• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verona se vratila u italijansku elitu!

Autor mondo.ba

Iako je Kjevo ispao iz Serije A, najbolji italijanski fudbal će se i sljedeće sezone igrati na stadionu "Mark Antonio Bentegodi" jer se u elitu vratila Verona!

  Uprkos iznenađujućem porazu od Citadele (2:0) u prvom finalnom meču baraža, Verona je uspjela da u revanšu zabilježi ubjedljiviju pobjedu i izbori nastup u Seriji A.

Verona - Citadela 3:0 (1:0)

Šampion Italije iz 1985. godine je zaslužio promociju zahvaljujući pogocima Matije Zakanjija, Samuela Di Karminea i Karima Laribija, ali i crvenim kartonima dvojice igrača Citadele zbog preoštrih startova.

Ekipa "Helasa" je do prednosti u nedjelju uveče na "Bentegodiju" stigla u 27. minutu kada je Zakanji izbjegao ofsajd i lijepu akciju u tri poteza završio udarcem u sami ugao - 1:0.

Antonio Di Gaudio je do odlaska na odmor mogao da anulira prednost Citadele iz prvog duela za koju se postarao dvostruki strijelac Davide Diao, ali je bio za malo neprecizan, da bi potom u nastavku odličnu šansu za Veronu promašio i Samuel Gustafson.

Ključni detalj utakmice dogodio se na pola sata do kraja revanša kada je drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio igrač Citadele Luka Parodi, a brojčanu nadmoć na terenu domaćin je iskoristio u 70. minutu.

Tada je Samuel Di Karmine petom pogodio pogodio mrežu gostiju na asistenciju Luiđija Vitalea - 2:0.

Citadela je u 77. minutu ostala sa devetoricom igrača u polju nakon isključenja Federika Proje, čime je praktično servirana promocija Verone, koja je do kraja golom Karima Laribija "ovjerila" pobjedu - 3:0.

Verona je posljednji put u najvišem razredu italijanskog fudbala nastupala u sezoni 2015/16, do finala doigravanja stigla je preko Peruđe i Peskare, dok Citadela, inače gradić od 20.000 stanovnika u provinciji Padova, nikad nije igrala u Seriji A. Do baraža je stigla izbacivši Speciju i Benevento.

Ranije su plasman u elitu osigurali fudbaleri Lećea i Breše, dok su ove sezone u Seriju B ispali Kjevo, Frozinone i Empoli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC