• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krotone namučio Milan

Autor mondo.ba

Milan je na jedvite jade zabilježio pobjedu protiv pretposljednje ekipe Serije A u nedjeljom meču 15. kola odigranom u matine terminu i stigao do drugog mjesta na tabeli.

Iako je novajlija u italijanskom šampionatu bio u većem dijelu susreta na "San Siru" u podređenom položaju, gosti su bili na korak da osvoje zlata vrijedan bod u borbi za opstanak protiv favorizovanog rivala.

Međutim, Đanluka Lapadula je u 86. minutu poslije greške odbrane Krotonea osigurao jubilarnu 10. pobjedu rosonerima i drugo mjesto na tabeli!

Milan - Krotone 2:1 (1:1)

Ipak, Krotone je već u osmom minutu pokazao da se ne šali. Vezista Milana Manuel Lokateli je pogriješio na nekih 20-ak metara od gola domaćih, lopta je došla do Leonarda Kapecija koji je šutirao sa 16 metara tik iznad prečke.

Prvi šut u okvir gola Đanluiđija Bonarume uputio je Marćelo Trota četiri minuta kasnije, ali je mladi golman crno-crvenih spriječio vođstvo gostiju.

Ali nije mogao ništa u 27. minutu kad je Krotone poslije asistencije Markusa Rodena stigao do prenosti golom Dijega Falćinelija, koji je rutinski sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu - 0:1.

...
Izvor: YouTube

Do danas, Krotone i Milan odigrali su samo jednu utakmicu i to u okviru Kopa Italija, koja je okončana pobjedom rosonera 3:1 tek poslije produžetaka pošto je u regularnih 90 minuta susret završen remijem 1:1.

Najozbiljniju šansu Milan je imao nekoliko minuta prije poslije udarca M'Baje Nijanga, međutim lopta je poslije udarca Francuza zavšrila iznad prečke.

Francuski napadač je u 40. minutu katastrofalno reagovao u izglednoj situaciji, ali je loše primio loptu pa je izblokiran. Ipak, samo minut kasnije Milan je stigao do izjednačenja.

Nakon kornera hrvatski fudbaler Mario Pašalić je bio najviši u skoku i pogodio mrežu Aleksa Kordaza - 1:1.

...
Izvor: YouTube

Početkom nastavka su izabranici Vićenca Montele mogli da preokrenu rezultat iz blago rečeno "sumnjivog" penala, ali je golman Kordaz sjajno odbranio šut sa "kreča" Nijanga i čini se ispravio grešku sudije Marko Di Bela.

...
Izvor: YouTube

Do kraja su se gosti grčevito branili, a Milan napadao, međutim do 86. minuta se rezultat nije promijenio. Tada je svojim četvrtim ovosezonskim pogotkom Lapadula skratio "mučenje" Milana...

...
Izvor: YouTube

Pored minuta šutnje prije početka meča zbog avionske nesreće u Kolumbiji u kojoj je poginulo 76 osoba, na lijevom rukavu rosonera u nedjelju se našao i grb Šapekoensea uz natpis "Napred Šape" čime su odali počast tragično nastradalim fudbalerima brazilskog kluba.


SERIJA A - 15. KOLO:

Milan - Krotone 2:1 (1:1)
/Pašalić 41, Lapadula 86 - Falćineli 27/

Lacio - Roma (15:00)
Peskara - Kaljari
Sampdorija - Torino
Sasuolo - Empoli
Fiorentina - Palermo (20:45)

Igrano u subotu:

Juventus - Atalanta 3:1 (2:0)
/Aleks Sandro 15, Rugani 19, Mandžukić 64 - Frojler 82/

Odigrano u petak:

Napoli - Inter 3:1 (2:0)
/Zjelinski 2, Hamšik 5, Insinje 50/

U ponedjeljak:

Kjevo - Đenova (19:00)
Udineze - Bolonja (21:00)

TABELA: Juventus 36, Milan 33, Roma (-1) 29, Lacio (-1) 28, Napoli 28, Atalanta 28, Torino (-1) 25, Inter 21, Fiorentina (-2) 20, Đenova (-2) 19, Sampdorija (-1) 19, Kaljari (-1) 19, Kjevo (-1) 18, Bolonja (-1) 16, Udineze (-1) 15, Sasuolo (-1) 14, Empoli (-1) 10, Peskara (-1) 7, Krotone 6, Palermo (-1) 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC