• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Taktiku radimo u Americi

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić zadovoljan je odrađenim poslom u Hrasnici za 11 dana priprema, ali je priznao da su njegoov tim povrede omele da ostvari sve taktičke zamisli.

"Zmajevi" su završili sve obaveze u Sarajevu i već u utorak putuju u Sjedinjene Države, gdje će odigrati dvije pripremne utakmice protiv Obale Slonovače i Meksika pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Trenirali smo praktično svaki dan po dva puta, osim danima kada smo imali druge obaveze ili slobodne dane. Istina je da smo imali sitnih problema s povredama. Nijedan trening nismo imali sve igrače na raspolaganju, pa nismo mogli taktički da uigramo neke stvari, ali to ćemo raditi u Americi", izjavio je popularni Pape, a prenijeli sarajevski mediji.

Prema njegovim riječima, na sreću, niko osim Ermina Bičakčića nije ozbiljnije povrijeđen.

"Na Bičakčića vjerovatno nećemo računati u prvoj prijateljskoj utakmici, a ostali će svi biti spremni. Danas nismo mogli da računamo na Senada Lulića. Ipak, protiv Obale Slonovače ćemo imati sve igrače na raspolaganju", dodao je Sušić.

Novi defanzivac njemačkog Hofenhajma je izjavio da se svakim danom osjeća sve bolje i vjeruje da će uskoro početi da trenira s ekipom.

"Sve ide po planu, želim što prije da sve vratim. Očekujem da u prijateljskim utakmicama dobijem priliku i odigram makar jednu utakmcu prije početka Mundijala. S doktorima i fizioterpeutima sam dobro radio i svi su mi mnogo pomogli da se što prije oporavim. Sada se osjećam bolje da mogu trenirati s loptom", rekao je Bičakičić.

Vezni igrač splitskog Hajduka Tino Sušić, koji ima lakšu povredu koljena, uoči treninga kazao je da se dobro oporavlja i da očekuje da se priključi trenizima u SAD.

"Zadovoljan sam, dobro treniramo i imamo odličnu atmosferu. Idemo u SAD puni sebe i s velikom motivacijom. Sve ide nabolje, dobro se osjećam u reprezentaciji. U Brazilu očekujem da prođemo grupnu fazu i svi ćemo dati sve od sebe da to uspijemo. Probaću se nametnuti, iako je velika konkurencija. Meni je veliko zadovoljstvo što sam među 24 igrača", rekao je Papetov sinovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC