• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perišić pokvario Susov šou u milanskom derbiju!

Autor mondo.ba

Hezus Hoakin Fernandez Saenz de la Tore ili jednostavno Suso bio je ključna figura 217. po redu "Derbi dela Madonina", ali je Ivan Perišić u sudijskoj nadoknadi donio bod Interu - 2:2 (1:0).

 Serija A: Milan - Inter 2:2 (1:0) Izvor: MONDO

Crveno-crni su bile na 60 sekundi da postanu gazde Milana!

U posljednjem susretu 13. kola šampionata Italije rosoneri su bili blizu pobjede nad Interom, ali je golom hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića u trećem minutu nadoknade vremena na San Siru Inter iščupao bod!

MILAN - INTER 2:2 (1:0).

Ipak, ključna figura milanskog derbija u nedjelju uveče na San Siru bio je mladi Španac Suso, koji je krajem prvog poluvremena ljevicom načeo, a onda poslije izjednačenja u nastavku Antonija Kandreve, desnicom potpuno rastužio plavo-crni dio Milana.

Na kraju su sa stadiona zahvaljujući Ivanu Perišiću ipak otišle crveno-crne pristalice Milana poslije 217. "Derbija dela Madonina".

...
Izvor: YouTube

Ipak, krenimo redom...

Rosoneri su od starta derbija pokušali da "na silu" uhvate Inter, pokušao je Suso u drugom minutu da probije odbranu, ali su uslovno rečeno gosti brzo uspostavili ravnotežu na terenu i u prvih 15-ak minuta se uglavnom igra odvijala između dva šesnaesterca.

Od tada su neroazuri zagospodarili terenom i propustili nekoliko odlilnih šansi.

Prvu ozbiljniju priliku za pogodak na susretu imao je Inter i to Ivan Perišić, koji je loše šutirao iskosa sa lijeve strane, pa golman Đanluiđi Bonaruma nije imao problema da ukroti njegov udarac.

U 24. minutu Danilo D'Ambrosio je probio po desnom boku i idealno centrirao u peterac gdje se ponovo našao hrvatski reprezentativac, ali je glavom u padu za malo bio neprecizan, da bi minut kasnije nakon kornera priliku propustio Žofri Kondogbija.

Sudija Paolo Taljarento je žutim kartonima za Žofrija Kandogbiju, a potom i Juraja Kucku objema ekipama stavio do znanja da neće tolerisati grubosti, međutim Matija De Šiljo to nije ozbiljno shvatio pa je brzo dopisan u arbitrovu bilježnicu.

POSTAVE

MILAN (4-3-3): Donaruma, De Šiljo, Gomez, Paleta, Abate, Bonaventura, Lokateli, Kucka, Nijang, Baka, Suso

INTER (4-3-3): Handanović, D'Ambrosio, Miranda, Medel, Ansaldi, Brozović, Mario, Kondogbija, Kandreva, Ikardi, Perišić

Milan je imao priliku da zaprijeti u 34. minutu poslije kontranapada Đakoma Bonaventure, ali je u situaciji "dva na tri" zakasnio sa predajom lopte za Karlosa Baku, koji je potom ušao u nedozvoljenu poziciju, pa je šansa otišla u nepovrat.

Najbolju priliku u prvom dijelu za Inter, propustio je u 38. minutu Mauro Ikardi, koji nikad u karijeri nije postigao gol Milanu, ni dok je nosio dres Sampdorije, a to je "prokletstvo" nastavio i večeras.
Prvi udarac Milana u okvir gola viđen je dva minuta kasnije zahvaljujući De Šilju, ali nije bilo pretjerane opasnosti za čuvara mreže neroazura Samira Handanovića.

Slovenački golman je dobro reagovao i poslije nove kontre Milana i udarca Bake, ali ništa nije mogao u 43. minutu kad je španski napadač Suso primio loptu na ivici kaznenog prostora od Bonaventure, prevario svog čuvara Kristijana Ansalija i ljevicom pogodio suprotni ugao - 1:0.

...
Izvor: YouTube

Interesantno, Suso je prvi Španac koji je postigao pogodak u milanskom derbiju još od daleke 1962. godine kad je mrežu zatresao Luis Suarez, ali braneći boje Internacionalea.


U nastravak meča agilnije su ušli fudbaleri Milana uprkos vođstvu, pa je u par navrata Handanoviću zaprijetio Bonaventura, međutim, Inter je u 52. minutu postigao gol za izjednačenje!

I to kakav! "Bombu" Antonija Kandreve sa oko 20 metara poslije ubacivanja iz auta nisu mogla da odbrane ni dva golmana a kamoli tinejdžer Donaruma - 1:1!

...
Izvor: YouTube



Bunili su se rosoneri da gol nije regularan jer je navodno linijski arbitar "poklonio" aut Interu, ali sudija naravno nije promijenio mišljenje.

Nanesenu "nepravdu" ispravio je nekoliko minuta kasnije ponovo Suso, ovog puta desnom nogom - dobio je loptu od Bake, ovog puta "promiješao" iskusnog Brazilca Mirandu i rutinski pospremio loptu u lijevi ugao - 2:1.

...
Izvor: YouTube

Pokušavali su izabranici Stefana Piolija da ponovo stignu do "egala", odlično je u 67. minutu iskosa sa lijeve strane šutirao Perišić, ali je vršcima prstiju odbranio golman Milana i izbacio loptu u korner.

Debitant na "Derbiju dela Madonina" u trenerskoj ulozi u Interu Stefano Pioli je sve karte bacio u napad, izveo je indisponiranog Brozovića i uveo Crnogorca Stevana Jovetića, koji je u 90. minutu propustio da glavom donese izjednačenje.

I kad su svi na San Siru pomislili da će Pioli na kraju morati da "stisne ruku" kolegi sa klupe Milana Vinćencu Monteli kojeg nikad u karijeri nije "dobio" u gradskom derbiju ni dok su vodili Lacio i Romu, Perišić ga je barem spasio poraza poslije kornera Džejsona Murilja - 2:2.

Jedna od najvećih svjetskih fudbalskih utakmica "Derbi dela Madonina" traje skoro sto godina, tačnije od 1909. godine kad je prvi derbi odigran u švajcarskom Kijasu pripao Milanu rezultatom 3:2.

Od tada ukupno je odigrano 216 utakmica, ova večeras bila je 217. zvanična, dok je u šampionatu Italije riječ o 165. milanskom okršaju - Inter ima 61 pobjedu, Milan 51, a neriješeno je bilo na 53 utakmice.

Najviše nastupa u milanskom derbiju ima legendarni kapiten rosonera Paolo Maldini (56), najbolji strijelac je takođe iz Milaneza - Andrij Ševčenko sa 14 golova, kao i najubjedljivija pobjeda u derbiju - 0:6 u korist crveno-crnih u proljeće 2001. godine.

...
Izvor: YouTube

Jedini Srbin učesnik "Derbija dela Madonina" u svojstvu trenera je bio Siniša Mihajlović koji je vodeći Milan - pretrpio početni poraz 1:0, ali se u pretposljednjem okršaju u januaru ove godine "osvetio" plavo-crnima i zabilježio ubjedljiv trijumf - 3:0.

...
Izvor: YouTube

Međutim, Mihajlović je brzo postao "bivši", kao i njegov nasljednik Kristijano Broki, pa je priliku dobio Vinćenco Montela, koji je prvi put vodio rosonere sa klupe, baš kao što je na drugoj strani u 217. gradskom derbiju po redu debitovao i novi kormilar Intera Stefano Pioli.

Njihov međusobni skor je na strani Piolija, koji ima pet pobjeda, Montela je upisao tri trijumfa, uz sad tri remija, ali nikad Pioli nije dobio Montelu u nekom gradskom derbiju!

Utakmici na "San Siru" prisustvovao je i Silvio Berluskoni i to posljednji put u svojstvu vlasnika Milana s obzirom da je će sredinom decembra prodati većinski udio u klubu (99.93 odsto akcija) kineskom konzorcijumu za 740 miliona evra.

Najvatrenije pristalice Milana "Curva sud" su odale počast Berluskoniju ogromnim transparentom na tribinama i zahvalile se nekadašnjem italijanskom premijeru za tri decenije vladavine. Klub sa San Sira u Berluskonijevom "mandatu" osvojio osam titula Serije A, pet titula šampiona Evrope i tri trofeja namijenjena klupskom prvaku svijeta.

Serija A, 13. kolo

Sampdorija - Sasuolo 3:2 (0:0)
/Kvaljarela 84, Murijel 86, 90+1 penal - Rići 64, Raguza 74/


Atalanta - Roma 2:1 (0:1)
/Kaldara 62, Kesi 90 pen - Peroti 40 pen/

Bolonja - Palermo 3:1 (1:1)
/Destro 20, Džemaili 67, Vivijani 73 - Nestorovski 9/

Krotone - Torino 0:2 (0:0)
/Beloti 80, 89/

Empoli - Fiorentina 0:4 (0:1)
/Bernadeski 27, 51, Iličić 47 pen, 67/

Lacio - Đenova 3:1 (1:0)
/Anderson 11, Biglia 58 pen, Volas 66 - Okampos 52/

Milan - Inter 2:2 (1:0)
/Suso 43, 58 - Kandreva 53, Perišić 90+3/

Odigrano u subotu:

Kjevo - Kaljari 1:0 (0:0)
/Gobi 53/

Udineze - Napoli 1:2 (0:0)
/Perica 59 - Insinje 47, 57/

Juventus - Peskara 3:0 (1:0)
/Kedira 36, Mandžukić 63, Hernanes 69/

TABELA: Juventus 33, Roma 26, Milan 26, Lacio 25, Atalanta 25, Napoli 24, Torino 22, Fiorentina (-1) 20, Kjevo 18, Sampdorija 18, Inter 18, Đenova (-1) 16, Kaljari 16, Bolonja 16, Udineze 15, Sasuolo 13, Empoli 10, Peskara 7, Palermo 6, Krotone 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC