• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeli zečevi apsolutni vladari Republike Srpske

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Bijeli zečevi iz Banjaluke drugu godinu zaredom šampioni su Republike Srpske u ragbiju 13. U finalu plej-ofa, Banjalučani su na stadionu Krajine savladali Ratnike iz Drvara 44:1, čime su odbranili titulu osvojenu prošle godine.

Bijeli zečevi apsolutni su vladari Republike Srpske za 2014. godinu.

Nakon osvojenog Kupa Republike Srpske (pobjeda protiv gradskog rivala Čeličnih veprova 30:12), "zečevi" su stigli i do drugog domaćeg trofeja.

BIH TREĆA NA BALKANSKOM PRVENSTVU

U Beogradu je protekle sedmice održano premijerno izdanje Prvenstva Balkana u ragbiju 13. U meču za treće mjesto BiH je ubjedljivo savladala Mađarsku 32:6. Titulu je osvojila reprezentacija Grčke, koja je u finalu bila bolja od Srbije 50:22. Grci su u polufinalu slavili protiv BiH 58:4, dok je Srbija deklasirala Mađarsku 50:0! "Reprezentaciji BiH bilo je ovo prvo okupljanje, a okosnicu selekcije čine igrači Bijelih zečeva. U debitantskom nastupu poraženi smo od Grka, ali smo priredili iznenađenje u meču za treće mjesto i savladali Mađare. Bukvalno smo se okupili dan prije utakmice, odradili samo jedan trening, tako da se ovaj rezultat može smatrati velikim uspjehom", naglasio je Zec.

U finalu plej-ofa za šampiona Republike Srpske, Bijeli zečevi su na stadionu Krajine u Banjaluci savladali Ratnike iz Drvara rezultatom 44:1 (26:0), čime su odbranili trofej osvojen prošle godine, kada su u premijernom izdanju prvenstva Srpske bili najbolja ekipa.

"Očekivano smo stigli do još jednog trofeja. Bili smo favoriti u finalnom meču i tu ulogu smo opravdali, iako moram pohvaliti Ratnike, koji su iznenadili sve plasmanom u samo završnicu prvenstva. Ovo je njihov najveći uspjeh, niko nije očekivao da stignu do finala, tako da ekipa iz Drvara svakako predstavlja osvježenje za ragbi Republike Srpske. Mi smo odigrali standardno, iako je većina igrača bila umorna od reprezentativnih obaveza", rekao je za MONDO Sreten Zec, prvo ime Bijelih zečeva.

Slijedi nastavak borbe u Prvoj ligi Srbije. Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je da se odigraju još dva kola.

Bijelim zečevima preostalo je gostovanje aktuelnom šampionu Dorćolu, te domaći meč sa Partizanom.

"Zečevi" će do kraja prvenstva voditi žestoku borbu sa beogradskim crno-bijelim za plasman u plej-of. Najvjerovatnije će o tom putniku odlučiti direktan obračun u okviru 12. kola, kada Partizan stiže u Banjaluku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC