• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Milioneri" prate Bajern

Autor mondo.ba

Borusija iz Dortmunda nastavila je da prati minhenski Bajern, slavila je u Bremenu protiv Verdera rezultatom 1:3 i smanjila bodovnu razliku u odnosu na šampiona Njemačke.

  Nakon prvog remija minhenskog kluba ove sezone u Frankfurtu, šansu da se približi Bajernu nije propustila drugoplasirana Borusija protiv Verdera - 1:3 i smanji prednost na "samo" pet bodova.

Već u devetom minutu, Borusija je povela pogotkom Marka Rojsa, koji je jednu odbijenu loptu pospremio pod prečku gola Feliksa Vildvalda - 0:1.

Gosti iz Dortmunda su kontrolisali igru, ali je Verder uspio da izjednači u 32. minutu preko Nigerijca Entonija Udžaha, da bi ipak Borusija uspjela da na odmor ode sa prednošću pogotkom Henrik Mktarijana u samom finišu prvog poluvremena.

Mark Humels je majstorski uputio dubinsku loptu spoljnim dijelom kopačke, a Mktarijan je bio na pravom mjestu i glavom poslao loptu u desni ugao - 1:2.

Mktarijan je bio tvorac i trećeg gola Borusije, ali je ovog puta asistirao Rojsu za njegov drugi pogodak u 72. minutu, a peti na posljednja tri susreta ove sezone.

Imenjak iz Menhengladbaha je takođe bio ubjedljiv - protutnjao je Berlin deklasiravši Hertu sa 1:4 i preskočio je na tabeli Bundeslige.

Najprije je Oskar Vendt pogodio domaću mrežu u 26. minutu, a dva minuta kasnije je Rafael povisio na 0:2 i tada je već bilo jasno da će gosti osvojiti bodove.

Pobjedu je u nastavku iz penala "ovjerio" Granit Čaka, a u finišu je Herta uspjela da postigne počasni gol preko Aleksandra Baumjohana. To nije bio posljednji gol na meču jer je Norvežanin Havard Nordtveit u sudijskoj nadokadi uspio da četvrti put savlada domaćeg golmana.

Majnc je imao sve u svojim rukama u Augsburgu - već u 30. minutu je vodio sa 0:2 pogocima Japanca Jošimori Mutoa, ali je na kraju jedva iščupao bod poslije velikog preokreta domaćina.

Devet minuta dijelilo je Augsburg od trijumfa poslije gola Paragvajca Raula Bobadilje, ali je u četvrtom minutu nadoknade, Majnc ponovo spasio Jošinori Muto, kompletiravši het-trik!


Na preostalim utakmicama bodovi su podijeljeni na "ravne" časti - Keln i Hofenhajm su odigrali bez golova, dok je Šalke pogotkom Liroja Sane izvukao remi protiv Ingolštata (1:1).

REZULTATI 11. KOLA

Augsburg - Majnc3:3(1:2)
/Ja Čeoč 50, Ferheg 41 pen, Bobadilja 81 - Muto 18, 30, 90+4/

Verder - Borusija Dortmund1:3(1:2)
/Udžah 32 - Rojs 9, 72, Mktarijan 44/

Herta - Borusija Menhengladbah1:4(0:2)
/Baumjohan 82 - Vendt 26, Rafael 28, Čaka 54 pen, Nordtveit 90+2/

Keln - Hofenhajm 0:0

Šalke - Ingolštat1:1(0:1)
/Sane 77 - Levels 39/

Volfsburg - Bajer Leverkusen2:1(1:1)
/Bendtner 34, Draksler 77 - Hernadez 40/

Nedjelja

Štutgart - Darmštat (15.30 h)
Hamburger - Hanover (18.30 h)

Igrano u petak

Ajntraht - Bajern0:0

TABELA:Bajern 31, Borusija Dortmund 26, Volfsburg 21, Šalke 20, Borusija Menhengladbah 18, Herta 17, Bajer Leverkuzen 17, Keln 15, Ingolštat 15, Hamburger (-1) 14, Ajntraht 13, Majnc 13,Darmštat (-1) 12, Verder 10, Hanover (-1) 8, Štutgart (-1) 7, Hofenhajm 7, Augsburg 6

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC