• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak je "ratnik": Durent u Golden Stejtu!

Autor mondo.rs

Suprotno najavama, Kevin Durent odlazi među Voriorse!


Amerika se zatresla!

"Boston Seltiksi imaju 17 NBA titula i mogu da dođu nadomak 18. Ne samo da je Al Horford stigao u grad, već dolazi i Kevin Durent. Dogovorio je maksimalni ugovor sa Seltiksima", vest je koja je ove srede izazvaoa zemljotres u SAD.

Ipak, nije bila potpuno tačna, jer je on odabrao Golden Stejt!

Kao što je objavio Si-Bi-Es (CBS), a preneo Jahu sports (Yahoo sports), najtraženiji slobodni agent - Kevin Durent zaista je odlučio je da posle devet godina napusti Tandere, među koje je stigao još 2007. u Sijetlu, kao ruki.

Tačnost te novosti se tu završila, jer je najkorisniji igrač NBA lige za 2014. godinu lično saopštio da odlazi među Voriorse, gde će činiti zvezdani tim sa Stefom Karijem, Klejom Tompsonom, Drejmondom Grinom...

"Odlučio sam, idem u Golden Stejt", napisao je Kej-Di lično.

Nije mogao da ih pobedi, pa im se pridružio!



Pismo Kevina Durenta:

"Ovo su bile najizazovnije nedelje mog života kao profesionalca. Shvatao sam da sam se našao na raskršću sopstvenog razvoja kao igrača i kao čoveka i da su ispred mene bili izuzetno teški izbori. Ono što nisam iskreno shvatao, ipak, bio je raspon emocija sa kojima ću se suočiti na tom putu.

Moj prvi zadatak tokom odlučivanja bio je da procenim kako ću moći da nastavim da se igrački razvijam. To me je uvek vodilo ka pravim izborima. Isto tako, u momentu sam kada je podjednako važno naći priliku koja će mi omogućiti da se razvijam i kao čovek. To podrazumeva odlazak iz trenutne udobnosti i selidbu u novi grad, u zajednicu koja nudi najveći potencijal za moj doprinos i za lični napredak.

Sa tom svešću, odlučio sam da odem u Golden Stejt Voriorse.

Rođen sam u Vašingtonu, ali me je Oklahoma zaista 'odgojila'. Naučila me je toliko stvari o porodici, ali i o tome šta znači biti čovek. Nema reči kojima bih mogao da opišem šta su mi sve značili ova organizacija i ova zajednica, kao i šta predstavljaju u mom životu i u mom srcu. Tako će biti zauvek. Uspomene i prijateljstva su nešto što prevazilazi ovu igru. Ti neprocenjivi odnosi učinili su ovo promišljanje toliko izazovnim.

Zaista me boli to što znam da ću mnoge razočarati ovim izborom, ali verujem da radim ono za šta mislim da je ispravno u ovom trenutku karijere i života.

Nedostajaće mi Oklahoma i uloga koju sam imao u razvitku tog sjajnog tima. Zauvek ću čuvati odnose koje sam izgradio unutar organizacije, sa prijateljima i saigračima sa kojima sam odlazio u 'rat' na terenu tokom devet godina. Isto tako, pamtiću i odnose sa navijačima i ljudima iz ove zajednice. Uvek su mi pružali bezuslovnu podršku i ne mogu biti zahvalniji za sve što su značili za moju porodicu i za mene lično", napisao je Durent u ličnom pismu. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC