• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. reprezentativci: Finska ozbiljan i težak rival

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbalska reprezentacija BiH gostovaće u naredna dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a protivnici su Finska (8. jun) i Italija (11. jun).

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u fudbalu saglasni su u ocjeni kako je Finska, sa kojom će igrati 8. juna, težak protivnik, ali se nadaju da mogu da iskoriste njihove slabosti.

"Finska je težak protivnik, ali nadam se da možemo pobijediti. Rezultati i statistika koje imaju pokazuju da se radi o ozbiljnoj ekipi koja dobro igra i koja 14 utakmica nije primila gola kod kuće", rekao je član stručnog štaba fudbalske reprezentacije BiH Elvir Rahimić medijima u najavi utakmice protiv Finske.

Izrazio je nadu da će bh. ekipa ''pronaći ključ njihove odbrane'' i uspjeti da dođe do tri boda.

Reprezentativac Ibrahim Šehić takođe smatra da Finci imaju kvalitetnu fudbalsku reprezentaciju, sa dobrim i uigranim igračima.

"Čeka nas teška utakmica, moramo biti fokusirani. Igrači imaju odličan kolektiv i to je njihova najveća prednost", istakao je Šehić.

 Darko Todorović dijeli mišljenje sa kolegama iz reprezentacije, ali i naglašava da nije lako igrati ni sa jednom reprezentacijom te da se treba truditi da bi uspjeli.

"Nijedna ekipa nije lagana, svi treniraju kao i mi", poručio je Todorović.

Utakmicu trećeg kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine reprezentativci BiH igraće 8. juna u Tampereu protiv Finske, a tri dana kasnije u četvrtom kolu u Torinu protiv Italije.

Poslije dva odigrana kola Italija je lider na tabeli grupe J sa maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Jermenija i Lihtenštajn bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC