• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Leteći magarci" namagarčeni

Autor mondo.ba

U gradskom derbiju Verone, istoimeni domaćin slavio protiv najljućeg rivala Kjeva i nastavio seriju dobrih igara, koja bi ga konačno mogla pomjeriti sa začelja tabele.

Sjajan derbi u Veroni. Četiri gola, dva penala, dva crvena kartona. Malo li je?

Verona u prva 22 kola Serije A nije znala za pobjedu. Izgledalo je da će opstanak u najjačoj italijanskoj ligi biti nemoguća misija, ali onda je krenula pozitivna serija koja bi uskoro mogla donijeti bijeg sa začelja tabele.

DELNERI

Trener Verone Luiđi Delneri nekada je sjedio i na klupi Kjeva. Današnjim trijumfom postao je prvi trener u istoriji koji je vodeći obje ekipe iz "grada ljubavi" stigao do pobjede protiv gradskog rivala.

Bod na gostovanju u Rimu protiv Rome u 20. kolu kao da je bio prekretnica za tim Luiđija Delnerija. U posljednjih šest utakmica Verona je poražena samo jednom (Lacio 2:5), u međuvremenu je upisana prva pobjeda u sezoni, a večeras i druga.

I to kakva! Protiv najvećeg, gradskog rivala Kjeva, golovima iskusnog napadačkog dvojca Luke Tonija i Đanpaola Pacinija, te Rumuna Artura Jonice. Utješni gol za "leteće magarce" postigao je još jedan veteran, Serđo Pelisije.

VERONA - KJEVO 3:1 (1:0)

Igrala je Verona bolji fudbal od starta susreta, prijetila, a konačno se napadačka igra isplatila u 29. minutu. Minut ranije Nikolas Spolji neoprezno je startovao na Tonija, pa sudija Marko Gvida nije imao izbora nego da pokaže na "bijelu tačku".

I kako to po nepisanom pravilu biva, igrač nad kojim je skrivljen jedanaesterac ne bi trebalo da ga i šutira. Toni je ipak preuzeo odgovornost, a njegov udarac "pročitao" je golman gostiju Albano Bizari i sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Ipak, na njegovu žalost lopta se odbila ponovo direktno na nogu Toniju, koji je imao još lakši zadatak i sproveo je u nebranjeni dio mreže.



Kada je u 57. minutu Pacini povisio na 2:0, izgledalo je da je meč na "Bentegodiju" već završen. Iskusni golgeter iskoristio je proigravanje Mohameda Faresa i sa desetak metara poduplao prednost Verone.



A onda drama u 71. minutu. Dosuđena je najstroža kazna i na drugoj strani. Vangelis Moras skrivio je jedanaesterac, zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu, a za razliku od Tonija Serđo Pelisije bio je siguran sa 11 metara.



Ipak, snage su igrački izjednačene samo deset minuta kasnije. Samo što je Kjevo počeo da stvara pritisak, Spolji je napravio novu glupost, pa je i on zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Do kraja, još jedan gol u mreži gostiju. Sjajan pogodak postigao je Rumun Artur Jonica u petom minutu nadoknade.



Verona se pobjedom u 16. derbiju protiv Kjeva izjednačila sa najljućim rivalom. Obje ekipe sada imaju po šest pobjeda, uz četiri remija i gol razliku 19:20. Poslije "trojke" protiv Atalante, stigla je do drugog trijumfa u prvenstvu i tako prišla samo na bod Karpiju, koji svoj meč igra sutra.

SERIJA A - 26. KOLO:

Verona - Kjevo 3:1 (1:0)
/Toni 29, Pacini 57, Jonica 90+5 - Pelisije 71/

Inter - Sampdorija (20:45)

U nedjelju:

Torino - Karpi (15:00)
Sasuolo - Empoli
Atalanta - Fiorentina
Đenova - Udineze
Frozinone - Lacio (18:00)
Roma - Palermo (20:45)

U ponedjeljak:

Napoli - Milan (21:00)

Odigrano u petak:

Bolonja - Juventus 0:0

TABELA: Juventus (+1) 58, Napoli 56, Fiorentina 49, Roma 47, Inter 45, Milan 43, Lacio 36, Bolonja (+1) 34, Empoli 34, Torino 31, Kjevo (+1) 31, Atalanta 29, Udineze 27, Palermo 26, Sampdorija 25, Đenova 25, Frozinone 22, Karpi 19, Verona (+1) 18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC