• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak odlično počeo pohod na drugi Rolan Garos trofej!

Autor mondo.rs

Srpski as pretrpeo je jedan brejk u tri neravnopravna seta sa Hurkačom.

Pet dana posle 32. rođendana svetski "Broj 1" započeo je pohod na drugu Rolan Garos titulu pobedom nad Hubertom Hurkačom u sat i 37 minuta neravnopravnog tenisa na "Filip Šatrije" stadionu.

(1) Novak Đoković pretrpeo je jedan brejk u tri seta sa 44. teniserom sveta - 6:4, 6:2, 6:2.

"Zadovoljan sam što sam igrao na ovom terenu. Velike emocije i mnogo nezaboravnih trenutaka sam imao na ovom terenu i drago mi je što sam se vratio pobedom. Ovo je vrlo dugačak turnir, dve nedelje, važno je početi dobro. Vrlo su izjednačeni protivnici, mora svako da se pobedi dobrom igrom, svi imaju ambicije da što dalje doguraju", rekao je Srbin u mini intervjuu po izlasku s terena.

Novaku je ovo bila 22. uzastopna pobeda na "mejdžorima", do koje je došao uz šest brejkova iz devet šansi.

POVEZANE VIJESTI


Naredni rival biće mu Henri Laksonen iz Finske, 104. na svetu, verovatno u sredu popodne. Laksonen je u glavni žreb upao kao srećni gubitnik iz kvalifikacija, a onda u tri seta izbacio jednog od pobednika kvalifikacija, španskog tenisera Pedra Martineza - 6:1, 6:0, 7:6 (7:4).

U karijeri je dva puta stigao do drugog kola gren slem turnira i, do danas, zaradio 946.192 dolara.


U prvom međusobnom duelu sa Hurkačom, koji je pre dolaska u Pariz vezao poraze u prvim rundama Madrida, Rima i Liona, šampion iz 2016. imao je priliku da "oseti" teren na najvećem stadionu, na kom je pre godinu dana kao 20. nosilac doživeo poraz u četvrtfinalu od (16) Marka Čekinata.

Utoliko, Novak u Parizu brani 360 od potencijalnih 2.000 poena, koliko uz nagradu od 2.300.000 evra pripada pobednicima singla 123. izdanja Otvorenog prvenstva Francuske.


Posle žrebanja za turnir ukupnog nagradnog fonda od 42 miliona evra, četvorostruki finalista našao se na različitim stranam "kostura" u odnosu na najveće rivale, (2) Rafaela Nadala i (3) Rodžera Federera i, generalno, utisak je da je ove sezone imao povoljan žreb.

Ukoliko osvoji 16. gren slem titulu, Đoković će drugi put u karijeri biti osvajač sva četiri najprestižnija turnira u svetu tenisa, odnosno ponoviti čuveni "Nole slem" iz 2015. godine.

Govor tela tokom prvog nastupa na pariskoj šljaci ove godine jasno je pokazivao da je rešen da to i ostvari.

I kada je grešio, bilo je žara, nervirao se, prigovarao samom sebi, što njegova publika uvek voli da prepozna naročito u ranim fazama velikih turnira.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC