• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati pred EURO: Možda i najjači do sada...

Autor mondo.rs

"Ova reprezentacija je sposobna da izađe iz senke bronzanih (sa Svetskog prvenstva 1998)", kazao je selektor Hrvatske Ante Čačić pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv Turske.

Fudbaleri Hrvatske sa velikim ambicijama su otišli na Evropsko prvenstvo u Francusku.

Sa dva "igrača iz senke" u Barseloni i Real Madridu - Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem, reprezentacija Hrvatske već u startu važi za jednu od onih sa najboljim veznim redom. Sa još nekolicinom odličnih igrača u veznom redu i napadu, a potom i odličnim Darijom Srnom, jasno je da se radi o ozbiljnoj fudbalskoj reprezentaciji.

Prvi test imaće protiv Turske u nedelju od 15 časova.

"Protiv Turske ćemo zakoračiti na teren autoritativno i po tri boda uz sav respekt prema protivniku. Ova reprezentacija je sposobna da izađe iz senke bronzanih (sa Svetskog prvenstva 1998). Imamo reprezentaciju satkanu od kvalitetnih i iskusnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Imamo i niz kvalitetnih mladih igrača i reprezentacija ima dobru simbiozu", kazao je selektor Čačić i dodao da zna kojih će 11 igrača sutra istrčati na teren.

Hrvatska je na Evropskom prvenstvu u Grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom, a kapiten Hrvatske Darijo Srna rekao je na konferenciji pred meč da veruje da njegova reprezentacija može mnogo na Evropskom prvenstvu.

"Ovo je na papiru možda i jedna od najjačih hrvatskih reprezentacija u istoriji. Ali, to ništa ne znači, sada to treba dokazati i na terenu. Verujem da možemo puno", rekao je Srna, prenosi agencija Hina.

Fudbaler Šahtjora je naveo da se sve više "oseća pozitivna nervoza" i da svi jedva čekaju početak takmičenja.

"Dobro smo se pripremili, psihički i fizički smo spremni. Otvaranje je uvek važno, ali favorita nema, što je pokazala i Rumunija protiv Francuske na otvaranju EP-a. Protiv Turske smo igrali nekoliko puta, bilo je blistavih i manje lepih trenutaka", dodao je Srna. Srna se osvrnuo i na dramatičnu utakmicu u Beču sa Evropskog prvenstva 2008. godine kada je Turska u četvrtfinalu pobedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Taj poraz boli mene, ali i svakoga navijača. Doživeli smo veliki stres. Ta utakmica je pokazala da Turska uvek igra do kraja i da je mentalno jaka. Treba biti oprezan, ali nikakav revanš ne postoji", rekao je Srna, a zanimljivo je bilo na Twitteru u "ratu" dve reprezentacije pred ovaj meč. 


On je rekao da veruje da Hrvatska može da se bori za prvo mesto u grupi.

"Mnogi vide Špance kao favorita grupe, a Hrvatsku kao kandidata za drugo mesto. Međutim, ja mislim da možemo da se borimo i za prvo mesto. Možemo da pobedimo svaku ekipu u grupi, ali idemo korak po korak", rekao je Srna.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ns

Imaju po dva igraca u realu I barsi. Halilovica u barsi I cini mi se da je lik koji igra za real Brozovic ili onaj drugi mladi srednjak koga imaju. Najvise im nedostaje Dejan Lovren koji je odigrao odlicnu sezonu za Liverpul a na toj poziciji su najtanji. Ali ekipa sa Mandzukicem,Srnom,Modricem,Raketicem,Perisicem pa I Corlukom I uvek nekim klincom koji bljesne uz solidnog golmana ozbiljna ekipa nema sta

nešo

Devedesg osme sam navijo za za njih. Ali sada nema ništa od toga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC