• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bateriju mobilnog punićemo za 30 sekundi!

Autor mondo.rs

To će omogućiti inovativna vrsta "nanodot" čestica i poluprovodnika za baterije, koje su dobijene iz bio-organskog materijala.

 Bateriju mobilnog punićemo za 30 sekundi! Izvor: MONDO portal.

Nove vrste Li-Po i Li-Ion baterija za telefone i mobilne uređaje.
Izvor: MONDO portal.

PremaStoreDot kompaniji, koja je svoj izum prikazala na prošlogodišnjem Microsoft Think Nextdogađaju u Tel Avivu, praznu bateriju mogli bismo da napunimo već za 30 sekundi i to tokom 2016. godine, do kada će raditi na usavršavanju prototipa baterije koji več imaju.

Za sada je objavljeno da je u pitanju inovativna vrsta "nanodot" čestica i poluprovodnika za baterije, koje su dobijene iz bio-organskog materijala. Nanodoti se koriste u elektrodama, koje čuvaju energiju baterije i elektrolitu, koji prenosi energiju između anoda i katoda. Električne karakteristike nanodota omogućavaju mnogo brže puunjenje baterije, ali pražnjenje koje je u skladu sa sadašnjim litijum-jonskim baterijama.

U narednih godinu dana StoreDot će raditi na povećanju kapaciteta baterije, koji je sada manji nego kod prosečnog smartfona. Ovo je veliki izazov, ali u kompaniji kažu da već sada rešavaju ovaj problem i nadaju se da će sledeća verzija baterije imati manje dimenzije istovremeno sa povećanim kapacitetom.

Cena komercijalnog uređaja ne bi trebalo da pređe 30 dolara.

Prema izvoru Phone Arena sajta, mlada izraelska firma StoreDot je podršku dobila od jedne velike azijske kompanije, koja ostaje nepoznata, ali i od Romana Abramnoviča, ruskog milionera.

Ova izraelska kompanija nije, inače prva koja je počela sa implementacijom naprednih tehnologija u vezi sa punjenjem, koje je danas jedan od najvećih problema modernih računara, tableta i mobilnih telefona. Već smo vam preneli priču o tinejdžerki iz Kalifornije, koja je privukla pažnju svojim izumom, koji bi mogao dapuni baterije telefona za samo 20 sekundi! Takođe, imali ste priliku da pročitate opunjenju baterija mobilnog telefona otkucajima srcaivožnjom bicikla, pa nije loše da se podsetite i na te mogućnosti, koje su danas već realizovane ili blizu finalnog proizvoda.

Svoje komentare možete nam poslati ispod vesti!

g
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS