• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otac reprezentativca BiH optužen za ratni zločin!?

Autor mondo.ba

Tadija Šunjić, otac fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Tonija Šunjića, optužen je za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika!

Tadija Šunjić je osumnjičen da je kao pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) ubio jednu osobu bošnjačke nacionalnosti u mjestu Vojno kod Mostara, a "Dnevni avaz" navodi u petak da je uoči izjašnjenja o krivici pred Kantonalnim sudom u Mostaru, najvjerovatnije, pobjegao u Hrvatsku.

"Tu informaciju vam ne mogu ni potvrditi niti demantovati, ali vam mogu kazati da sam nakon što se nije pojavio na ročištu, dao naredbu policijskim agencijama da ga pokušaju locirati", izjavio je kantonalni tužilac zadužen za ovaj predmet, Sanel Pajević, dodavši da će Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražiti mjere pritvora s ciljem raspisivanja potjernice.

Iz MUP-a HNK je sarajevskom listu rečeno da je jedina informacija koju mogu dati odnosi na to da je Šunjić živ. Takođe, kako saznaje "Avaz", Kantonalni sud je Šunjiću oduzeo pasoš, ali je potvrđena činjenica da posjeduje i hrvatsko državljanstvo.

Inače, Šunjić je imao obavezu svakog ponedjeljka da se javlja u policijsku stanicu Mostar-Sjever.

Njegov sin, Toni upisao je 14 nastupa za "zmajeve", a trenutno je član rukog Kuban Krasnodara. U igračkoj karijeri je nastupao još za ukrajinsku Zorju, belgijski Kortrajk i matični Zrinjski iz Mostara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC