• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazura za MONDO: Stabilni smo - TITULA je cilj!

Autor mondo.rs

Razgovarali smo sa čelnikom Partizana Milošem Vazurom...

 Generalni direktor FK Partizan  Miloš Vazura- Titula je cilj Izvor: MN PRESS

U smiraj prelaznog roka i poslije uspješno završenih kvalifikacija za Ligu Evrope, razgovarali smo sa generalnim direktorom Partizana, Milošem Vazurom.

Situacija u Humskoj izgleda daleko bolje nego prije godinu dana, kada je poslije eliminacije od Bešiktaša u plej-ofu za masovnije evropsko klupsko takmičenje, "parni valjak" ostao bez bitnog finansijskog kolača UEFA.

Ovog ljeta crno-bijeli su dobro poslovali i na fudbalskoj pijaci, a da su zadovoljni ostvarenim rezultatima na terenu potvrđuju i novi ugovori za trenera Sava Miloševića i njegove saradnike iz stručnog štaba.

"Teška godina je iza nas… Ali, iz nje smo uspjeli da dobijemo nešto vrijedno – trenera! Savo Milošević je došao u martu i za kratko vrijeme je uspio da konsoliduje ekipu, da osvoji Kup na terenu našeg najvećeg rivala i na kraju da Partizan uvede u Ligu Evrope", počeo je Vazura.

"Za mene je postavljanje Miloševića za šefa stručnog štaba Partizana pun pogodak uprave i zbog toga sam jako srećan i ponosan. Igramo dobro i nadamo se da će istom mjerom da nam se vrati", poručio je čelnik "parnog valjka".

Partizan se vratio na evropsku mapu, gdje će pokušati da se i ove godine domogne "proljeća". Grupa L, u kojoj su crno-bijeli, po mjeri je Miloša Vazure.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

"Sve čestitke igračima na uspjehu i plasmanu u Ligu Evrope. Nije lako kada do grupne faze morate da preskočite tri prepreke. Mi smo uspjeli, a pritom smo pobedili četiri utakmice, jednu odigrali neriješeno i jednu izgubili", ponosno ističe direktor kluba iz Humske.

Mančester junajted ponovo će igrati u Beogradu, posle 53 godine.

"Ne znam da li je veće ime bilo u Beogradu još od Real Madrida 2003. godine?! To je klub sa najviše navijača na svijetu i ta činjenica se odrazila na gužvu u klupskom sektoru zaduženom za ulaznice. Telefoni nam neprestano zvone, potražnja za kartama je ogromna. Ne zovu samo navijači iz Srbije, već i iz regiona", zadovoljno trljaju ruke u Humskoj.

Partizan, međutim, sigurno još ove nedelje neće pustiti pakete ulaznica u prodaju, jer je neizvjesno da li će AZ Alkmar 19. septembra dočekati u istom ambijentu kao protiv Moldea (djeca škola fudbala do 14 godina) ili će Evropska fudbalska unija ublažiti kaznu i dozvoliti da navijači ispune stadion u Humskoj.

"Čekamo! Očejujemo da odluka bude početkom sljedeće nedelje", iščekuje Vazura odluku UEFA.

Partizan je pregrmio vrlo tešku godinu u finansijskom smislu. Ipak, tokom ljeta, zahvaljujući transferima i ulasku u Ligu Evrope, klupska kasa je podmirena, a stvoren je i prostor za manevrisanje na tržištu.

"Bilo je strahovito teško izgurati godinu… Ali, sada je već lakše, imali smo dva dobra transfera (Rikardo Gomeš i Svetozar Marković) od kojih smo zaradili 4,5 miliona evra. Čak smo i odustali do trećeg i to najjačeg transfera Strahinje Pavlovića u Lacio. Mediji su loše prenijeli moju izjavu, nije došlo do promjene kod Lacija zbog Lige Evrope, već kod nas. Svjesni smo da smo stabilni i da ne moramo u ovom trenutku da prodamo najboljeg mladog igrača u Partizanu. Kao epilog toga je produžetak ugovora na još pet godina", istakao je generalni direktor crno-bijelih.

Pavloviću cijena samo može da raste…

"Pregovaraćemo oko njegovog transfera i u narednim prelaznim rokovima, a mišljenja smo da mu cijena, igrajući utakmice u dresu Partizana protiv Mančester junajteda, AZ-a i Astane, može samo da poraste."

Spekulacija o zdravestvenoj anomaliji kod Strahinje Pavlovića poturili su Italijani.

"Italijani su poslije prvog pregleda napisali da ima mali zdravstevni problem. Nikako da je 'pao' na ljekarskim testovima. Uradili smo detaljno sve preglede i ustanovljeno je da je dečko apsolutno zdrav i da može da igra fudbal. Dali smo čak i papire sa pečatima javnosti na uvid. Na kraju krajeva, da nešto nije dobro, ne bi mogao da igra ni za Partizan. On je momak za primjer, Partizanova škola."

Partizan će u narednim danima produžiti ugovore i sa ostalim učenicima svoje škole, koji su takođe sada prvotimci.

"U danima pred nama produžićemo ugovore sa ostalim momcima – Filipom Stevanovićem, Lazarom Pavlovićem i Nikolom Lakčevićem. Imamo našu djecu koju moramo da zadržimo što duže. Tako se potrefilo ove godine, imali smo prostora i mogućnosti da se vide na terenu, a sve zahvaljujući treneru, njegovim saradnicima i Omladinskoj školi u kojoj su stasali. Oni su bogatstvo kluba", istakao je Vazura.

Prelazni rok u Partizanu bio je zahtevniji od prethodnih. U Humsku je stiglo devet novih igrača.

"Doveli smo fudbalere za koje smatramo da mogu da naprave razliku na terenu. Tu prije svega mislim na Bibrsa Natha i Takumu Asana. Tu je i napadač koji je stigao iz Rome – Umar Sadik. Riječ je o mladom fudbaleru, on ima tek 22 godine, jako je mlad i trebaće mu vremena. Stručni štab vjeruje u njega, a i vidjeli smo na zadnjoj utakmici da ume i kakav je gol postigao", objašnjava Vazura.

Potraga za napadačem i dalje traje…

"Do sada nismo uspjeli da nađemo boljeg špica, a nismo htjeli da dovodimo samo da bismo doveli, a da nije dobro za klub. Međutim, ne mogu da kažem da smo potpuno odustali od namjere da pojačamo napad. Po pravilima možemo da angažujemo slobodnog fudbalera, ako mu je istekao ugovor. Ako se pojavi igrač koji bi bio po ukusu stručnog štaba, svakako da bismo ga doveli."

Krajnji rok za slanje spiska fudbalera za Ligu Evrope je do večeras.

"Da, ali mislim da jedan igrač može naknadno da se prijavi za Ligu Evrope. Nije ni bitno, ako se na tržištu pojavi fudbaler koji je po meri Partizana, mi ćemo sve učiniti da ga potpišemo", poručio je Vazura.

APEL NAVIJAČIMA

Izvor: MONDO/V.Sukdolak

Grobari su oduvijek bili pokretačka snaga "parnog valjka". Međutim, od atmosfere od koje je drhtala Evrope, došlo se do toga da na tribinama u Humskoj vlada mučni ambijent u kome dominiraju prepucavanja frakcija i kakofonija.

"Više puta smo rekli, mi bismo voljeli da su svi vatreni navijači na jugu i da budu jedinsvetni u podršci ako je ikako moguće. Ako nije moguće, onda idemo kao do sada, to nisu naše stvari."

Partizan se već ove sezone suočio sa oštrim propisima UEFA.

"Navijači moraju da poštuju pravila koja bude izdao klub. Vidjeli smo kakve su posljedice ako to ne čine. Zamislite da smo došli u situaciju da je prva utakmica sa Mančester junajtedom u Beogradu i da se igra bez publike?", zapitao se Vazura.

"Mi ćemo objaviti snimke ko je vrijeđao Donalda, ne želimo da se takve stvari ponove. To je činilo dvoje-troje ljudi… Možda oni misle da tako ne prave problem, a istina je da je to OGROMAN problem za klub. Teži prekršaj su uvrede igraču Malatije od zastave sa keltskim krstom. UEFA nam je rekla da oni (navijači Crvene zvezde prim. aut) sebe mogu da zovu kako god hoće, a da navijači Partizana ne smiju da ih vređaju na rasnoj osnovi. Ako mislimo dobro klubu, te stvari ne smiju da se ponovo, pa makar vrijeđalo njih dvoje od 20.000 navijača. ZABRANJENO JE SVAKO VRIJEĐANJE."

Djeca koja su Partizan bodrila protiv Moldea dala su primjer starijim kolegama.

"Mi ćemo odrediti jednu tribinu, na koju će ulaz biti besplatan, za djecu škola fudbala do 14 godina", otkrio je Vazura.

MIR SA ZVEZDOM

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Odnosi sa Crvenom zvezdom više nisu zategnuti…

"Odnosi su se normalizovali. Bili su urušeni one sezone kada smo osvojili 'duplu krunu', kada čak nisu došli na finale Kupa, ali mislim da je sve bilo u žar borbe. Mi im čestitamo plasman u Ligu šampiona, kao što su i oni nama čestitali ulazak u Ligu Evrope. To je prvenstveno dobro za srpski fudbal. Dobro je i da reprezentacija pobjeđuje, da napravi što bolje rezultate. Želimo svu sreću selektoru Ljubiši Tumbakoviću i predsjedniku Slaviši Kokezi."

Na spisku selekora za akcije protiv Portugala i Luksemburga nema igrača Partizana.

"To je odluka selektora Tumbakovića i moramo da je poštujemo bez obzira na to da li smo saglasni ili nismo. Ako mene pitate, Nemanja R. Miletić zaslužuje poziv, ali je procena selektora i njegovih saradnika takva i mi se ne miješamo", jasan je stav Miloša Vazure.

Partizan je dvije godine bez titule i ona je u aktuelnoj sezoni označena kao primarni cilj.

"Jeste i upravo smo zbog toga bili nervozni posle TSC-a. Igrali smo dobro, stvorili mnogo, mnogo šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Nemamo kome šta da zamjerimo, imali smo osjećaj i da je Ronaldo bio sa nama - da ga ne bismo dali. Izgubili smo dva boda, stvorila se velika nerovoza i kod nas i u stručnom štabu. Takve stvari ne smiju da nam se dešavaju na našem stadionu", rekao je Vazura i dodao:

"Ali, ni naši protivnici u borbi za titulu neće pobijediti sve utakmice do kraja. To je nemoguće! Međutim, na našem stadionu ne smijemo da gubimo bodove", podvukao je genralni direktor Partizana Miloš Vazura.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC