• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Toromanovića sam trebao ranije otjerati!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Selektor rukometne reprezentacije BiH u razgovoru za MONDO odgovorio na optužbe bivšeg kapitena Muhameda Toromanovića poručivši da je samo u jednom u pravu...

 Marković: Toromanovića sam trebao ranije otjerati! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Uprkos dobrim rezultatima i velikim šansama da poslije učešća na Svjetskom prvenstvu „zmajevi“ odu na još jedno veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo, velika bura u taboru bh. selekcije.

Kapiten Muhamed Toromanović napustio je reprezentaciju u sred priprema, pred revanš meč sa Litvanijom, a potom i sasuo salve optužbi na račun selektora Dragana Markovića.

Pivotmen "zmajeva" rekao je da je reprezentaciju napustio zbog konstantnog nerada, da ekipa nema taktička rješenja i da ništa ne funkcioniše, te da je selektor dozvolio očigledan pad discipline.

Selektor Marković pristao je na razgovor za MONDO i odgovorio na optužbe svog sada već bivšeg reprezentativca, složivši se samo u jednom sa Toromanovićem.

"Ako govori o padu discipline, tu je u pravu, trebao sam ga otjerati i ranije, pustio sam mu previše i tu je sigurno u pravu, a ostalo..." zastao je Marković, a potom nastavio:

"On je zaboravljena priča i ta priča je završena sa utakmicom u Litvaniji. Za njega više nema nikakve budućnosti ureprezentaciji BiH".

Toromanović je kritikovao igru reprezentacije rekavši da tu ne postoji ni kontra, ni polukontra, tečan napad i time direktno kritikovao rad selektora i ostatka stručnog štaba.

"Nisam još doživio da učenik govori učitelju kako se radi. To što je uradio je kolektivna sramota, prije svega njegova, a onda svih nas iz rukometa jer smo dozvolili da imamo takve ljude u našim redovima. To je za mene sportsko i ljudsko razočarenje", istakao je Marković i dodao:

"Ne pada mi na pamet da njemu objašnjavam kako mi igramo, o tome govore rezultati. Pobjeđivali smo mnoge selekcije po dva puta, a prije tri godine reprezentacija nikog nije pobijedila. Prošle godine u ovo vrijeme igrali smo pretkvalifikacije, a sada se borimo za odlazak na Evropsko prvenstvo a stigli smo sa Svjetskog prvenstva“.

Za Markovića je slučaj "Toromanović" završen, a ni on nije, kako ističe, pokvario, atmosferu među "zmajevima".

"Mi treba da radimo dalje i da se borimo da odemo na Evropsko prvenstvo. Atmosfera u ekipi je odlična, samim tim što smo dogurali do toga da odlučujemo sami o sebi i u jednoj utakmici odlučujemo da li idemo na Evropsko prvenstvo, a prošle godine smo igrali pretkvalifikacije“, poručio je Marković na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Nije Toromanovic jedini, zbog ovog kvazi strucnjaka su banjalucka djeca napustala Borac a on dovodio i forsirao igrace sa strane i "ugradjivao'' se u ugovore. Neke od tih igraca i danas "gura'' po reprezentaciji iako imamo puno boljih igraca u evropskim ligama. Unazadio je RK Borac za 20 godina. JEDAN JE MARKOVIC DRAGAN!

Borik

Marka, koga taj nije slagao, taj nije pricao sa njim...

Džontra

A sad vama Marka ne valja!? a valjao je kad se išlo u Katar... A ovaj Toromanović je džiber, nije svjećka kako mislite!

cipripi

Ovaj Marko je pravi mamlaz,on da priča o ljudskim kvaliteti ma Markovica,baš me zanima ko je on!? Verovatno siva eminencija propalog kluba iz Gospodske. Znamo se.

BL

@cipripi Malo pljuješ po Marki malo po klubu... Ajd razguli!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC