• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavka: Čelik protiv Borca bez Hasana Ozera

Autor mondo.ba

Do imenovanja novog šefa stručnog štaba, Zeničane će predvoditi dosadašnji pomoćni trener Almir Seferović.

Turski trener Hasan Ozer iznenada je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba zeničkog Čelika, saopštio je danas ovaj klub.

44-godišnji strateg rođen u Sirtu dogovorio je ovog ljeta dvogodišnju saradnju sa zeničkim premijerligašem, ali je u istom proveo – samo dva i po mjeseca, pa će tako "crno-crveni" u meč sedmog kola sa Borcem u Banjaluci (nedjelja, 20 časova), ali i ostatak sezone, ući uz promjene na klupi.

Ozer je, inače, bio treći turski trener u istoriji kluba.

"Led je probio" Adnan Ornek, koji je na Bilino polje stigao pred start prošle sezone, ali i koji se u Zenici zadržao samo do februara 2019. godine, a naslijedio ga je Čihat Arslan, koji je klub napustio nakon završetka prošlosezonske Premijer lige BiH.

"U Zenici sam proveo dva i po mjeseca i nosim lijepe trenutke iz ovog grada. Pripreme i šest prvenstvenih utakmica, u ligi dvije pobjede, tri neriješene utakmice i jedan poraz, osvojili smo ukupno devet bodova i zauzimamo četvrto mjesto na tabeli, na gostovanjima smo bez poraza sa osvojenih sedam bodova, kod kuće smo igrali tri teške utakmice i osvojili smo dva boda, ovo je moj učinak kao trener Čelika. U životu sam uvijek bio disciplinovan i ispravnim radom želim da sve bude kako treba. Pokazao sam i osvijestio kod samih igrača karakter, želju i borbenost, radili smo dobro i radio sam profesionalno onako kako znam i umijem ali nažalost od danas nam se putevi razilaze. Zahvalio bih se mnogo svojim igračima, stručnom štabu, menadžmentu, osoblju, predsjedniku kluba i našim navijačima na svemu. Vjerujem da će Čelik ići dobrim putem i da je na dobrom putu da ove sezone napravi dobar posao i da će svi biti zadovoljni!", naveo je Ozer prilikom odlaska.

Povodom njegovog napuštanja Čelika i Zenice, oglasio se i sam klub.

"Iznenađeni poštujemo odluku i razloge napuštanja kluba šefa stručnog štaba, ovim putem Hasanu iskazujemo ogromnu zahvalnost i želimo mu puno sreće i uspjeha, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu!", izjavili su iz rukovodstva kluba, navodeći da će do imenovanja novog "šefa" ekipom komandovati pomoćni trener Almir Seferović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC