• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pobjeda nad SAD ispunjenje sna, ali cilj zlato!"

Autor mondo.rs

Rudi Gober istakao je da zadatak "trikolora" u završnici Mundobasketa nije postao lakši, iako su već eliminisali branioca titule.

Rudi Gober ponovo je zablistao u četvrtfinalu Mundobasketa i pomogao reprezentaciji Francuske da sruši velikog favorita.

Prije pet godina u Madridu je zaustavio braću Gasol, a u srijedu u Donguanu natjerao selektora SAD Grega Popoviča da povuče na klupu prvog centra Majlsa Tarnera i proba da parira niskim postavama, što se na kraju pokazalo pogrešnom odlukom, budući da je 216 cm visoki Gober bio neprelazna prepreka za Kembu Vokera i Donovana Mičela, koji su pokušali da ga nadmudre i brzinom dođu do lakih poena iz reketa.

"Galski pijetlovi" slavili su rezultatom 89:79 i nanijeli Amerikancima prvi poraz na svjetskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama još od 2006.

"O ovome sam sanjao kao mladić. Gledao sam utakmice protiv SAD i maštao kako će nam se jednom ukazati prilika da ih pobijedimo. Prije meča sam mislio upravo o tome, kako je ovo ta prilika i kako se ovakva situacija možda neće ponoviti. To sam rekao saigračima, posebno Evanu (Furnijeu). Željeli smo da ostvarimo tu pobjedu, kao nešto po čemu ćemo ostati upamćeni", izjavio je Gober.

...
Izvor: Youtube/FIBA

On nije bio toliko dominantan na prethodnim utakmicama, ali je rivalima iz NBA lige, među kojima je i njegov saigrač iz Jute Džez, Donovan Mičel, isporučio 21 poen, uz 16 skokova i tri blokade.

Novinari su ga pitali da li je bio posebno motivisan time što je Tarner osporio njegov status dvostrukog uzastopnog defanzivca godine u NBA, odgovorio je da je vidio tu izjavu...

"Pročitam i vidim mnogo toga, svakog dana, ali kada izađem na parket, gledam samo kako da uradim ono što je potrebno mom timu i tako se uvijek ponašam."

S obzirom na to da je ispala i Srbija, borba za titulu prvaka svijeta je potpuno otvorena. Francuska će se u petak u Pekingu sastati sa Argentinom, a Španija sa Australijom u prvom polufinalnom okršaju.

"Pobjeda nad Amerikancima će zauvijek ostati jedna od najvažnijih u našim karijerama, ali neće značiti toliko mnogo, ako ne osvojimo zlatnu medalju. A, to neće biti lako, naprotiv. Sada će nam biti još teže", svjestan je Gober da breme favorita može da sputa.

"Moramo da se pripremimo za Argentinu jer će taj meč biti takođe veliki izazov."

Govoreći o aktuelnom sastavu Francuske, rekao je da niko od igrača nije došao na Svjetski kup sa željom da promoviše sebe u nekakvu zvijezdu.

"Nekada igrate u timovima koji su veoma talentovani, a nekada u onima koji nemaju toliko talenta, ali ih čine sjajni momci. Mislim da mi imamo i jedno i drugo. Ovdje smo samo zbog jedne stvari, a to je da pobjeđujemo i osvojimo trofej. Naši najbolji igrači pokazali su spremnost da se žrtvuju za tim, a onda će svih 12 uraditi isto."

Španija i Australija igraće od 10.00 po srednjeevropskom vremenu, a Francuska i Argentina četiri sata kasnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC