• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakarić: Ako dobijemo Fince, biće lakše u Italiji

Autor mondo.ba

Fudbaler Partizana i reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Zakarić smatra da je selekcija FInske opasan rival, ali da "zmajevi" mogu da osvoje sva tri boda u kvalifikacijama za EURO 2020.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u nedjelju uveče će odraditi treći trening u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru pripremajući se za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije.

Prvi rival "zmajevima" biće Finska u subotu 8. juna u Tampereu u okviru trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020, a četiri dana kasnije će igrati protiv Italije u Torinu.

Goran Zakarić, igrač beogradskog Partizana, vjeruje da BiH može do pobjede, ali smatra da to neće biti nimalo lako ostvariti.

"Neće biti jednostavno protiv Finske. Finci nisu nimalo lagan protivnik. I protiv Jermenije smo imali određenih poteškoća. Međutim, uz maksimalno zalaganje, te uz sugestije koje ćemo dobiti od stručnog štaba, možemo da pobijedimo Fince. Mnogo važna utakmica i vjerujem da ćemo je odraditi na najbolji način”, rekao je Zakarić i dodao:

"Važne su obje utakmice, ali ova u Finskoj je sada važnija, jer je to prva prepreka. Možemo da napravimo dobar rezultat. Ako pobijedimo u Tampereu, biće nam lakše protiv Italije", prenijela je agencija "Anadolija".

Njegov reprezentativni kolega Elvis Sarić mišllejnja je da sa tri boda u Finskoj, BiH ima velike šanse da se plasira na EURO 2020.

"Finci su čvrsta, organizovana ekipa, ali mislim da ćemo znati odgovoriti u subotu i ostvariti pobjedu. Protiv Italije će nam biti dosta lakše. Imaćemo ogroman motiv. Uz pobjedu u Finskoj biće nam se puno lakše pripremiti za Italiju", dodao je Sarić.

Poslije dva odigrana kola u kvalifikacionoj grupi J Italija je prva na tabeli sa šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Jermenija i Lihtenštajn bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC