• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski fudbal konstantno zaostaje za svetom"

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac i golgeter, Savo Milošević, kritički govorio o stanju u srpskom fudbalu i konstatovao da će se većina klubova ugasiti ako se ne privatizuje.

 "Srpski fudbal konstantno zaostaje za svetom" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Bivši fudbalski reprezentativac Savo Milošević rekao je da su srpski klubovi sada na veštačkom disanju i da će se brojni od njih ugasiti ukoliko se nešto ne promeni.

On je ocenio da u srpskom fudbalu, "kao i u državi", ima mnogo problema.

"Fudbal je, pre svega, u ekonomskim teškoćama, ali iz njih proističu mnogi drugi. Kod nas se o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu dosta staromodno razmišlja, a iz godine u godinu zaostajemo za Evropom i svetom, naročito kada je u pitanju klupski fudbal", kazao je Tanjugu Milošević, sada direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

Finansije, kako je naveo, ne dozvoljavaju da se klubovi konsoliduju, jer su prisiljeni na prodaju igrača uprkos tome što se talenti stalno pojavljuju.

"Praktično je nemoguće ostvariti veći kontinuitet u odnosu na ono što sada imamo. Deca se rađaju sa velikim potencijalima i talentom za fudbal, ali mali broj njih uspe i prođe, a to u FSS pokušavamo da promenimo", izjavio je Milošević.

Po njegovim rečima, mlađe srpske selekcije imaju fenomenalne rezultate, a nada se da oni slede i kada ti igrači stasaju za seniorsku scenu.

"Mi sada imamo dobrog selektora, a od krucijalnog značaja za srpski fudbal je da se nađemo na narednom Evropskom prvenstvu", smatra Milošević.

Na pitanje šta misli o najavljenoj privatizaciji klubova, Milošević kaže da nijedan model za njih neće biti idealan, budući da je ovo specifično područje sa specifičnim uslovima, odnosima, sistemom vrednovanja, pa je nemoguće preuzeti neki evropski model i primeniti ga u potpunosti.

"Ali, sa nečim se mora krenuti, ispravljati greške u hodu. Ukoliko to ne uradmo u periodu od šest meseci do jedne godine, većina naših klubova biće u zaista ozbiljnim teškoćama, jer su i sada praktično na veštačkom disanju, a mnogi će se ugasiti", zaključio je Miloševć.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC