• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slijepi miševi" nose bodove u Valensiju

Autor mondo.rs

Ekipa sa San Mamesa dugo nije iskusila poraz na svom terenu, ali ih je gol Denisa Čeriševa ovoga puta ostavio praznih šaka.

  San Mames je pao, Bilbao je osvojen! Atletik je imao prilike da makar na kratko zasedne na vrh Primere, ali su ih gosti iz Valensije osujetili u tome, pošto je sumnjiv detalj iz 27. minuta riješio pitanje pobjednika - 0:1.

Atletik Bilbao je na svom terenu u Primeri bio nesavladan još od 5. oktobra prošle godine, kada ih je u derbiju Baskije savladao omraženi rival Real Sosijedad (1:3). Od pune godine nesavladivosti dijelilo ih je tačno sedam dana, ali su crveno-bijeli poklekli pred čvrstim timom Valensije.

"Slijepi miševi" nisu sezonu započeli kako su želeli, imali su tek jedan trijumf poslije šest kola, a i trener Marselino Toral je dobio otkaz. Stigao je Albert Selades, koji je u subotu upisao drugi trijumf na klupi Valensije (posle one pobede nad Čelsijem u Ligi šampiona).

Strijelac jedinog pogotka je bio Denis Čerišev u 27. minutu, posle brze kontre gostujućeg tima. Visoko je bila postavljena odbrana Bilbaa i Rus je to kaznio na pravovremeno dodavanje mlađanog Ferana Toresa. Čerišev je u pravom trenutku "odlučio" da postigne prvi gol u sezoni.

Ipak, da je ova situacija bila sumnjiva potvrdio je i VAR. Uprkos tome što je gol priznat jer je pokazao da u začetku akcije ipak nije bilo ofsajda, reditelji prenosa su čak tri-četiri puta tokom utakmice vraćali zamrznutu sliku tog detalja, pokašavajući da dodatno potvrde da sudije nisu pogriješile.

Slično kao na nedavnoj utakmici Lestera i Totenhema u Premijer ligi, VAR je pokazao da zbog par milimetara nije bilo ofsajda, ali ostaje pitanje koliko je video tehnologija zaista u stanju da precizno utvrdi da li ofsajda jeste ili nije bilo.

No, Bilbao je svoju najbolju priliku da izbjegne poraz imao početkom drugog poluvremena, kada je Injaki Vilijams šutirao u 55. minutu, ali nije bio uspješan.

Na kraju, Bilbao nije uspio da spriječi gubitak bodova na svom terenu, a dodatno će im stvari otežati povreda Jurija Berćićea u finišu utakmice. Španac je u jednoj situaciji nezgodno pao na desno rame, njegova reakcija je bila bolna za gledanje, te je na kraju bio iznesen na nosilima.

Koliko je ozbiljna povreda još uvijek nije poznato. Bilbao je ovim porazom prvi put poklekao u novoj sezoni, pošto su prethodno imali tri pobjede i tri remija.

Rezultati 7. kola Primere:

subota:

Atletik Bilbao - Valensija 0:1 (0:1)
/Čerišev 27/

Hetafe - Barselona 16.00
Granada - Leganes 18.30
Atletiko Madrid - Real Madrid 21.00

nedelja:

Espanjol - Valjadolid 12.00
Eibar - Selta 14.00
Alaves - Majorka 16.00
Levante - Osasuna 18.30
Sevilja - Real Sosijedad 21.00

odigrano u petak:

Viljareal - Betis 5:1 (1:0)
/Ekambo 39, 76, Kazorla 68 pen, Moreno 90+2, Čukvueze 90+4 - Emerson 48/


TABELA: Real M. 14, Sosijedad 13, Atl. Madrid 13, Atl. Bilbao (+1) 12, Viljareal (+1) 11, Granada 11, Barselona 10, Sevilja 10, Valensija (+1) 9, Betis (+1) 8, Hetafe 7, Levante 7, Osasuna, 7, Valjadolid 6, Selta 6, Eibar 5, Alaves 5, Espanjol 5, Majorka 4, Leganes 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC