• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačanja Borca: Brzo do opstanka!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Novi igračI banjalučkog Borca sa optimizmom ulaze u nastavak sezone u Premijer ligi i vjeruju da mogu vrlo brzo obezbijediti opstanak crveno-plavih.

 FK Borac predstavio pojačanja Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac praktično ima novi tim u odnosu na jesen.

Poslije povratnika Darka Maletića i Borisa Raspudića, Borac je u utorak predstavio još šest novih igrača koji su stigli na Gradski stadion u zimskom prelaznom roku.

Novi igrači Borca su defanzivci Filip Ristovski i Dejan Popović, vezni igrači Vladan Milosavljev i Miloš Dujković, te napadači Armando Mance i Vladimir Đilas.

"Doveli smo dosta provjerenih igrača, cilj nam je opstnak i mislim da smo na dobrom putu da napravimo nešto dobro", rekao je direktor Borca Robert Zrilić i istakao da ovo nije kraj kada su pojačanja u pitanju.

"Napravili smo transfer listu, riješili smo se desetak igrača, doveli nove i da znate nećemo na ovome stati, dovešćemo dva-tri igrača da pojačamo konkurenciju na poziciji lijevog beka i stopera. Naše ambicije su opstanak i što dalje da prođemo u kupu", rekao je Zrilić.

On je najavio da bi Borac mogao pojačati i jedan igrač minhenskog Bajerna, tačnije njihove B ekipe.

"Namjeravamo da potpišemo stipendijske ugovore sa našim juniorima, vjerovatno i sa Škorićem, a čekamo još jedno pojačanje iz Njemačke, iz Bajern Minhena, njihove B ekipe", rekao je Zrilić.

Novi igrač Borca, Vladan Milosavljev na predstavljanju je istakao da su uslovi u Borcu dobri i da Borac ima kvalitetnu ekipu koja može da izbori opstanak.

"Čeka nas dug put ka cilju koji imamo, moramo zajednički da ostvarimo cilj i zadržimo Borac u Premijer ligi. Prvi dio priprema smo odradili, bilo je dosta uigravanja, igre na kratkom prostoru i taktičkih zamisli. Trenera Janjića znamo od ranije, vrlo profesionalan tip i on će uz par pojačanja koja će još doći prenijeti sav profesionalizam na igrače da ispunimo sve zacrtane ciljeve. Uslovi u Borcu su bersprekorni, sve je kako treba, nadam se da će tako biti u nastavku i nadam se da ćemo izboriti opstanak što prije.Pohvalio bih i igrače koji su bili tu i one koji su došli, iskreno sam se iznenadio kad sam došao, mislim da će to biti tim koji će vrlo brzo izboriti opstanak", rekao je Milosavljev.

Napadač Vladimir Đilas istakao je da je velika privilegija, čast i obaveza igrati za Borac i da veoma dobro svi znaju šta klub predstavlja ne samo na teritoriji BiH već i bivše Jugoslavije.

"Ovo je klub sa velikom tradicijom, jedini je problem što je u situaciji koju ne zaslužuje, što je u zoni u kojoj ne bi smio da bude. Mi igrači koji smo došli i oni koji će doći treba da predstavljamo pojačanja, treba da budemo profesionalci maksimalno i na terenu i van njega jer imamo ozbiljan zadatak, a to je da očuvamo Borac u Premijer ligi BiH. Odradili smo sedam dana u etno-selu Stanišići, uvodni dio priprema je bio veoma težak, trener Janjić nas priprema za još žešći rad koji nas čeka u Medulinu. Vrlo je važno da budemo skoncentrisani i zdravi, da radimo punom parom iz prostog razloga što moramo da budemo 20 odsto jači od svakog protivnika da bi izborili opstanak", rekao je Đilas.

PLAN PRIPREMA

Borac u srijedu igra prijateljski meč protiv BSK-a, a u četvrtak će otputovati na pripreme u Medulin. Tamo će odigrati pet utakmica, a protivnici će, kako je najavio direktor Zrilić, biti austrijski četvrtoligaši i trećeligaši, slovenački Kopar i Gorica. Prva utakmica je 6. februara sa NK Medulin, a povratak je 17. februara. Generalna proba pred početak proljećnog dijela sezone biće utakmica protiv Tekstilca iz Dervente 20. februara.

 Od njega će se mnogo očekivati kao napadača jer Borac mora da igra mnogo ofanzivnije i da postiže više golova nego što je to bilo u dosadašnjem dijelu sezone.

"Prošle godine Milosavljev i ja smo igrali u grčkoj ligi gdje je jako defanzivan fudbal, gdje se jako malo golova postiže. Ono što sam pratio za Bosnu je kontra, ima dosta golova. Naravno, kao centarfor se nalazim u boljoj situaciji od odbrambenih igrača jer ako i četiri puta promašim pa onda dam gol ja ću biti heroj, dok kod štopera jedan njegov kiks uništava cijelu priču. Mnogo zavisi od ekipe. Ja jedino mogu da obećam da ću dati 101 odsto sebe, prije svega na privatnom planu, a ono što je ujedno i da u što kraćem periodu izborimo opstanak. Ne smijemo da čekamo pretposljednje i posljednje kolo jer na taj način će ekipa steći samopouzdanje, a i mladi igrači sigurnost i neće da strepe hoće li ostati u ligi ili ne", istakao je Đilas.

O kvalitetu Premijer lige BiH i ekipe Borca kaže:

"Dva-tri moja prijatelja su igrali u Sarajevu i na osnovu njihove priče dosta je interesantnija liga od Superlige. Tu je nekoliko ekipa koje su tu po kvalitetu. Mislim da je mnogo važno kakvu napadačku liniju imate, ne samo sam napadač. Znam da postoji prostora da napredujem i da se statistički dignem, jer postoji mnogo ofanzivnih igrača u našoj ekipi. Momci koji su došli su prava pojačanja. Jako sam se iznenadio kvalitetom mladih igrača u Borcu. Imamo kvalitet, poznajem Janjića, on jako dobro radi i mislim da imamo velike šanse da u kratkom vremenskom periodu obezbijedimo opstanak a da zadnja dva-tri kola igraju i mlađi momci".

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Borac bi trebo da izbori opstanak, ako bude srce na terenu . Ali tesko je ocekivati da ce se to desiti,Borac je unisten! Pojacanja jos nisu uigrana. Sto se tice navijaca nisu ni zasluzili da borac opstane sramota je da na derbiju nema 5000 gledalaca.

Biće teško

Biće teško ali može Borac sigurno do opstanka. Dobra su pojačanja došla. Đilas ljudina međ ljudinama

BL

AJ Borac!!!

idemo

Ajmoooooooo momci, igrači, navijači svi ko jedan od prvog kola. Za Borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC