• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEČNA LISTA: Tu je Novak sa 16 trofeja, NIKAD bliži!

Autor mondo.rs

Priča o tome ko je najbolji teniser svih vremena dobila je novi zaokret... Novak nije rekao poslednju reč!

Ceo svet je priželjkivao da Rodžer Federer podigne 21. trofej grend slema, ali Novak Đoković je odlučio da im ne ispuni želju - zlatni trofej Vimbldona je prigrabio za sebe!

Posle iscrpljujućih pet sati i dva minuta, što je najduže finale u istoriji ovog takmičenja, spašene dve meč lopte i ko zna koliko prolivenog znoja, Novak Đoković je dobio još jedan argument u čuvenoj raspravi o najboljem teniseru svih vremena.

Iako bi mnogi hteli da je zaključe pre vremena...

Novak je osvojio PETI trofej Vimbldona, ukupno 16. grend slem u karijeri, tako da su sada Rodžer Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17 - sve bliži i bliži!

Naravno, potrebno je još mnogo truda kako bi se stigli njihovi rezultati, međutim forma Đokovića je na njegovoj strani i nema sumnje da će biti favorit na naredna dva velika takmičenja, US Openu i Australijan Openu, a onda je sve moguće...

Rafael Nadal će dok god igra tenis biti najveći favorit na Rolan Garosu, slično će važiti i za Rodžera Federera na Vimbldonu, ali možda ta pozicija najviše i odgovara Đokoviću.

Navikao je da se bori protiv svih, da često bude anti-heroj tenisa, ali to je uloga koja mu je namenjena u ovom sportu i koju pokušava da pretvori u svoju korist, iako se sa istom stvari nosio mnogo teže u mladosti.

Novak Đoković u svojoj kolekciji od 16 prestižnih trofeja sada ima pet Vimbldona, tri US Opena, sedam Australijan opena i jedan Rolan Garos.

Uz to, ima bolji skor u međusobnih duelima protiv svoja dva najveća rivala, uspeo je da osvoji takozvani "Nole slam", dok je osvojio i svaki masters. Mnogobrojni rekordi su na njegovoj strani, pa je priča o tome ko je zaista najbolji svih vremena - aktuelnija nego ikada!

I srpski teniser nije dao još konačnu reč...

GREND SLEM VEČNA LISTA:

Rodžer Federer - 20 trofeja
Rafael Nadal - 18
Novak Đoković - 16
Pit Sampras - 14
Roj Emerson - 12
Rod Lejver - 11
Bjorn Borg - 11
Bili Tilden - 10

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC