• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podržale bivšeg trenera, otišle usred meča!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Pogledajte neobičnu situaciju koja se desila na utakmici plej-ofa Lige za prvaka BiH između košarkašica banjalučkih "Orlova" i "Plej-ofa" iz Sarajeva, kada je šest igračica domaćeg tima u toku meča odlučilo da napusti dvoranu.

Ženski košarkaški klub "Orlovi" iz Banjaluke godinama unazad najbolji je u Republici Srpskoj, a ono što se desilo u srijedu na njihovom meču protiv "Plej-ofa" iz Sarajeva nezabilježeno je u istoriji ženskog košarkaškog sporta.

U meču trećeg kola plej-ofa Lige za prvaka BiH, na tribinama Sportske dvorane "Obilićevo" pojavio je Ernest Basalo, donedavni trener ovog kluba.

Kada je publika krenula da skandira njegovo ime tokom prve četvrtine, trofejni trener emotivno je reagovao, odlučio da napusti dvoranu, a za njim je krenulo i šest košarkašica "Orlova": Una Bošnjak, Izabela Marković, Kristina Skočajić, Nevena Pleško, Nataša Trninić i Milica Ćuk, te dio publike.

One su, dakle, usred meča odlučile da napuste dvoranu i tako još jednom pruže podršku bivšem treneru, kojeg je uprava "Orlova" bez objašnjenja smijenila početkom aprila. Delegati su mirno posmatrali ovu situaciju, a nakon odlaska Basala i košarkašica iz dvorane, meč je nastavljen. Domaće igračice, njih svega šest, nastavile su susret i izgubile ga rezultatom 64:73.

Kontaktirali smo Basala, koji nam je pojasnio situaciju.

"Ne znam zašto sam smijenjen sa mjesta glavnog trenera 'Orlova'. Nikada nisam dobio pismeno rješenje, iako sam nekoliko puta tražio od kluba da mi ga dostave", krenuo je priču Basalo.

...
Izvor: YouTube

Uprkos činjenici da su "Orlovi" u posljednje tri sezone najbolji klub Republike Srpske, da igraju najuspješniju sezonu, Uprava kluba odlučila je da otpusti Basala, a na njegovo mjesto doveden je Slaviša Ožegović.

"U klubu nisam bio samo trener. Bio sam inicijator kod osnivanja kluba, a radio sam i mnoge druge poslove. Kada smo osnivali klub, želja nam je bila da u njemu igraju košarkašice koje studiraju u Banjaluci, da pokušamo da im obezbijedimo stipendije, ali sada se to očigledno nekome ne sviđa".

Prema njegovim riječima, dio ljudi iz uprave želio je da promijeni sastav ekipe, što se njemu nije svidjelo.

"Iako je vizija bila da formiramo univerzitetsko sportsko društvo, to se promijenilo i sada su iz uprave željeli da dovedu košarkašice 'sa strane', ponude im novac da igraju, pruže im utočište, a ja sam bio protiv toga. Drago mi je što su me podržale košarkašice. Ne samo ove koje su napustile teren, već i većina onih koje su ostale. Shvatam njihovu situaciju. Zbog egzistencijalnih razloga i one nisu odlučile da odu iz dvorane i potpuno ih razumijem", poručio je Basalo dodavši da mu klub duguje sedam plata.

Uprava kluba, koja i košarkašicama duguje nekoliko plata, odlučila je da suspenduje igračice koje su napustile teren, a njihovo mjesto do kraja sezone popuniće djevojkama iz omladinskog pogona.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bobi

Htjeli dovesti pojačanja, a trener se pobunio. Ništa mi nije jasno!

BLbasket

Na stadionu FK Borac viču Uprava na polje, pa ništa... smjene 4 trenera, a država i grad im radnu milione... Znači, i ovde NISTA NOVO, možda još koji klub na državne našle...

trener

Koja podrška treneru na ovaj način.. Pa gdje će raditi taj trener poslije ovoga? I koju ligu će igrati ove cure što su ustale?!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC