• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barseloni peta titula prvaka Evrope!

Autor mondo.rs

Juvetus se trudio, ali nije uspeo da izbegne poraz u finalu Lige šampiona.

Peti put u istoriji, četvrti u poslednjih devet godina, fudbaleri Barselone postali su klupski prvaci Evrope!

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladan je Juventus - 3:1 (1:0).

Rakitić u 4, Suarez u 68. i Nejmar duboko u nadoknadi donelu su naizgled tako laku pobedu Kataloncima...

Akcije iz kojih su postizani golovi, posebno prvi, zaista su stvorili sliku da se Barselona nije mnogo mučila sa Juventusom, ali ipak, Torinezi zaslužuju pohvalu za borbenost i motivisanost u ovom meču.

Uspeli su da vrate neizvesnost preko Morate u 55. minutu, međutim, zakazali su oni od kojih se najviše očekivalo - Andrea Pirlo i Karlos Tevez, dok je Arturo Vidal umesto sigurnosti u vezi uneo samo nervozu svojom partijom u prvom poluvremenu.

Na suprotnoj strani, vezisti su delovali sigurno, pa su oni i kreirali akciju za ranih 1:0, a u nastavku i nadomestili izostanak u igri odlično pokrivenog Lionela Mesija.

Neubedljiva partija po mnogima najboljeg igrača sveta nije, međutim, bila koba po Barselonu, jer je Argentinac imao mnogo više raspoloženih saigrača nego Andrija Pirlo u timu Juventusa.

JUVENTUS: Bufon - Evra (89. Koman), Barzalji, Bonući, Lihtštajner - Markizio, Pirlo, Pogba - Vidal (79. Pereira) - Tevez, Morata (85. Ljorente).

BARSELONA: Ter Štegen - Alba, Maskerano, Pike, Alveš - Buskets, Rakitić (90. Matje), Inijesta (78. Ćavi) - Nejmar, Mesi, Suarez (90+5. Pedro).

- Meč sudi Cunejt Čakir iz Turske.

Potrudili smo se da vam period uoči utakmice protekne zanimljivo, a nadamo se da je tako bilo i tokom meča.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- GOOOL, 3:1! Nejmar za kraj! Brazilac je rutinski završio kontranapad u sedmom minutu nadoknade...

- Umesto strelca vodećeg gola u meču, ulazi Žeremi Matje. Izvođenjem Rakitića, a uvođenjem Francuza, Luis Enrike želi da pojača odbranu u poslednjim minutima utakmice.

- Patris Evra izlazi u 89. minutu zbog povrede, a umesto njega je ušao 18-godišnji Francuz Kinglsi Koman. Evri je ovo treće finale Lige šampiona protiv Barselone, prethodno sa Mančester junajtedom, a izgleda i treći poraz...

- Nije ostalo još mnogo vremena za Juventus... Pet minuta plus nadoknada.

- Izmena i u Juventusu. Od 79. minuta umesto Vidala igraće Roberto Pereira.

- Kapiten menja kapitena u Barseloni. Od 78. minutu umesto Andresa Inijeste na terenu je Ćavi, koji verovatno igra poslednji meč za katalonski klub. Jedini u njegovoj karijeri. Sjani vezista ovim ulaskom u igru postao je rekorder po broju mečeva u istoriji Lige šampiona, pošto je ovo njegov 171. nastup u elitnom takmičenju.

- Poništen pogodak Barselone u 71. minutu! Nejmar je zatresao mrežu iako nije zahvatio loptu kao što je želeo glavom. Sudije su, međutim, pricenile da je igrao rukom... Na usporenom snimku se vidi da je lopta zaista pogodila Brazilca u šaku, ali tek pošto ju je udario glavom, dakle nenamerno. Slična situacija viđena je i u prvom poluvremenu, kada arbitri nisu dosudili penal za Barselonu, iako se lopta od Lihtštajnerove butine odbila u njegovu šaku...

- Joj, šta li je bilo sa ovim divnim picama!

 - GOOOL! Barselona opet vodi! Strelac je Luis Suarez u 68. minutu! Mesi je šutirao, Bufon odbio loptu, ali je Urugvajac bio na pravom mestu.

- Ponovo Pol Pogba traži pena, ovaj put u 68. minutu. Bilo je povlačenja od strane Danija Alveša, ali je Čakir procenio da nije za najstrožu kaznu.

- Juventus je živnuo posle izjednačenja i igra mnogo, mnogo bolje nego u dosadašnjem toku utakmice. Mogli su, čak, i do preokreta igrači iz torinskog kluba, ali je Ter Štegen odlično reagovao u par navrata.

- GOOOL! Juventus je izjednačio u 55. minutu preko Alvara Morate! Bivši napadač Real Madrida, koji je i protiv Madriđana u polufinalu bio strelac, natrčao je na odbijenu loptu posle šuta Karlosa Teveza i odbrane Ter Štegena. Prethodno je Markizio sjajno petom izbacio Lihtštajnera, a on pronašao Teveza u sredini kaznenog.

Ponovo je neizvesno!



- Zanimljiv podatak:
Juventus, osvajač Serije A i Kupa Italije, ove sezone nije izgubio utakmicu sa više od jednog gola razlike!

- Barsa ne staje u drugom poluvremenu. Od povratka sa odmora, a prošlo je pet minuta, igra se isključivo na polovini Juventusa. Izgleda da se budi i Lionel Mesi, koji je zapretio oštrim udarcem u 50. minutu, ali preko gola...

- Kontra Barselone "5 na 3", ali je Bufon još jednom bio maestralan! Kao "panter" reagovao je na šut Luisa Suareza posle dodavanja Rakitića.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Učinak Artura Vidala u prvom poluvremenu.

Poluvreme. Barselona zasluženo vodi, jer je mnogo konkretnija u napadu. Akcije Juventusovih igrača uglavnom su se završavale udarcima sa distance i to neprecizno... Torinezima mnogo nedostaje kreativnost Andree Pirla na polovini reala, dok na suprotnoj strani Lionel Mesi, takođe, nije previše zapažen, ali ima mnogo više raspoloženih saigrača.

- Navijači Barselone u Berlinu:



- Barselona je u prvom poluvremenu napadala sa desne na levu stranu. Pogledajte kretanje Danija Alveša, koji igra na poziciji desnog beka. Da, beka, ne krila!

- Bufon u 40. minutu po ko zna koji put večeras čuva Juventus ubedljivijeg zaostatka. Odlično je intervenisao iskusni čuvar mreže posle šuta Luisa Suareza, kojem se iznenada odbila lopta kada Nejmar nije uspeo da proigra Mesija koji je bio u odličnoj poziciji za gol.

- Navijači Juventusa u Berlinu:



- Traže Italijani penal u 36. minutu! Pol Pogba je oboren na ivici kaznenog prostora Barselone posle duela sa Đordijem Albom, ali je sudija Čakir samo odmahnuo rukom. I da je bio faul, ne bi bio penal pošto je duel bio korak van šesnaesterca.

- Mnogo fali Andrea Pirlo u igri Juventusa! Sjajni vezista jedva da je primetan na terenu, uglavnom kada su prekidi.

- Juventus je najbliži pogotku bio u 26. minutu! Ponovo igrači Barselone nisu uspeli na pravi način da otklone opasnost pred svojim golom, lopta je došla do Klaudija Markizija koji je snažno šutirao iz prve, po sredini, ali je lopta otišla tik iznad prečke. Dobro je to procenio Ter Štegen, koji je paradom ulepšao celu akciju.

- Iznenadna šansa za Alvara Moratu u 23. minutu, ali je bivši napadač Real Madrida bio neprecizan. Pokušao je da plasira loptu u dalji ugao Ter Štegenovog gola, međutim, Alba je uspeo da ga dekoncentriše uklizavanjem. Ovo je bila jedna od šansi koje je Juventus morao da iskoristi!

- Dani Alveš se poigrao sa Arturom Vidalom u 21. minutu, kada mu je posle lepe finte telom probacio loptu kroz noge i primorao ga na faul. Čileanac je za sada najslabiji u timu Juventusa, a i jedini igrač koji je dobio žuti karton.

- Mnogo su opasniji fudbaleri Barselone u prvih 15 minuta utakmice.

- Umalo da Barselona povede 2:0 u 14. minutu, ali je šut Danija Alveša iz prve, na povratnu Suareza, sjajno - jednom rukom - uspeo da odbrani Đanluiđi Bufon.

- Zanimljiv podatak: Andres Inijesta je prvi igrač sa tri asistencije za gol u tri različita finala Lige šampiona.

- Uzvratili su Torinezi u 8. minutu udarcem Vidala, ali kao i Tevez nešto ranije sa slične pozicije - lopta je otišla preko gola... Mnogo opasniji bio je šut Nejmara na suprotnoj strani neput minut kasnije, kada je lopta prošla par centimetara pored stative.

- GOOOL! Barselona vodi 1:0 od 4. minuta golom Rakitića! Prva akcija ekipe Luisa Enrikea završena je pogotkom! Inijesta i Nejmar kombinovali su po levoj strani, a Rakitić se dobro ubacio po sredini kaznenog prostora. Delovalo je tako lako...

- Juventus je u utakmicu ušao visokim pritiskom na odbranu Barselone. To je uzrokovalo dve greške Havijera Maskerana za manje od dva minuta igre.

- Prvi šut uputio je Karlos Tevez u 50. sekundi. Maskerano je loše ispucao loptu, ali igrači Juventusa nisu najbolje iskoristili poklon. Tevez je šutirao preko gola sa 17-18 metara.

- Uvodna predstava je gotova. POČINJE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC