kupa, kada je Partizan pobedio golom Nikole Milenkovića, u danu novog derbija prisetili smo se SVIH mečeva "večitih" u masovnijem takmičenju od kojih su neki bili antologijski...

- Za sada nije prodato mnogo ulaznica za Kup. Da li vi dolazite?

Anketa

Da li dolazite na finale Kupa Srbije?

  • Da

    28.57% (6)

  • Da, ali samo ako ne bude kiša

    4.76% (1)

  • Ne

    66.67% (14)

Da li dolazite na finale Kupa Srbije?

Rezultati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVANA POBJEDA SJAJNOG PARTIZANA

Tedi 12

Zasluzeno,navijac sam zvezde al veceras je partizan bio bolji.Zvezda nije imala nijednu konkretnu sansu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC