• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko stigao Batigola, Pjanić asistirao pa pogodio

Autor mondo.ba

Napadač Rome Edin Džeko protiv Sasuola (3:1) nastavio sjajnu golgetersku seriju - 10 golova na isto toliko utakmica! Miralem Pjanić u pobjedi Juventusa protiv Sampdorije 4:1 asistirao kod drugog, te postigao treći pogodak.

Favoriti su opravdali očekivanja u večerašnjim mečevima 10. kola Serije A, a u centru pažnje bili su mečevi u Torinu i Ređo Emiliji.

Juventus je prvi sa 24 boda, Roma druga sa dva manje...

Roma i Edin Džeko nastavili su sjajnu seriju. Rimljani su zabilježili četvrtu pobjedu u nizu, dok je bh. reprezentativac i na četvrtom uzastopnom meču zatresao mrežu rivala, te se tako izjednačio sa legendarnim Gabrijelom Batistutom, koji je u prvih 10 mečeva prvenstva 2001. godine bio strijelac isto toliko puta.

Bh. reprezentativac prvi gol postigao je nakon lijepe akcije lijevom nogom, a drugi sa "bijele tačke". Prethodno je sam iznudio kazneni udarac.

Imao je šansu da savlada Andreu Konsiljija i u prvom poluvremenu, ali je pogodio prečku, baš kao i Rađa Naingolan, koji je u nastavku postigao treći gol za Romu.

Edin Džeko tako se učvrstio na prvom mjestu najboljih golgetera "Kalča" sa 10 pogodaka.

Ipak, Rimljani neće mnogo slaviti trijumf u Ređo Emiliji, s obzirom da je Alesandro Florenci doživio težu povredu.

Prema prvim procjenama, stradali su ligamenti koljena, pa Florencija očekuje višemjesečna pauza. Poslije Antonija Ridigera i Marija Ruija, ovo je treći put ove sezone da odbrambeni fudbaleri Rome doživljavaju identičnu povredu!

Lider Juventus oporavio se od poraza od Milana u prošlom kolu i na svom terenu stigao do sigurnog trijumfa 4:1 protiv Sampdorije. Briljirao je Miralem Pjanić, koji je prvo asistirao Đorđi Kjeliniju, a zatim i sam zatresao mrežu Đenovljana.

Nakon više od pola godine, na teren se vratio Klaudio Markizio i odigrao 71 minut.

Golovima Maura Ikardija, Inter je savladao Torino 2:1. Argentinski napadač postigao je dva pogotka, pa sada prati Džeku sa osam ovosezonskih golova.

Napoli je čak 24 puta šutirao u prvom poluvremenu, ali tek u nastavku probijen je bedem Empolija. Dris Mertens i Vlad Kirikeš bili su strijelci za pobjedu Napolitanaca, te gostima zadali nove brige, s obzirom da već sedam mečeva nisu zatresli protivničku mrežu.

Lacio je nakon dva remija upisao trijumf. "Nebeskoplave" do ubjedljive pobjede protiv Kaljarija vodio je ove sezone odlični Ćiro Imobile. Povremeni reprezentativac Italije u boljoj je golgeterskoj seriji čak i od Džeke, s obzirom da je na posljednja četiri meča bio strijelac čak šest puta!

Duel Fiorentine i Krotonea bio je prekinut zbog obilne kiše, ali je nakon tridesetominutne pauze nastavljen. Gosti su na "Artemio Frankiju" napravili iznenađenje i osvojili tek drugi bod u sezoni, iako su do 85. minuta u džepu imali sve tri.

Posljednji meč 10. kola u četvrtak igraju Palermo i Udineze.

SERIJA A - 10. KOLO

Kjevo - Bolonja 1:1 (0:0)
/Mbaje 70 autogol - Pulgar 52/

Fiorentina - Krotone 1:1 (0:1)
/Astori 85 - Falćineli 24/

Inter - Torino 2:1 (1:0)
/Ikardi 35, 88 - Beloti 63/

Juventus - Sampdorija 4:1 (2:0)
/Mandžukić 4, Kjelini 9, 87, Pjanić 65 - Šik 57/

Lacio - Kaljari 4:1 (3:0)
/Keita 6, Imobile 23 pen, 28, Anderson 79 - Valas 87 pen/

Napoli - Empoli 2:0 (0:0)
/Mertens 51, Kirikeš 81/

Peskara - Atalanta 0:1 (0:0)
/Kaldara 61/

Sasuolo - Roma 1:3 (1:0)
/Kanavaro 12 - Džeko 57, 76 pen, Naingolan 78/

Odigrano u utorak:

Đenova - Milan 3:0 (1:0)
/Ninković 11, Kucka 80 autogol, Pavoleti 86/

U četvrtak:

Palermo - Udineze (20:45)

TABELA: Juventus 24, Roma 22, Napoli 20, Milan 19, Lacio 18, Atalanta 16, Đenova (-1) 15, Torino 15, Kjevo 15, Inter 14, Fiorentina (-1) 13, Bolonja 13, Sasuolo 13, Kaljari 13, Sampdorija 11, Udineze 10, Udineze (-1) 10, Peskara 7, Palermo (-1) 6, Empoli 6, Krotone 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC