• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter dovodi, ulaže, menja – ne ide!

Autor mondo.rs

Od mogućih šest, renovirani "nerazuri" predvođeni novim trenerom De Burom imaju jedan bod u Seriji A.

Od šest mogućih – jedan bod na startu sezone velikih očekivanja!

Milanski Inter uradio je mnogo ovog leta, uložio preko 100 miliona evra, smenio trenera, postavio novog, hvaljenog, perspektivnog, doveo nekoliko sjajnih igrača, ali ni posle 2. kola Serije A nema pobedu.

Ima bod, zahvaljujući ulasku Antonija Kandreve s klupe i prisebnosti kapitena Maura Ikardija u završnici: Inter – Palermo 1:1 (0:0), nakon što su "nerazuri" na otvaranju šampionata poraženi 2:0 u Veroni, od Kjeva.

Inter: Handanović – Dambrozio, Miranda, Muriljo, Santon (od 68. Mijang) – Banega, Medel, Kondogbija – Eder, Perišić (od 68. Kandreva), Ikardi.

Vodeći gol za goste sa Sicilije, uz mnogo sreće, postigao je Andrea Rispoli u 48. minutu, posle čega je domaćinu pred solidno popunjenim tribnama "Meace" ostalo poluvreme i nadoknada da nešto promene.

Promenili su tek kada je novi trener Frank De Bur, koji je promenio formaciju u odnosu na prethodnika Roberta Manćinija, napravio dvostruku izmenu i umesto Ivana Perišića i Juta Nagatoma uveo bivšeg asa Lacija, Kandrevu (zašto on nije počeo?) i 19-godišnjeg beka Senu Mijanga.

U 72. minutu, četiri minuta nakon što je ušao na teren, Kandreva je centrirao i pogodio Ikardija u čelo, a ovaj poslao loptu u mrežu iza leđa golmana Josipa Posaveca koji je i pre i posle toga zaustavio sve što je bilo opasno.

A, bilo je nekoliko prilika za Inter da se gol postigne i ranije. Poslednju na utakmici, posle meastralnog poteza i centaršuta Žofrija Kondogbije, imao je upravo Kandreva, čiji je "drop kik" protutnjao pored stative gola gostiju.

Inter je imao posed lopte od 70 odsto, 18 udaraca na gol, šest preciznih, ali samo jedan pogodak, koji je lako mogao da bude dupliran par minuta kasnije, jer je Kandreva bio poslao još jedan fantastičan centaršut, ali je u toj situaciji Eder tukao glavom neprecizno.

Pre meča, potpredsednik kluba Havijer Zaneti predstavio je navijačima 40 miliona evra plaćeno pojačanje iz Sportinga, Žoao Marija, kojem bi uskoro na listi dovedenih igrača trebalo da se pridruži i nova nada brazilskog fudbala, Gabrijel Barbosa, koji i dalje završava transfer vredan oko 26 miliona evra.



Transferi u Inter ovog leta:

Žoao Mario (Sporting) 40
Antonio Kandreva (Lacio) 22
Dodo (Roma) 7,8
Kristijan Ansaldi (Đenova) 6
Marcelo Brozović (Dinamo) 5
Đanluka Kaprari (Peskara) 4,5
Rej Manaj (Kremoneze) 500.000
Kaner Erkin (Fenerbahče) slobodan igrač
Ever Banega (Sevilja) slobodan igrač
*Gabrijel Barbosa (Santos) 26

SERIJA A - 2. KOLO

Lacio - Juventus 0:1 (0:0)
/Kedira 66/

Napoli - Milan 4:2 (2:0)
/Milik 18, 33, Kaljehon 74, 90+4 - Nijang 51, Suso 55/

U nedelju:

Inter - Palermo 1:1 (0:0)
/Ikardi 72 - Rispoli 48/

Od 20.45:

Kaljari - Roma
Krotone - Đenova
Fiorentina - Kjevo
Sampdorija - Atalanta
Sasuolo - Peskara
Torino - Bolonja
Udineze - Empoli

TABELA: Juventus (+1) 6, Napoli (+1) 4, Roma 3, Đenova 3, Kjevo 3, Bolonja 3, Sampdorija 3, Sasuolo 3, Lacio (+1) 3, Milan (+1) 3, Peskara 1, Palermo (+1) 1, Inter (+1) 1, Atalanta 0, Torino 0, Fiorentina 0, Krotone 0, Empoli 0, Kaljari 0, Udineze 0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC