• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bunker Ajntrahta zaustavio Bajern!

Autor mondo.ba

Poslije 10 vezanih pobjeda, stao je i Bajern! Ajntraht je odolio lideru Bundeslige u prvoj utakmici 11. kola u Frankfurtu - 0:0.

Bajern NIJE pobijedio!

Fudbalska vijest dana stiže iz Frankfurta, gdje je do večeras perfektni šampion Njemačke prvi put ispustio maksimalan broj bodova.

AJNTRAHT - BAJERN 0:0

Kako je prekinut rekordni niz Bavaraca?

Na početku utakmice igrala se "viktorija" ispred golmana Lukaša Hradeckog, ali se do prve šanse čekalo 11 minuta nakon što je Arturo Vidal glavom šutirao pod prečku s pet-šest metara, ali je finski čuvar mreže, koji je slovačkog porijekla, vršcima prstiju uspio da izbaci loptu u korner.

Domaćin je u prvom dijelu igrao defanzivno "do koske", što su pristalice Ajtrahta dočekale negodovanjem, a često i zvižducima, ali obzirom da je Bajern tradicionalno osvajao bodove u Frankfurtu, drugačija taktika trenera Armina Fea se nije ni očekivala.

Ajtraht je posljednji put postigao gol Bajernu 2011. godine i tad je i posljednji put izbjegao poraz od ekipe iz Mihnena (1:1), a posljednju pobjedu klub iz Frankfurta zabilježio je daleke 2010. godine. I to poslije preokreta "blickrigom" u finišu - u 87. minutu je vođstvo Bajerna (strijelac Miroslav Klose) "poništio" Juvel Tsumou, a u 90. minutu sva tri boda Ajntrahtu osigurao je Čeh Martin Fenin.

Međutim, na startu drugog poluvremena domaća odbrana je dva puta pogriješila, poklonili su loptu Daglasu Kosti, ali je njegov šut s peterca sjajno zaustavio Hradecki, da bi već u narednom napadu Finac spriječio vođstvo gostiju poslije udarca Roberta Levandovskog.

Prvu priliku za gol, Ajtraht je imao poslije kornera u 53. minutu, za malo neprecizan bio je Alekander Majer. Drugu, još bolju šansu za vođstvo imao je domaćin minutu poslije poslije greške golmana Manuela Nojera prilikom ispucavanja, ali se iskupio laganom odbranom ne baš sjajnog udarca Marka Štendere.

Bavarci su imali do kraja nekoliko odličnih prilika, čak su postigli gol u 89. minutu preko Levandovskog, ali je opravdano poništen zbog ofsajda poljskog centarfora.

Srpski fudbaler Aleksandar Ignjovski je odlično odigrao svih 95 minuta u dresu Ajtrahta, dok je nekadašnji igrač Vojvodine Slobodan Medojević zamijenjen u 77. minutu.

PAROVI 11. KOLA

Ajntraht - Bajern 0:0

Subota, 15.30 h

Augsburg - Majnc
Verder - Borusija Dortmund
Herta - Borusija Menchengladbah
Keln - Hofenhajm
Šalke - Ingolštat
Volfsburg - Bajer Leverkusen (18.30 h)

Nedjelja

Štutgart - Darmštat (15.30 h)
Hamburger - Hanover (18.30 h)

TABELA: Bajern (+1) 31, Borusija Dortmund 23, Šalke 19, Volfsburg 18, Herta 17, Bajer Leverkuzen 17, Borusija Menhengladbah 15, Ingolštat 14, Keln 14, Hamburger 14, Ajntraht (+1) 13, Darmštat 12, Majnc 12, Verder 10, Hanover 8, Štutgart 7, Hofenhajm 6, Augsburg 5.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC