• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEŽA VI Zvezde, opet nula - MORA bolje!

Kao i pre godinu dana u Jurmali - Zvezda nije odigrala naročito dobro u prvoj takmičarskoj utakmici ove sezone u Marijampolu. Ipak, dobro znamo šta se desilo posle toga…

 DEŽA VI Zvezde, opet nula - MORA bolje! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Crvena zvezda je i ovogodišnje kvalifikacije za Ligu šampiona počela remijem!

Pre tačno godinu dana igrači Vladana Milojevića gostovali su u letonskoj Jurmali, a nešto više od 250 kilometara odatle, u litvanskom Marijampolu, odigrali su veoma sličnu utakmicu koja se završila identičnim rezultatom.

Za razliku od tog meča, Zvezda je danas više šutirala, iz ne baš sjajnih pozicija, dok je naišla i na boljeg rivala koji je u nastavku u dva navrata zabrinuo Milana Borjana.

/AKO ZVEZDA PROĐE DALJE - BLIŽI JOJ JE HELSINKI/

Ipak, i prošle godine smo videli kako Zvezda iz meča u meča diže formu, pa će se navijači za sedam dana na stadionu "Rajko Mitić" nadati da će se "deža vi" osećaj nastaviti, pošto je dobro poznato šta se desilo krajem avgusta.

SUDUVA - CRVENA ZVEZDA 0:0

Od početka meča šampion Srbije bio je taj koji je diktirao tempo i najčešće je šutevima sa daljine pokušavao da razbije monotoniju u napadima, pošto se Suduva branila "duboko" sa čak petoricom igrača u zadnjoj lini, kao i zgusnutim veznim redom nedaleko ispred.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Ivanić i Ben su se dobro ubacivali "iza leđa" odbrane Suduve, međutim bile su to teške pozicije, iskosa, za udarac, dok im je falio još jedan igrač koji bi iz drugog plana dobio loptu.

Kardum je bez većih problema odbranio pet udaraca koji su išli u okvir gola, ali se najviše uplašio Benovog na isteku prvog poluvremena, kada je gledaoce kraj TV ekrana možda u jednom trenutku i prevarila slika - delovalo je da je lopta prošla kroz mrežu.

Ipak, samo "malo" pored gola.

Do prve šanse u nastavku Zvezda je morala da sačeka da se Suduva "otvori", a to je učinila nakon njihove najbolje šanse preko Verbickasa - koji je glavom šutirao iz dobre pozicije.

Samo desetak sekundi kasnije to je otvorilo prostor Marku Marinu koji je Bena "spojio" s golom, međutim napadač sa Komorskih Ostrva je probao da "bocne" loptu preko Karduma, ali je golman Suduve to vešto zaustavio i poslao loptu u korner.

Nonšalancija u odbrani Rodića umalo je Zvezdu koštala primljenog gola u 67. kada je samo pogledom ispratio Verbickasa, a agresivni Kerla "napao" loptu i srećom po Zvezdu - promašio je.

Probao je Milojević da "razmrda" ekipu uvođenjem debitanta Kanjasa i "povratnika iz Kine" Pavkova, ali nije to mnogo promenilo odnos snaga na terenu, videli smo još "volej" Rodića i nervozu Marina zbog nedosuđenog penala, dok se i Suduva okuražila u finišu i probala je da dođe do gola, ali se na tome i završilo.

Loša je vest i to da su Jovičić, Jovančić i Babić olako dobili žute kartone, što može da bude problematično u "daljim" fazama.

Revanš se igra 16. jula na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45.

SUDUVA: Kardum - Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas - Matuveličijus (od 58. Golubickas), Čađenović, Verbickas (od 90. Jankauskas) - Topčagić i Tadić (od 46. Gotal).

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić (od 70. Kanjas), Jovančić - Ben (od 89. Vukanović), Ivanić, Marin - Boaći (od 72. Pavkov).

Meč je sudio danski arbitar Jergen Buršart.

N    A    J    A    V    A

Pauza je kratko trajala, vreme je za nove izazove!

Crvena zvezda već 9. jula počinje kvalifikacije za grupnu fazu Lige šampiona i prva od četiri stanice je mali industrijski grad na jugu Litvanije - Marijampole.

Rival je Suduva, dobro poznata iz prethodnog pohoda i istorijskog uspeha u grupnu fazu najjačeg klupskog takmičenja, međutim tada su bili druga prepreka.

Ipak, možda i najlakša pošto je Crvena zvezda slavila u oba meča - 2:0 i 3:0.

Meč počinje u 20 časova, a na MONDU vas čekaju fotografije, video-snimci, izjave i još mnogo toga od našeg reportera Jovana Terzića koji je na licu mesta. Takođe, na našem portalu moći ćete da pratite tekstualni prenos meča.

Uvek su ipak teže prve takmičarske utakmice u sezoni, ali Vladan Milojević uverava da se ekipa odlično spremila na pripremama u Austriji.

Tokom njih, Crvena zvezda je bila ubedljiva protiv Vindišgarstena (7:1), potom je remizirala sa Klužom i Apolonom (po 1:1), izgubila je od Zenita u meču u kom je ostavila dobar utisak (0:1) i za kraj je savladala Blau Vajs (3:1).

Tim nije pretrpeo mnogo promena tokom prelaznog roka, "okosnica" je sačuvana, ali u odnosu sa meč sa Suduvom iz 2018. godine - očekuje se da počnu samo četvorica istih.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

89' -
Vukanović je na terenu umesto Bena.

81' -
Zamerio se sada sudija Marinu pošto je doneo lošu odluku i odlučio da prekine igru i svira faul za Zvezdu - kada je Nemac dobio loptu od Jovančića u dobroj poziciji.

76' -
Dobra akcija Zvezde i šut Ivanića, potom Marin traži penal zbog igranja rukom Golubickasa, ali je sudija samo odmahnuo glavom, bio je preblizu Nemac kada je uputio loptu. Na drugoj strani Borjan ponovo mora da interveniše.


75' -
"Hvata" volej Milan Rodić, ali nije dovoljno dobro - preko gola.

70' -
Kanjas na terenu umesto Jovičića, dres oblači i Pavkov. I ulazi umesto Boaćija.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


67' - Kerla!

Iznenada druga šansa za Suduvu posle očajne reakcije Rodića, samo je pogledom ispratio Verbickasa, lopta je stigla na tri metra za Kerlu, ali srećom po Zvezdu - ništa.

60' - Verbickas! Ben!

U roku od minut dve najbolje šanse na meču.


Prvo je Verbickas probao glavom iz drugog plana što je iz drugog pokušaja uhvatio Borjan, a ovo "otvaranje" Suduve ostavilo je Zvezdi prostor za kontru pošto je Marin uposlio Bena, ovaj pokušao da "bocne" loptu preko golmana Karduma, međutim lopta je završila samo u korneru.

58' -
Dobar pas Jovančića u prostor za Marina, ali falio mu je koji "metar terena" da bi imao vremena da razmisli sa loptom, nije uspeo da uputi ni udarac, a ni da vrati loptu ka saigračima, dok je sve zaustavio loš centaršut Rodića.

50' -
Broj šuteva Zvezde na ovom meču se popeo na dvocifren, sada je probao i Jovičić, ali veoma loše posle kornera.

46' -
Gotal umesto Tadića u drugom poluvremenu, Milojević nije menjao. Prva šansa za Zvezdu posle šuta "iz kolena" Jovančića, ali pravo u golmana...

45' - 
Kraj prvog poluvremena u kom se Zvezda "našutirala", čak devet puta ka golu Karduma - pet u okvir, međutim najopasniji pokušaj bio je Benov koji je otišao "tik" pored stative.

44' - BEN!

Najbolja šansa na meču, iskreirao ju je sam Ben, probao je sa 26-27 metara, lopta je odskočila ispred Karduma, ali je otišla malo pored njegove leve stative.

42' -
Opet "vodi" Zvezda u kartonima - Srđan Babić.

40' -
Jovančić se uhvatio za lice, bio je to "lakat" Jovana Čađenovića, tako da je sada i rezultat u žutim kartonima izjednačen - 1:1. Imala je brzo posle toga kontru Suduva, ali je pogrešio Josip Tadić - imao je slobodnog saigrača na levoj strani.

34' -
Očigledan pad tempa, mada Suduva pokušava da izađe sve više... Zvezda češće koristi duge lopte, sada manje viđamo ubacivanja iz drugog plana.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

25' - Slab šut Marina iz "slobodnjaka", pa je probao Švrljuga - pravo u Borjana.

20' -
Sve više šuteva Zvezde, ali sve nepreciznije. Jovančić, Marin, Boaći... Daleko!

13' -
Kada loptu u nogama imaju vezni fudbaleri Crvene zvezde, onda njihovi saigrači u napadu "traže" dubinu i pokušavaju da iskoriste to što se Suduva brani duboko sa čak petoricom igrača u liniji. Lopta je i sad prošla iza leđa, ali nije uspeo Ivanić da "zavrne" bolje na peterac.

10' -
I treći šut Zvezde u deset minuta - Boaći je utrčao iza odbrane, našao prostor za šut, ponovo mlako.

8' -
Žuti karton za Branka Jovičića, sprečio je kontru povlačeći igrača Suduve s leđa, uzalud protesti igrača Zvezde... Ubrzo i prva intervencija za Borjana koji hvata loptu posle centaršuta.

6' - Ivanić! Ben!

Zvezda drži loptu od početka i imala je prvu šansu posle dobre tranzicije kada se iz drugog plana po desnoj strani ubacio Ivanić, odbranio je Kardum, pa 30 sekundi kasnije na isti način zaustavio je šut i Bena. Sa istog mesta!

1' -
Meč je počeo!

- I ponovo kiša!

- Sve više publike na stadionu u Marijampolu, a zanimljivo je da su navijači Zvezde u jednom trenutku skandirali i Nenadu Milijašu koji je prvi put na zvaničnoj utakmici u ulozi pomoćnog trenera, što je funkcija koju je "preuzeo" ovog leta posle završetka igračke karijere.

- Na klupi Zvezde su: Popović, Stojković, Savić, Kanjas, Simić, Pavkov.

- Ovako je na stadionu na sat i po do početka meča.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- U Marijampolu se smenjuju sunčano vreme i kiša...

- U toku dana pojavila se informacija da bi klub mogao da napusti Vujadin Savić.

- Milanu Pavkovu je propao transfer u Kinu i uprkos tome je krenuo sa ekipom, ali nije trenirao. Opširnije o tome čitajte OVDE!

- Pročitajte šta je Vladan Milojević rekao o Suduvi uoči meča.


- Ako Zvezda prođe u drugo kolo kvalifikacija, tamo će joj rival biti bolji iz dvomeča Helsinki - Toršavn koji počinje u 18 časova. 

- Sreću Crvenoj zvezdi je u kvalifikacijama poželeo i Miloš Degenek, asistent kod oba gola Bena protiv Salcburga, koji je ekipu napustio tokom zime. Ovog leta se jedno vreme spominjao kao moguća opcija ponovo za crveno-bele koji traže štopera.


- U podkastu "Sve u 16" ugostili smo pomoćnog trenera crveno-belih Milana Kosanovića i sa njim razgovarali o prethodnim uspesima Zvezde, ali i o predstojećoj sezoni i tome kako će ekipa izgledati. Poslušajte, imate vremena do meča!


- Interesovanje za utakmicu u Marijampolu je kao i prošle godine - nikakvo!

Na par mesta u gradu, razapeta između bandera, može se videti najava duela Suduve i Zvezde i to je sve. Nema euforije među stanovnicima ovog malog litvanskog mesta, ali očekuje se da kao i godinu dana ranije na tribinama bude dve-tri hiljade gledalaca. Među njima i stotinak Delija, kojima ovaj put nije bio zabranjen organizovan dolazak za razliku od prošle godine kada je UEFA kaznila crveno-bele zbog uvredljivog skandiranja njihovih navijača u Rigi. Oni su u ponedeljak doputovali u Kaunas, odakle će pred utakmicu stići na stadion

Pogledajte fotografije iz grada nekoliko sati uoči meča...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC