• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tražite najbolji telefon do 200 evra - evo ga!

Autor mondo.rs

Ako nas pitate, ovo je jedan od budućih hitova na našem tržištu - upoznajte Torino S, Android kakav nismo imali do sada.

 Tražite najbolji telefon do 200 evra - evo ga!  Izvor: MONDO portal.

Coolpad, kineski proizvođač, dokazao je da karakteristike poput LTE tehnologije, IR porta, "5u1" čitača otiska prsta, mogu biti dostupne svima. Od 4. maja u Srbiji je dostupan Coolpad Torino S, u beloj i šampanjac boji, a preporučena maloprodajna cena oko 205 evra.

Zašto mislimo da je ovo hit svoje klase:

- Čitač otiska prsta koji, zapravo, odlično radi
- Infra-crveni port
- Kvalitetan IPS HD displej
- Izuzetan dizajn i obrada
- 2 GB RAM i microSD do 128 GB
- Dual SIM i LTE (4G) podrška
- 64-bitni Snapdragon 410 1.2 GHz četvorojezgarni CPU
- Dobra kamera i spreda i pozadi (5 + 8 MP).

Mana? Baterija od 1.800 mAh bi mogla da mu bude mana, ali proizvođač tvrdi da će Torino S "izgurati" ceo dan upotrebe, a kažu da je uvek tu i Coolpad Big Boy!

Coolpad dizajnere inspirisala je priroda dok su osmišljavali jedinstveno zakrivljeni i gladak na dodir pametni telefon Torino S. Kada je položen na leđa, liči na beli rečni kamenčić koji se presijava na suncu. Sličan princip primenjen je i na ekran, gde je Coolpad koristio 2.5D zaobljeno staklo, dajući mu drugačiji i moćniji izgled u odnosu na konkurente.

U ruci deluje veoma čvrsto, kompaktno, a tome najviše doprinose sjajna završna obrada i telo izrađeno iz jednog komada posebno obrađenog polikarbonata. Torino S je jedan od onih telefona koji svoji izgledom nikad ne odaju da se radi o telefonu niže tržišne klase, u šta smo se lično uverili na premijeri u Nemačkoj, krajem januara, odakle vam donosimo ekskluzivnu galeriju fotki:

Coolpad Torino S dolazi sa ekranom dijagonale 4,7 inča (12 centimetara), HD rezolucije (1.280 x 720) i 312 piksela po inču, kao i čitačem otiska prsta na poleđini. Ovaj telefon je dual SIM, LTE uređaj sa 2 GB RAM + 16 GB interne memorije, koja može biti nadograđena micro SD karticom do 128 GB.

Torino S pokreće 64-bitni četvorojezgarni Qualcomm Snapdragon 410 procesor na 1.2GHz. Lako ga možete koristiti samo jednom rukom i omogućava korisniku da programira čitač otiska prsta za čak 5 prstiju za izvršavanje različitih zadataka: otključavanje telefona, pokretanje aplikacije, brzo slikanje ili pravljenje selfija, pozivanje ili bezbedno plaćanje. Čitač otiska prsta telefona Coolpad Torino S je tako brz da mu je potrebno samo pola sekunde za otključavanje i manje od 0.3 sekunde za slikanje. Čitač je 99,9 odsto pouzdan, prema rečima Coolpada, čak i kada su prsti mokri i testiran je na 10 miliona dodira, a otisci prstiju mogu biti očitani u svim pravcima.

Torino S je samo 7.9 milimetara tanak i poseduje IR bežično upravljanje koje može dobro doći kad želite da kontrolišete kućne aparate sa jednog uređaja.

Kamere koje poseduje su zadnja od 8 MP i prednja od 5 MP. Torino S dolazi sa Android 5.1 Lollipop sistemom i COOL UI 8.0. Kapacitet baterije je 1.800 mAh, a dimenzije su mu 139 x 67 x 7,9 milimetara. Torino S je već u prodaji širom Srbije.


Coolpad Torino S.
Izvor: Coolpad.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS