• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandža: Ne idem u Brazil jer sam Hrvat!

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža "opleo" je po selektoru Safetu Sušiću i Fudbalskom savezu BiH u danu kad su "zmajevi" otputovali na američku turneju.

Pandža je punih osam godina igrao za selekciju BiH, ali je odlukom selektora Sušića izostao sa spiska putnika u Brazil.

To je defanzivca poljskog Gornika "natjeralo" da otvori dušu zagrebačkim "Sportskim novostima" u kojima je izjavio da ne ide na Svjetsko prvenstvo jer je Hrvat po nacionalnosti!?

"Ne želim da me shvate pogrešno, da sam nacionalista, jer nisam. Imam prijatelja svugdje i svoju zemlju volim kao i bilo ko iz Sarajeva. Ali, još prije dva mjeseca dobio sam informaciju da u Brazil može ići samo jedan Hrvat i izgleda da će tako biti. Toni Šunjić igra odlično i apsolutno zaslužuje igrati na Mundijalu, ali zar nema još dobrih igrača među Hrvatima? Znam da su ljudi iz Saveza kafe pili s roditeljima (Seada) Kolašinca, nagovarali ih da igra za reprezentaciju, ali zašto to nisu isto radili s roditeljima Branimira Hrgote? Zašto na širem popisu nema nijedan igrač šampiona Zrinjskog i vicešampiona Širokog? Uvijek sam sebe smatrao nekom poveznicom reprezentacije s Hrvatima iz Hercegovine, ali ne znam kakvu poruku njima šalje ovakav odnos prema hrvatskim igračima u reprezentaciji", izjavio je Pandža.

O popularnom Papetu, Pandža nema dobro mišljenje…

"Sušić je autoritet kod igrača izgubio još na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a i kod navijača je izgubio kredibilitet. Plasirali smo se na Mundijal zato što je ova ekipa stvarno dobra, što ima vrhunskih igrača i ako nešto napravimo u Brazilu, a nadam se da hoćemo, to će biti zbog njih. Sumnjam da tu Sušić može imati uticaja", naglasio je odbrambeni fudbaler poljskog Gornika.

U karijeri je Pandža nastupao za Široki Brijeg, splitski Hajduk i belgijski Mehelen, a za "zmajeve" je odigrao 21 utakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC