• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Bolje da ćutimo o "sjajnoj generaciji"

Autor mondo.rs

"Nemoj samo da neko bude pametan i kaže kako smo imali sjajnu generaciju koja neće igrati EP za mlade!", poručio je zabrinuti direktor mlađih selekcija FSS pred važan, možda i poslednji kvalifikacioni meč U-21 selekcije.

 Milošević: Bolje da ćutimo o "sjajnoj generaciji" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Kada u utorak, u 18.00 časova, mlada reprezentacija Srbije bude izašla na megdan Severnoj Irskoj u odlučujućem meču za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, selektor Radovan Ćurčić neće imati na raspolaganju više od celog jednog tima.

Od onih na koje je poslednjih dana mogao da računa, u stroju nisu povređeni Darko Brašanac (ostao u Italiji), Aleksandar Filipović (nije dobio vizu) i suspendovani Goran Čaušić, Aleksandar Kovačević i Uroš Ćosić. Povređeni Uroš Spajić i Uroš Vitas nisu ni došli na okupljanje zbog povreda.

Da bi se plasirali u neizbežni baraž, njihovi saigrači moraće da pobede i da se nadaju "poklapanju" rezultata ostalih utakmica, kako bi bili jedna od najbolje četiri drugoplasirane ekipe. Svoju sudbinu su sami zakomplikovali bolnim i zasluženim porazom od Italjie, ali im ni druge okolnosti nisu išle u prilog.

Nije potrebno isticati da Ćurčić ne može da računa ni na neke igrače koji su deo "A" selekcije, a koje mu selektor Dik Advokat nije stavio na raspolaganje. Među njima su Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Filip Đuričić, Miloš Jojić, Matija Nastasić...

Zato je Savo Milošević, direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, posebno ljut.

"Mlađe selekcije u ovom trenutku nisu prioritet i to bi naša javnost trebalo da zna. Ne postoji interes da mlada reprezentacija izbori plasman u baraž!", izjavio je on za "Večernje novosti".

"Zamislite da se to dogodi jednoj Španiji ili Francuskoj, bio bi to jeziv udarac i za takve fudbalske sile. I šta sada da pričamo? Ostaje nam da se skrpimo sa ovih 12-13 igrača koliko ih imamo ovde u Irskoj. A, pitanje u kakvom su stanju i oni posle svih putešestvija. Sve je, dakle, sada na stručnom štabu... Šta će da rade, zaista ne znam. Vidim njihovu ogromnu posvećenost, uloženu energiju, rad i znanje, ali kada postoje ograničenja i stvari na koje vi ne možete da računate, onda imate problem".

Upitan da li je bilo realno da Jojić, Mitrović i Đuričić pojačaju vršnjake u poslednjoj utakmici, Milošević je odgovorio da je pričao sa nadležnima, ali da nije naišao na razumevanje.

"Razgovarao sam sa predsednikom, generalnim sekretarom, selektorom Advokatom... Neću da se ponavljam, neću da tražim ni opravdanje. Selektor Ćurčić je ostao bez 14 igrača i mislim da sve ovo što se dešava sa ovom selekcijom nije humano. Nemoj samo da neko bude pametan i kaže kako smo imali sjajnu generaciju koja neće igrati na Evropskom prvenstvu. A tu sjajnu generaciju smo imali na okupu samo u jednom meču, protiv Italije u Gornjem Milanovcu i nikad više!", podvukao je legendarni fudbal i u istom tonu dodao:

"Uvek se igralo bez najmanje četiri-pet igrača, a sada, kada je najvažnije, nema Mitrovića, Nastastića, Markovića, Jojića, Đuričića, Spajića, Vitasa, Brašanca, Čaušića, Kovačevića, Ćosića... Ali, to je naša realnost. Mi smo samo servis 'A' tima, koji ima prioritet i naravno da smo zadovoljni koliko mlada reprezentacija daje 'A' reprezentativaca. Samo onda treba reći da mladoj selekciji nije prioritet rezultat, jer se do njega ne dolazi praktično bez celog tima".

Uprkos svim problemima i ogromnom kiksu u Italiji, "orlići" i dalje imaju realnu šansu da se sa osvojena tri boda domognu baraža.

"Šta bi nam doneo taj baraž?! Kako mislite da eliminišete jednu Španiju, Portugaliju ili Francusku? Sa 'B' timom mlade reprezentacije? Nemojte, molim vas,budimo ozbiljni. Jedno su želje...", završio je Milošević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC