• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva ''trojka'' Veleža, remi u Ugljeviku!

Autor mondo.ba

Mostarci su pred domaćom publikom savladali Široki Brijeg rezultatom 1:0, dok su u Ugljeviku remizirali Zvijezda 09 i Čelik (2:2).

U prve dvije utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sastali su se Velež i Široki Brijeg, odnosno Zvijezda 09 i Čelik. U Vrapčićima je trijumfovao domaći tim rezultatom 1:0 i potvrdio bod sa Tušnja iz prošlog kola, dok je meč u Ugljeviku završen podjelom bodova (2:2), iako je tim iz etno-sela Stanišići dva puta bio u rezultatskoj prednosti.

Mostarci su od prvog minuta krenuli agresivno ka golu Širokobriježana, šanse nisu iskoristili Kalezić i Brandao, a potom i najbolji član Mostaraca Fajić nakon asistencije Ćosića.

Terensku inicijativu domaćin je krunisao u 19. minutu – akteri su bili isti, napadač ''rođenih'' je iskoristio asistenciju i matirao Zlomislića.

U drugom dijelu prvog poluvremena tim sa ''Pecare'' oslobodio se pritiska domaćih, ali nije uspio ozbiljnije da ugrozi mrežu rivala koji traži prvu pobjedu u povratničkoj premijerligaškoj sezoni.

Ista situacija je viđena i tokom drugog poluvremena – Širokobriježani su imali terensku inicijativu, ali su napadi bili izuzetno jalovi, bez konkretne završnice, pa je Velež uspio da odbrani stečeno iz prvog dijela i zabilježi prvu ''trojku'' u povratničkoj sezoni Premijer lige BiH.

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Fajić, Brandao, Fereira, Hasanović, Ćivić, Kalezić.

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Marić, Stanić, Kovačić, Bagarić, Enin.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U Ugljeviku je Čelik bio bolji rival, sve do šanse Ognjena Đelmića iz 24. minuta, koja je podigla samopouzdanje kod domaćih, koji su u 31. minutu stigli do vođstva pogotkom Predragovića koji je iskoristio slabu reakciju gostujuće odbrane.

Daleko sadržajnije bilo je drugo poluvrijeme iako nije tako izgledalo do 60. minuta. Zeničani su izjednačili preko Grahovca, koji je sa pet metara pogodio mrežu domaćih, koji su, ipak, nakon samo tri minuta vratili prednost na svoju stranu, kada je gol postigao Stjepanović nakon što je prethodno izblokiran Đelmić.

Ipak, Čelik je i nakon novog vođstva Zvijezde 09, koja je posljednjih pet minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Bađija koji je dva puta simulirao faul za jedanaesterac, uspio da se vrati i u 74. minutu postigne, ispostaviće se, pogodak vrijedan jednog boda, a poentirao je Dilaver, koji je izašao sam pred mladog čuvara mreže domaćeg sastava Manojlovića.

Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Vojinović, Mehmedagić, Koreia, Predragović, Đelmić, Marković, Bađi, Stjepanović, Tojčić.

Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Huseinbašić, Isić, Blažević, Perišić, Jamak, Karlos, Okić.

Rezultati 5. kola Premijer lige BiH

Velež – Široki Brijeg 1:0
/Fajić 19/

Zvijezda 09 – Čelik 2:2
/Predragović 32, Stjepanović 64 – Grahovac 61, Dilaver 74/

Borac – Mladost (20:30)

Željezničar – Sloboda (20:30)

TABELA: Željezničar (-1) 10, Tuzla siti (-1) 9, Čelik 8, Sarajevo (-2) 7, Borac (-1) 7, Sloboda (-1) 5, Široki Brijeg (-1) 4, Mladost (-1) 4, Velež 4, Zrinjski (-2) 3, Radnik (-1) 3, Zvijezda (-1) 2.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tooo

Zvijezdo samo tari. Rezultati na poluvremenu sasvim zadovoljavajuci. Nadam se da ce Zvijezda izdrzati

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC