Nikolija rekorderka (FOTO)

Nikolija Stanivuković oborila rekord Bosne i Hercegovine u petoboju.

Nikolija Stanivuković, atletičarka banjalučkog Borca, osvojila je prvo mjesto na prvenstvu Srbije u petoboju, koje je održano u novoizgrađenoj atletskoj dvorani u Beogradu.

Stanivukovićeva je slavila rezultatom 3620 bodova, što je ujedno i novi rekord Bosne i Hercegovine u petoboju.

" Ja sam prezadovoljna rezultatom. Nisam se nadala da ću za 200 bodova da oborim rekord Bosne i Hercegovine. To pokušavam već duže vrijeme. Na prethodnom takmičenju mi je nedostajalo šest bodova do rekorda. Evo ovaj put sam uspjela da to ostavrima i ja sam prezadovoljna", sumira utiske za naš portal atletičarka Borca.

Konkurencija u Beogradu bila je žestoka što je dodatno motivisalo mladu atletičarku.

" Konkurencija je bila izuzetno jaka. Organizacija samog takmičenja je bila na zavidnom nivou. Utisci o dvorani su prelijepi. Kad je lijep ambijent bolje se i takmičim i mnogo je ljepše", kaže Stanivukovićeva, koja "juri" normu za Svjetsko juniorske prvenstvo, čiji će domaćin biti Poljska.

" Da tamo će biti takmičenje u sedmoboju.Za normu mi nedostaje možda 300 bodova. prije Svjetskog prvenstva imam dvije balkanijade za seniore i juniore i prvenstvo na Malti gdje ću pokušati doći do norme", rekla nam je Nikolija Stanivuković.

Ostale vijesti