• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Nula'' u Banjaluci, Mladost bez poraza u gostima

Autor mondo.ba

Ekipe Borca i Mladosti odigrale su meč bez golova u okviru petog kola Premijer lige BiH. ''Crveno-plavi'' su tako izgubili dva domaća boda, dok su gosti iz Doboja kod Kaknja zadržali niz bez poraza na gostujućim terenima.

 Borac Mladost 0 0 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca odigrali su neriješeno pred domaćom publikom sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 0:0 u meču petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Već u trećem minutu gostujući sastav je bio u prilici da šokira Borčeve fudbalere i navijače na Gradskom stadionu, ali je Mario Crnički pogodio stativu.

Od tog momenta, izabranici Branislava Krunića su preuzeli kontrolu i bili opasniji rival u prvom dijelu, propustivši tri stopostotne šanse za postizanje pogotka.

U 27. minutu se najbolje nisu snašli Marko Jovanović i Marko Mirić nakon jednog centaršuta sa lijeve strane, dok je u finišu prvog dijela Bukvić dva puta bio na mukama.

Prvo je u 43. minutu Aleksandar Subić iskosa sa lijeve strane pokušao da ga matira, ali je čuvar mreže Mladosti dobro intervenisao, dok je u drugom minutu sudijske nadoknade pokušao Danilović nakon proigravanja petom Saše Kajkuta, ali ostalo je 0:0.

Kod prve od te dvije situacije, došlo je do verbalnog sukoba Subića i Vranješa, koji je smatrao da je bio u boljoj poziciji i da je lijevi bek trebalo da ga proigra, ali se rasprava dva igrača u crveno-plavim dresovima vrlo brzo završila.

Nastavili su ''crveno-plavi'' sa izuzetno opasnim atacima ka golu gostiju i tokom drugog poluvremena, plela se mreža oko gola ekipe koju je Borac u generalnoj probi savladao na gostujućem terenu rezultatom 0:2, ali ipak ovog puta nije našao put do mreže gostujućeg gola.

Već do 67. minuta Krunić je izvršio sve tri izmjene, ali ni to nije pomoglo protiv rivala koji se organizovano branio i uspješno odbio svaki atak domaćih igrača, zaprijetivši u dva-tri navrata iz kontranapada brzom tranzicijom po osvojenoj lopti.

U narednom kolu, koje se igra 24. i 25. avgusta, Borac će gostovati aktuelnom vicešampionu Zrinjskom kojeg nikad nije pobijedio u gradu na Neretvi, dok će Mladost ponovo gostovati, ovog puta Radniku.

Rezultati 5. kola Premijer lige BiH

Velež – Široki Brijeg 1:0
/Fajić 19/

Zvijezda 09 – Čelik 2:2
/Predragović 32, Stjepanović 64 – Grahovac 61, Dilaver 74/

Borac – Mladost 0:0

Željezničar – Sloboda 2:2
/Bogičević 18, Sadiković 45+1 - Bekrić 30, Hadžić 80/

TABELA: Željezničar 11, Tuzla siti (-1) 9, Borac 8, Čelik 8, Sarajevo (-2) 7, Sloboda 6, Mladost 5, Široki Brijeg (-1) 4, Velež 4, Zrinjski (-2) 3, Radnik (-1) 3, Zvijezda (-1) 2.

TOK MEČA

Završena je utakmica na Gradskom stadionu, Borac i Mladost su remizirali rezultatom 0:0...

90+4' - grub prekršaj Jakupovića nad Hirošem, žuti karton za Borčevog fudbalera

Sudijska nadoknada drugog poluvremena trajaće četiri minuta...

90' - gužva u kaznenom prostoru Mladosti, izblokiran je Danilović

87' - dobro je Atajić izveo slobodan udarac, ali je Lučić dobro postavljen

86' - slobodan udarac za Mladost iskosa na ivici šesnaesterca, Jovanović je faulirao Hiroša. Žuti karton za štopera Borca

83' - plete Borac mrežu ispred gola gostiju, ali nema u ovim trenucima konkretne prijetnje po gol Bukvića

80' - treća izmjena kod gostiju, izlazi Biber, ulazi Vazda

78 – druga izmjena u Mladosti, umjesto Delića na terenu je Bajić

77' – šansa za Vranješa na lijevoj strani, Crnov mu je poslao loptu, ali kapiten Borca šutira preko prečke

72' - Crnov je bio u prilici za udarac, ali šalje loptu visoko preko gola

70' - opasna situacija pred golom Borca, nakon centaršuta na lijevoj strani lopta je pogodila Crničkog, a da nije, u izglednoj prilici za postizanje gola bio bi Atajić

68' - posljednja promjena u Borcu, umjesto Dujakovića na terenu je Jakupović

63' - Krunić vrši drugu izmjenu, izlazi Kajkut, na terenu je Vujaklija

62' - dobra kontra Mladosti, ali Lučić stiže do lopte. Golman Borca je ostao da leži nakon kontakta sa Crničkim, ali je sad sve u redu

59' – odlična šansa za Kajkuta, Vranješ je centrirao sa lijeve strane, ali strijelac pobjedonodnog gola za Borac u Bijeljini udarcem glavom šutira pored gola

58' – mijenja Krunić, u igri je umjesto Milutinovića Radulović

56' – Crnov nije uspio da stigne do lopte u jednoj kontri, a potom faulira Isakovića

47' - drugih 45 minuta krenulo je novim pokušajem Borca, Subić je centrirao, Vranješ pokušao glavom, ali neprecizno

46' - prva izmjena Mladosti, umjesto povrijeđenog Mujarića na terenu je Atajić

Počelo je drugo poluvrijeme...

Završeno je prvo poluvrijeme na Gradskom stadionu u Banjaluci, za sada mreže miruju u susretu Borca i Mladosti... Gosti su svoju jedinu pravu šansu propustili na startu meča pogodivši stativu, dok su Banjalučani najzrelije prilike propustili da realizuju u smiraj prvog poluvremena.

45+2' - nova prilika za ''crveno-plave'', Kajkut je poslije prizemnog centaršuta sa desne strane petom proigrao Danilovića koji iz izgledne situacije šutira direktno u Bukvića.

Igraće se dvije minute sudijske nadoknade.

43' - najveća šansa za Borac do sada! Danilović je u prvi plan izbacio Subića koji je na lijevoj strani pobjegao odbrani gostiju, ali je Bukvić skratio ugao i spriječio Krunićeve izabranike da povedu

38' - dobar centaršut Hiroša, ali nije bilo njegovih saigrača na drugoj strani

32' - centaršut Subića, nesporazum Hasića i Bukvića, korner za Borac. Nakon istog, Jovanović u gužvi nije uspio da zahvati loptu

27' - velika šansa za Borac, lopta je upućena sa lijeve strane, pred golom su bili Mirić i Jovanović, ali loptu nisu uspjeli da prihvate ni jedan ni drugi

23' - Biber dobija žuti karton u ekipi Mladosti

19' - žuti karton za Isakovića, slobodan udarac za Borac ali Kajkut šutira visoko preko gola

16' - Dujaković je centrirao, Horić ispred Kajkuta poslao loptu u korner nakon kojeg Crnički blokira Milutinovića

12' - Prvi korner na utakmici pripada Mladosti. Ništa od opasnosti poslije ubacivanja.

9' - Ćosić je pomalo nonšalantno vratio loptu ka svom golmanu, Lučić izbija u aut

3' - Odmah šansa na drugoj strani, golman Bukvić u posljednjem trenutku bacio se u noge Vranješu i odbio loptu, kapiten Borca nakon toga centrirao je ka Kajkutu, ali je on bio u teškoj situaciji i nije uspio da primiri loptu

3' - STATIVA! Velika šansa za goste na samom početku. Crnički je šutirao

- Počeo je meč na Gradskom stadionu u Banjaluci

- Prije početka ovog meča fudbalerima Borca uručen je pehar za osvajanje Prve lige RS prošle sezone. Medalje igračima i članovima stručnog štaba biće uručene naknadno.

- Igrači obje ekipe izlaze na teren

SASTAVI:

Borac: Lučić, Jovanović, Kajkut, Crnov, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Subić, Mirić, Vranješ. Trener: Branislav Krunić.

Mladost: Bukvić, Nikolić, Horić, Hasić, Delić, Biber, Mujarić, Dujmović, Crnički, Isaković. Trener: Elvedin Beganović.

N A J A V A

''Crveno-plavi'' u ovaj okršaj ulaze osokoljeni gostujućom pobjedom nad ekipom Radnika (1:2), dok je Mladost u prošloj rundi poražena pred domaćom publikom od Tuzla sitija (0:1), uz izostanak tri fudbalera, tako da, kao što je i trener Borčevih fudbalera Branislav Krunić rekao na konferenciji za novinare prije utakmice, taj rezultat ne smije da zavara.

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu u tekstualnom prenosu!

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nezadovoljan

Posjeta sjajna, kako igrate, ovih 3000 gledalaca možete samo da sanjate u narednim mečevima.

Prekidi

Pitam se zasto Crnov ima monopol na sve prekide. Pa totalno smo bezopasni a u svakoj utakmici po 10 kornera. Ljudi stoje na drugoj stativi on jedva dobaci do prve gdje nema nasih. Vujaklija ko baba. Mirić koda je na rekreaciji, mekano, izbjegava duele, ne zna ni sam sta igra.

Dobro

Ma dobro. Realno niko ne moze pobijediti sve na domacem, pa ako je kiks onda bolje sad nego protiv Celika. Vecina igraca se trudila. Trener je preuzeo neke smjele poteze ali cini mi se da je problem sto smo vecinu pojacanja doveli u jako slaboj formi sem Jovanovića. E sad kad ce oni procepiti i da li ce uopste, to je pitanje ali ne mozes igrati kad Mirica i Vujaklije kso da nema, bolje da je Kajkut ostao do kraja. Na kraju svi rezultati su nam se poklopili pa niko nece pobjeci. Liga je jako izjednacena

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC