• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac: Bićemo zadovoljni bilo kojom pobjedom

Autor mondo.ba

U taboru RK Borac m:tel svjesni da je plasman u drugo kolo EHF kupa nemoguća misija, ali žele da poprave utisak pobjedom pred ispunjenim Borikom.

 EHF kup 1 kolo revanš Borac - Olimpijakos Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometaši Borca sutra od 20 časova igraće revanš meč prvog kola EHF kupa protiv Olimpijakosa koji je u prvom meču slavio 30:21.

U taboru  Borca svjesni su da bez četvorice pojačanja, koji nemaju pravo nastupa ni u revanšu, nemaju mnogo šansi za iznenađenje i prolaz dalje, ali žele da poprave utisak.

"Pripremali smo ovo utakmicu kao svaku drugu, kao da je sve normalno, a nije. Svakako smo se morali spremati da popravimo utisak i potrudićeno se nadam se pred punim Borikom da napravimo dobar rezultat, a to je bilo kakva pobjeda. To bi bio podstrek za ovaj podmlađeni sastav“, rekao je trener Borca Mirko Mikić.

U užarenom Pireju sticajem okolnosti morao je da pruži šansu mlađim igračima, a uprkos nepovoljnom rezultatu, oni su opravdali povjerenje i borili se do samog kraja.

"Ovi momci zaslužuju s obzirom na sve što su uradili u prvom duelu, na veliki teret koji su iznijeli. Činjenica je da smo imali 2,3 izmjene mimo golmana i ponosan sam na igrače. Veliki dio posla su radili  momci iz našeg pogona i zbog toga treba publika da dođe i da im pomogne što je više moguće, kako bi oni pružili maksimum“.

U revanšu će Borac biti još više podmlađen, jer će roster biti popunjen juniorima.

"Nismo mogli promijeniti putnike za prvi meč zbog avionskih karata i čekali smo do zadnje sekunde da vidimo da li će se riješiti licence. Da smo tada mogli i tada bismo poveli ove mlade igrače, mi smo na pripremama imali 25 igrača tako da imamo igrače iz našeg omladinskog pogona. Na moje i Borčevo zadovoljstvo sutra će igrati šest momaka koji su prošle godine igrali Prvu ligu RS, mahom svi ponikli u Borcu, i to je sigurno stvar koja je vrijedna pažnje i divljenja. Ne bojimo se za našu budućnost. Jesmo golobradi ali biće bolja rotacije, ne bojimo se. Očekujem da ti naši juniori pokažu zbog čega su tu, zbog čega se ozbiljno na njih računa i vjerujem da će u budućnosti oni biti okosnica“, istakao je Mikić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedan od onih koji su „ostavili srce“ na terenu u Grčkoj je mladi Luka Knežević. Mladi igrači Borca saznali su da će biti u prvom planu neposredno pred meč, a sada već znaju da su oni ti kojih će se pitati na terenu.

"Da, drugačije je u ovoj drugoj utakmci.  Snosimo tu datu odgovornosti i nadamo se da ćemo uspjeti da to iznesemo kako treba i vjerujem da smo sposobni da to uradimo na najbolji mogući način. Ovo mnogo znači mladim igračima, znači svaka utakmica za prvu ekipu, a pogotovo ove evropske utakmice gdje dajemo sve od sebe, pokušavanmo pronaći mjesto u ekipi i dokazati se treneru“, rekao je Knežević.

On je dodao da će podrška navijača mnogo značiti mladim igračima.

"Dosta ta podrška znači na utakmici. Većina mladih igrača nije igrala u punom Boriku. Igrao sam u Kampusu i Boriku i  dosta to znači kad si na terenu. Većina mladih igrača još to nije osjetila i mislim da će to imati veliki značaj za igru“.

Na kraju je trener Mikić dodao da se ne boji za mlade igrače kojima će sutra ukazati povjerenje protiv Olimpijakosa.

„Igraju ti momci već neko vrijeme. Mi smo imali tu snagu i prethodne sezone. Uz dužno poštovanje prema svima, mi smo jedini uz Izviđač  koji u BIH ima tu privilegiju da ima mlade igrače. Mi smo u polufinale plej-ofa i u finalu Kupa ubacili momke koji su imali velike zasluge za osvajanje, konkretno Luka. On je debitovao za prvi tim u finalu Kupa i odigrao ogromnu ulogu. Ne bojim se ja za njih, već imaju neko iskustvo, mahom su kadetski i juniorski reprezentatvci BIH i siguran sam da neće imati problema“, zaključio je Mikić.

Utakmica između Borca i Olimpijakosa igra se u subotu od 20 časova u banjalučkoj dvorani Borik.

Pročitajte kako je proteklo gostovanje Borca u Atini.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC