• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije moglo drugačije - Iguain presudio Napoliju!

Autor mondo.ba

Argentinac Gonzalo Iguain postigao pobjedonosni gol za Juventus u derbiju protiv Napolija zbog čega će ga Napulj još više da zamrzi.

Navijači Napolija i praktično svi u ovom gradu zamrzili su Gonzala Iguaina nakon što je ljetos u transferu vrijednom 90 miliona evra prešao u Juventus.

Poslije subotnje večeri Iguain će biti još nepoželjniji na jugu Italije.

Argentinac je pogotkom u 70. minutu riješio derbi 11. kola Serije A i donio Juventus trijumf 2:1 kojim se učvrstio na liderskoj poziciji na tabeli.

Uzalud i činjenica da gol protiv svog bivšeg kluba nije proslavio. 

Navijači Napolija pamtiće akciju protivnika iz 70. minuta koju je počeo upravo Iguain pasom ka Kediri, a zatim nespretnu reakciju Gulama koji je izbio loptu samo do Iguaina koji je udarcem po zemlji matirao Reinu.

Gol Iguain
Izvor: YouTube

Bio je to odgovor Juventusa na pritisak Napolija koji je dobio mnogo samopouzdanja nakon izjednačujućeg pogotka u 54. minutu.

Strijelac je bio još jedan bivši igrač madridskog Reala, Hoze Kaljehon, koji je odlično utrčao na ubacivanje Insinjea i matirao nemoćnog Bufona.

Gol Kajljehon
Izvor: YouTube

Samo četiri minute ranije Juventus je poveo uz mnogo sreće, iako se gola defanzivca Leonarda Bonućija ne bi postidjeli ni vrhunski napadači.

Poslije kornera sa desne strane lopta je odskakala na vrhu šesnaesterca, a Gulam je želeći da ju izbije učinio to traljavo i ona se vratila iza odbrane do usamljenog Bonućija koji ju je poslao pod prečku.

Kakva užasna noć za Gulama! "kumovao" je i prvom i drugom primljenom golu Napolija.

Gol Bonući
Izvor: YouTube

Meč u Torinu počeo je prijateljski, iako je atmosfera i napetost danima rasla upravo potenciranjem činjenice da će Iguain igrati protiv svog bivšeg kluba.

Na posljednjem treningu on je izjavio da se nada da će postići gol svom bivšem klubu i time dodatno iznervirao Napolitance, ali je pred sam početak derbija pokazao da cijeni klub u čijem je dresu igrao tri godine i postigao 71 gol u 104 utakmice.

Napadač Juventusa pozdravio se, a potom i srdačno zagrlio sa Mauricijem Sarijem, svojim bivšim trenerom i tako malo smirio strasti pred derbi.

Na terenu nije bilo previše miroljubivo, ali u prvih 45 minuta borba se vodila uglavnom na sredini terena koju je kontrolisao Juventus, ali bez mnogo rješenja u napadu.

Bufon je u prvom poluvremenu samo jednom bio na iskušenju, Alan je šutirao u 30. minutu, ali direktno u jednog od najboljih golmana svijeta.

Šest minuta prije toga Iguain je bio u odličnoj šansi, ali je Kirikeš u posljednji trenutak izblokirao njegov šut i odložio egzekuciju Argentinca za drugo poluvrijeme.

Juventus na putu do šeste uzastopne pobjede kojom je pobjegao Romi na pet golova prednosti, bar do njenog meča u nedjelju nije omela ni povreda Đorđa Kjelinija.

Sjajni štoper ostao je u svlačionici na pauzi između dva poluvremena, a umjesto njega ušao je Kvadrado.

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić igrao je do 68. minuta, kada ga je zamijenio Klaudio Markizio.

Serija A:

Bolonja - Fiorentina 0:1 (0:1)

/Kalinić 31 penal/

Juventus - Napoli 2:1 (0:0)

/Bonući 50, Iguain 71 - Kaljehon 54/

Nedjelja:

Atalanta - Đenova

Milan - Peskara

Krotone - Kjevo

Empoli - Roma

Lacio - Sasuolo

Sampdorija - Inter

Udineze - Torino

Kaljari - Palermo

TABELA: Juventus (+1) 27, Roma 22, Napoli (+1) 20, Milan 19, Lacio 18, Fiorentina (+1) 16, Atalanta 16, Đenova 15, Torino 15, Kjevo 15, Inter 14, Udineze 13, Sasuolo 13, Kaljari 13, Bolonja (+1) 13, Sampdorija 11, Peskara 7, Empoli 6, Palermo 6, Krotone 2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC