• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve po navici na Siciliji

Autor mondo.ba

Fudbaleri Juventusa nisu u subotu briljirali na Siciliji, ali su zabilježili devetu uzastopnu pobjedu nad Palermom - 0:1 (0:0).

Tradicije postoje da bi se rušile, ali Sicilijanci nikako da sruše negativnu seriju protiv Juventusa!

Ni u devetom uzastopnom meču protiv "Stare dame", fudbaleri Palerma nisu uspjeli da osvoje bod, ali ni da zatresu mrežu torinske ekipe, koja je na "Rencu Barberi" posljednji put "pala" u februaru 2011. godine (2:1).

Ove subote uveče PALERMO - JUVENTUS 0:1 (0:0).

Od početka utakmice se krenulo veoma žustro na obje strane, pa je arbitar Paolo Valeri bio primoran da podijeli na ravne časti po tri žuta kartona, kako bi smirio "naelektrisane" igrače.

Više od igre i prilika očekivano imao je favorizovani Juve, najpre u 11. minutu preko Gonzala Iguaina, ali je najbolju propustio Mario Lemina u 32. minutu na proigravanje sjajnog Argentinca.

"ZMAJ" PROTIV "ZMAJA"

U startnih 11 "Stare dame" nastupio je Miralem Pjanić, baš kao i njegov kolega iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Mato Jajalo u sicilijanskom timu.

Lemina je utrčao u kazneni prostor i odlučio se za šut koji je ukrotio golman domaćina Josip Posavec. Taj promašaj Lemine jako je naljutio Marija Mandžukića, koji je prvi put zaigrao u tandemu sa Iguinom, pošto se nalazio u mat poziciji, ali se as crno-bijelih umjesto asistencije odlučio na udarac.

U sudijskoj nadoknadi imao je i Miralem Pjanić dobru priliku da dovede Juve do prednosti ali je i njegov udarac poslije "odbijanca" završio u rukama hrvatskog golmana.

Imali su i Sicilijanci do odlaska na odmor najbolju šansu u prvom dijelu preko Norvežanina Haitama Alesamija, međutim, odlično je intervenisao Đaluiđi Bufon.

Već početkom nastavka Juventus je stigao do vođstva i petog trijumfa praktično bez prave šanse - Deni Alveš je odlučio da pokuša iz velike udaljenosti, ali je lopta zakačila Eduarda Boldanigu, promijenila smjer i prevarila golmana Palerma - 0:1.

I poslije minimalne prednosti, Juve je kreirao još nekoliko prilika da "ovjeri" pobjedu, međutim Posavec je spasio Sicilijance kod udarca Mandžukića iz 66. minutu, da bi hrvatski napadač ipak uspio nekoliko minuta kasnije da savlada svog sunarodnika.

Ipak, taj gol iz 72. minuta nije priznat jer se Mandžukić nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Juve je utakmicu završio sa 10 igrača u polju pošto se u finišu povrijedio rezervista Kuado Asamoa, koji je zamijenio Pjanića u 68. minutu, ali to nije pomoglo Palermu da izbjegne treći ovosezonski poraz.

Serija A, 6. kolo

Subota

Palermo - Juventus 0:1 (0:0)
/Goldaniga 49 autogol/

Napoli - Kjevo (20.45)

Nedjelja

Torino - Roma (12.30)
od 15.00
Đenova - Peskara
Inter - Bolonja
Lacio - Empoli
Sasuolo - Udineze
Fiorentina - Milan (20.45)

Ponedjeljak

Krotone - Atalanta (19.00)
Kaljari - Sampdorija (21.00)

Tabela: Juventus (+1) 15, Napoli 11, Roma 10, Kjevo 10, Inter 10, Milan 9, Bolonja 9, Đenova 7, Fiorentina 7, Lacio 7, Udineze 7, Sampdorija 6, Sasuolo 6, Palermo (+1) 5, Torino 5, Peskara 5, Kaljari 4, Empoli 4, Atalanta 3, Krotone 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC