• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan Banjaluka: I srce je crno-bijelo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U Banjaluci postoji Košarkaški klub Partizan, gdje je jedan od glavnih uslova da dođete na trening pripadnost crno-bijeloj porodici i u duši!

 Partizan Banjaluka: I srce je crno-bijelo! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjaluka je grad Borca i tu nije ništa sporno...

Ali, „krajiška ljepotica“ ima i armiju navijača beogradskih "večitih" rivala, Crvene zvezde i Partizana, koji su redovni na stadionima, a posebno na košarkaškim mečevima crno i crveno-bijelih.

Muk je nastao u beogradskoj "Kombank areni" kad je bek Cedevite Nolan Smit skoro s pola terena ubacio trojku i ugasio nadu da će Partizan naredne sezone igrati Evroligu.

Zanijemilo je pola Beograda, pola Srbije, ali i dobar dio Republike Srpske.

Među njima i dječaci iz Košarkaškog kluba Partizan iz Banjaluke. Obzirom da su njihova dječija srca iskrenija, pala je i pokoja suza kod Nolanove trojke, iako to u razgovoru za MONDO nisu željeli da priznaju...

"Mi ne plačemo kad izgubimo već stisnemo zube i treniramo jače", rekao je jedan od zadihanih dječaka u dresovima KK Partizan Banjaluka.

Takođe, istakli su da ne mogu da izjednače trojku Dušana Kecmana sa Nolanovom jer smatraju da je ona iz zagrebačke dvorane neuporedivo bolja iz više razloga:

"Kecman je pogodio iz svoje polovine, a Nolan je prešao centar. Osim toga, Kecmanova trojka je bila za šampionski prsten, a bek Cedevite je samo izborio finale", tješe se mladi Banjalučani kojima je u srcu crno-bijela boja.

Imaju naravno svoje košarkaške idole, ali posebno su izdvojili dva imena - Bogdan Bogdanović i trener Duško Vujošević, iako "vrte glavom" kad ih priupitamo za njegove brojne "gafove", psovke i isključenja.

Nas je zanimalo, da li postoji neko ko navija za Borac ili Crvenu zvezdu...

"Niko kome srce nije crno-bijelo ne može da trenira s nama. Svi moji drugari navijaju za Partizan", rekao je mladi košarkaš koji bi po konstituciji u budućnosti trebalo da igra na pozicijama "jedan" i "dva" iako ta podjela zbog njihovih godina još nije na tapetu.

Njihov trener Milenko Barjaktarević naučio ih je prve košarkaške korake, ali vjeruje da posjeduju talenat koji bi mogao da zasjeni i neke aktuelne igrače crno-bijelih.

"Neke od ovih mojih klinaca sigurno čeka lijepa košarkaška budućnost, naravno uz malo sreće i mnogo mukotrpnog rada i treninga", rekao je Barjaktarević za MONDO.

Nedavno su išli u Skoplje, gdje takođe postoji KK Partizan i tamo igrali košarku i družili se s vršnjacima iz Makedonije i Beograda. Takođe, stalni su učesnici Partizanovog kampa na Jahorini na kojem tradicionalno prisustvuje i prvi čovjek crno-bijelih Predrag Saša Danilović.

"Iako rezultati nisu previše važni u ovom uzrastu, ove godine u Skoplju smo bili treći, a prošle najbolji u našem 2002. godištu kad smo organizovali takmičenje unutar kluba. Svi zavrijeđuju pažnju i napreduju, ali posebno moram da istaknem dvojicu dječaka - Aleksu Šijakovića i Marka Vrtunića, koji su neprikosnoveni u svom uzrastu. Takođe je odličan Pavle Jović, koji je u Makedoniji bio prvi strijelac turnira", naglasio je trener banjalučkih crno-bijelih.

Nadamo se i mi da će jednog dana uspjeti da ispune san - obući crno-bijeli dres „pravog“ Partizana i zaigrati u krcatom „Pioniru“.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC