• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Nisu htjeli da mi otvore bazen u Banjaluci“

Autor mondo.ba

Mladi banjalučki plivač Mihajlo Čeprkalo (16) od 25. do 30. avgusta nastupa na trećem velikom takmičenju ovog ljeta, Svjetskom prvenstvu za juniore u Singapuru.

  Nakon odličnih rezultata na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Tbilisiju i Svjetskom prvenstvu u Kazanju plivača "22. aprila" očekuje nastup u Singapuru.

Poučen iskustvima najboljih svjetskih plivača Čeprkalo je namjeravao da trenira na Gradskom olimpijskom bazenu u ranim jutarnjim časovima kako bi se što bolje navikao na vremensku razliku između Banjaluke i Singapura.

„U srijedu je trebalo da počnem sa treninzima u četiri ujutro da se privikavam na vremensku razliku od šest sati, ali uprkos zahtjevima nisu htjeli da mi otvore bazen tako da nemam uslove da se privikavam“, izjavio je mladi Banjalučanin za „Glas Srpske“.

Na prvenstvu svijeta za juniore takmičiće se na 400 i 1.500 metara slobodno.

„Prezadovoljan sam trenutnom formom i nastupima. Odradio sam jako dobro dva takmičenja, ostvario dvije B norme, popravio vrijeme na 1.500. Forma je na vrhuncu, očekujem najbolje od sebe. Za očekivati je da ponovo isplivam dobro vrijeme, i dalje držim formu, na istom sam nivou kao i pred ova dva prvenstva. Nadam se i očekujem da mogu još da popravim vremena, ali šta god da se desi zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima ove sezone i nemam pritisak“, rekao je Čeprkalo koji je još kadet.

Čeprkalo je u Tbilisiju isplivao B olimpijske norme za Rio de Žaneiro na 400 (3.55,42) i 1.500 metara slobodno (15.35,40), a kasnije je u Rusiji nastavio da napreduje pa je vrijeme na dužoj dionici popravio za 9,18 sekundi približivši se A normi na deset sekundi.

Pored toga, na 200 metara delfin stilom je isplivao novi kadetski, omladinski i seniorski rekord BiH (2.05,64).

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aki

Drugar, a da malo smanjis sa ovo lovackom pricom oko bazena, rano si krenuo visoko letiti...

RS

Djecak je oborio sve i jedan rekord koji je BiH imala u plivanju, pa valjda je i to nesto o cemu govori komentar iznad.

Dejan Banjaluka

Djokovic je tenis trenirao u praznom bazenu pa je postao svjetski sampion. Druze prvo pokazi da vrijedis pa ce neko ustati rano ujutro i otvoriti ti bazen

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC