• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kedira produžio agoniju Lacija

Autor mondo.ba

"Nebeskoplavi" od 2003. godine ne znaju za trijumf protiv Juventusa, a za petu uzastopnu pobjedu "Stare dame" u Rimu pobrinuo se njemački reprezentativac Sami Kedira.

Lacio je sezonu započeo trijumfom u Bergamu protiv Atalante 4:3 i činilo se da bi tim Simonea Inzagija u drugom kolu na "Olimpiku" mogao iznenaditi petrostrukog uzastopnog osvajača "skudeta".

Ipak, samo se činilo…

Juventus je u nastavku meča odigrao daleko bolje i stigao do minimalne, ali zaslužene pobjede, pete uzastopne u Rimu bez primljenog gola. Lacio tako ni 13. godinu zaredom nije uspio da slavi protiv torinskih crno-bijelih.

LACIO - JUVENTUS 0:1 (0:0)

LACIO: Marketi - Lukaku (63. Patrik), Bastos, De Fraj, Basta (72. Đorđević) - Radu, Bilja, Parolo - Lulić (59. Milinković-Savić), Imobile, Anderson.

JUVENTUS: Bufon - Kjelini, Benatija, Barzalji - Sandro, Asamoa, Lemina, Kedira, Alveš (73. Lihtštajner) - Dibala 88. Pjaca), Mandžukić (65. Iguain).

Nije mnogo toga zanimljivog viđeno u prvom dijelu meča. Ratoborni i razigrani Lacio nije dozvoljavao šampionu da se razigra, pa se igra uglavnom odvijala između dva šesnaesterca.

Gonzalo Iguain, koji je debitovao golom u dresu "stare dame", u igru je ušao u 65. minutu umjesto Marija Mandžukića, koji se nije proslavio. "Pipita" je bio strijelac na svih šest utakmica koje je igrao protiv Lacija u Seriji A, a ukupno je protiv Rimljana postigao 11 golova.

Nakon desetak minuta u nastavku, Juventus je "dodao gas". Prijetili su Mario Mandžukić i Paolo Dibala, zatim i Sami Kedira, ali lopta nije htjela u gol sve do 66. minutu.

Nepun minut nakon što je Iguain ušao na teren, njemački reprezentativac smjestio je loptu iza leđa Federika Marketija. Lukas Bilja pogrešno je procijenio let lopte, Kedira se sjajno snašao nakon dodavanja Dibale i donio prednost gostima. Bio je to njegov drugi gol ove sezone.

...
Izvor: YouTube

I bilo je to sve. Dovoljno za trijumf Juventusa, dok Lacio nije imao snage da bar zaprijeti do kraja.

Sa maksimalnih šest bodova iz prva dva meča, tim Maksa Alegrija probio se na čelo tabele i opušteno če ispratiti preostale mečeve drugog kola Serije A.

SERIJA A - 2. KOLO

Lacio - Juventus 0:1 (0:0)
/Kedira 66/

Napoli - Milan (20:45)

U nedjelju:
Inter - Palermo (18:00)
Kaljari - Roma (20:45)
Krotone - Đenova
Fiorentina - Kjevo
Sampdorija - Atalanta
Sasuolo - Peskara
Torino - Bolonja
Udineze - Empoli

TABELA: Juventus (+1) 6, Roma 3, Đenova 3, Kjevo 3, Milan 3, Bolonja 3, Sampdorija 3, Sasuolo 3, Lacio (+1) 3, Napoli 1, Peskara 1, Atalanta 0, Torino 0, Fiorentina 0, Krotone 0, Empoli 0, Palermo 0, Kaljari 0, Inter 0, Udineze 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC