• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter konačno raspucan

Autor mondo.ba

Dugo su "nerazuri" tražili formulu kako da postignu više od jednog gola na utakmici. Sav bijes iskalili su na ove sezone veoma lošoj Sampdoriji.

Interu baš "leži" Sampdorija. Treću godinu zaredom "nerazuri" slavili su na "Đuzepe Meaci" protiv Đenovljana, a bili su veoma blizu da i ovaj meč završe bez primljenog gola.

Poraz od Fiorentine u prošlom kolu nije mnogo uzdrmao tim Roberta Manćinija, koji se pred svojim navijačima protiv Sampdprije bar donekle iskupio za nešto slabija izdanja u posljednje vrijeme.

INTER - SAMPDORIJA 3:1 (1:0)

Inter nije briljirao na početku utakmice, ali je na vrijeme stekao prednost i opuštenije dočekao nastavak meča. Sve do 23. minuta nije bilo ozbiljnijih prilika, a onda se zatresla mreža Emilijana Vivijana.

Nakon kornera, glavom je loptu na suprotnu stranu proslijedio Žejson Muriljo, a Danilo Dambrozio svojim prvim golom u sezoni donio prednost "nerazurima". Bio je to prvi gol nekog Italijana za Inter nakon čak 66 utakmica!



U 38. minutu Sampdorija je oštećena. Sudija Davide Masa nije vidio igranje očigledno rukom strijelca jedinog gola Dambrozija. Lopta je nakon šuta Hoakina Koree išla u okvir gola Samira Handanovića, ruka defanzivca Intera nije bila u prirodnom položaju, ali se pištaljka nije oglasila.

Prvenac u dresu Intera u 57. minutu postigao je Žoao Miranda. Nakon velike gužve u šesnaestercu gostiju, najbolje se snašao Brazilac i donio dva gola prednosti svom timu.



Sve je riješeno u 73. minutu, kada je Mauro Ikardi trećim golom, a ukupno 11. u sezoni, zapečatio sudbinu Sampdorije i donio Interu tri toliko željena boda, kojim su bar na dan prestigli Romu i sada se nalaze na četvrtom mjestu Serije A.



Bar malo utjehu gostima je donio Fabio Kvaljarela u sudijskoj nadoknadi, kada je prelijepim golom postavio konačnih 3:1. I Kvaljareli je ovo bio prvi gol otkako je postao član Sampdorije.



SERIJA A - 26. KOLO:

Inter - Sampdorija 3:1 (1:0)
/Dambrozio 23, Miranda 57, Ikardi 73 - Kvaljarela 90+2/

Verona - Kjevo 3:1 (1:0)
/Toni 29, Pacini 57, Jonica 90+5 - Pelisije 71/

U nedjelju:

Torino - Karpi (15:00)
Sasuolo - Empoli
Atalanta - Fiorentina
Đenova - Udineze
Frozinone - Lacio (18:00)
Roma - Palermo (20:45)

U ponedjeljak:

Napoli - Milan (21:00)

Odigrano u petak:

Bolonja - Juventus 0:0

TABELA: Juventus (+1) 58, Napoli 56, Fiorentina 49, Inter (+1) 48, Roma 47, Milan 43, Lacio 36, Bolonja (+1) 34, Empoli 34, Torino 31, Kjevo (+1) 31, Atalanta 29, Udineze 27, Palermo 26, Sampdorija (+1) 25, Đenova 25, Frozinone 22, Karpi 19, Verona (+1) 18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC