• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Sudija spasio Borusiju!

Autor mondo.ba

Drugoplasirana Borusija je umalo kiksnula protiv Ingolštata, ali za novu, 14. "recku" najviše može da zahvali sudiji Gvidu Vinkmanu, koji je "debelo" oštetio goste u subotu u Dortmundu - 2:0. Sjajan meč u Bremenu između Verdera i Herte.

  "Milioneri" su mnogo teže od očekivanog upisali pobjedu nad Ingolštatom u 19. kolu, a jedan od ključnih ljudi zaslužnih za nova tri boda pored dvostrukog strijelca Pjera Emerika Obamejanga bio je arbitar Gvido Vinkman.

Najprije je poništio fantastičan autogol sa dvadesetak metara Matsa Humelsa dosudivši, po svemu sudeći, nepostojeći prekršaj nad defanzivcem Borusije, da bi potom u 78. minutu priznao pogodak Pjera Emerika Obamejanga iako je bilo evidentno da je postignut iz nedozvoljene pozicije.

Razočarani Ingolštat je u 86. primio i drugi pogodak i ponovo je strijelac poslije kontranapada bio Obamejang. Reprezentativcu Gabona bio je ovo 20. gol i ubjedljivo je prvi golgeter Bundeslige.

Berlinska Herta je u fantastičnoj utakmici vodila sa 0:2 i 1:3 i na kraju prosula pobjedu protiv Verdera u Bremenu (3:3), ali je ostala na trećem mjestu na tabeli njemačke Bundeslige.

Berlinci su na poluvremenu imali dvostruku prednost nakon što je "zelene" sjajnim projektilom "načeo" Vladimir Darida u 29. minutu, da bi do odlaska na odmor Herta povisila vođstvo na 0:2.

Strijelac je u 42. minutu bio Marvin Platenhart iz slobodnog udarca.

Međutim, u 67. minutu Verder je smanjio rezultat nakon sjajnog solo prodora Fina Bartelsa, koji se prošetao do kaznenog prostora i matirao norveškog golmana Runea Jarštajna - 1:2.

Samo četiri minuta kasnije Solomon Kalu je vratio "plus dva" u korist Herte, nakon što se odlično snašao u šesnaestercu i zakucao loptu u mrežu - 1:3.

Tada se činilo da će berlinski tim kući sa sva tri boda, ali je u samo dva, tri minuta Verder uspio da izvuče bod! Najprije je Klaudio Pizaro smanjio iz penala, da bi Argentinac Santjago Garsija pogodio za remi - 3:3.

Herta je prosula dva boda u borbi za plasman u Ligu šampiona, što su iskoristili njeni najbliži pratioci Bajer i Šalke, da smanje zaostatak.

Tim iz Leverkuzena je ostvario trijumf nad "fenjerašem" Hanoverom (3:0), pogocima Štefana Kislinga, te Ćićarita Ernandeza iz jedanaesterca i u samom finišu utakmice na "Baj Areni".

Problema nije imala ni ekipa iz Gelzenkirhena na gostovanju u Darmštatu (0:2).

Šalke je do vođstva došao preko Maksa Majera, takođe prije samog odlaska na odmor u poluvremenu, da bi početkom nastavka Liroj Sane "ovjerio" devetu ovosezonsku pobjedu.

Rezultati 19. kola

Augzburg - Ajntraht Frankfurt 0:0

Verder - Herta 3:3 (0:2)
/Bartels 67, Pizaro 75 pen, Garsija 77 - Darida 29, Platenhart 42, Kalu 71/

Darmštat - Šalke 0:2 (0:1)
/Majer 43, Sane 53/

Borusija Dortmund - Ingolštat 2:0 (0:0)
/Obamejang 77, 85/

Bajer Leverkusen - Hanover 3:0 (1:0)
/Kisling 44, Ćićarito 62 pen, 87/

Štutgart - Hamburger SV (18.30)

Nedjelja

Volfsburg-Keln (15.30)
Bajern - Hofenhajm (17.30)

U petak

Majnc - Borusija Menhengladbah 1:0 (1:0)
/Klemens 21/

TABELA:Bajern (-1) 49, Borusija D. 44, Herta 34, Bajer 31, Šalke 30, Borusija M. 29, Majnc 27, Volfsburg (-1) 26, Keln (-1) 24, Ingolštat 23, Hamburger (-1) 22, Augzburg 21, Ajntraht 21, Darmštat 21, Verder 19, Štutgart (-1) 18, Hofenhajm (-1) 14, Hanover 14.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC