• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće kod Grega, neće u Kinu: Otkazao PRVI PIK sa drafta

Autor mondo.rs

Ljudi iz Vilijamsonovog kampa procijenili su da postoji realna opasnost da će senzacija američke koledž košarke biti među 12 putnika na Mundobasket, pa je na vrijeme donijeta (ne)popularna odluka.

Otkaz za otkazom pred okupljanje košarkaške reprezentacije SAD na početku priprema za Mundobasket u Kini.

Poslije dokazanih NBA zvijezda koje su se uveliko zahvalile na pozivu i poželjele sreću ostatku ekipe novog selektora Grega Popoviča, a Entoniju Dejvisu, Džejmsu Hardenu, Eriku Gordonu i Si-Džej Mekalumu danas se pridružio i Bredli Bil, uslijedio je i jedan pomalo neočekivani otkaz.

Odustao je i Zajon Vilijamson.

Senzacija američke koledž košarke pozvana je da se pridruži takozvanom "Timu snova" i prije nego što je izabrana sa prve pozicije na junskom draftu, međutim kada je uslijedila serija otkaza grupe favorita za odlazak na FIBA svjetsko prvenstvo, i sam Vilijamson je preko menadžera obavijestio prvog čoveka američke reprezentativne košarke, Džerija Kolanđela, da nema namjeru da dolazi u Las Vegas početkom avgusta.



Amerikanci su 10. juna objavili spisak od 18 dokazanih NBA zvijezda i još deset "pomoćnih" članova za kamp koji će od 5. do 9. avgusta biti održan u najpoznatijem kockarskom gradu na planeti, sa uveliko rasprodatim "finalom priprema", utakmici "plavih" i "bijelih" u jednoj od dvorana u Nevadi.

Vilijamson, kojeg su na draftu odmah "pokupili" Nju Orleans Pelikansi, nalazio se na dopunskom spisku od deset igrača, sa kojeg je hipotetički bilo moguće ući među 12 za Mundobasket, ali sa realno malim izgledima pored još 18 igrača sa primarnog spiska.


Kada su, jedan za drugim, najpoznatija imena počela da otkazuju učešće, šanse "drugopozivaca" da se nađu među učesnicima Svjetskog prvenstva u košarci postajale su samo veće, pa je Vilijamsonov tim savjetnika i agenata "na vrijeme" procijenio da postoji realna opasnost da će dojučerašnji as Djuka biti pozvan da putuje u Kinu.

Popovič i njegov stručni štab u kom se nalaze treneri Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker, Atlante Hoks, Lojd Pirs i Univerziteta Vilanova, Džej Rajt, nakon egzibicije "plavi" protiv "bijelih" moraće dodatno da "skrati spisak", mada je on sve kraći i kraći, i potom nastaviti pripreme u Kaliforniji i Australiji, prije puta u Kinu zakazanog za 21. avgust.

Mundobasket počinje 31. avgusta utakmicom između Srbije i Angole.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC