• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pala" Španija! Srbija nosi BODOVE u drugi krug!

Autor mondo.rs

Srbija pobedila Španiju u 2. kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu 25:23 (11:8). Plasman u drugu fazu obezbeđen, a tamo ćemo sigurno sa dva boda. Fenomenalna Marija Čolić.

SRBIJA - ŠPANIJA 25:23!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu u Grupi A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Izabranice selektorke Dragice Đurić ne samo da su potvrdile plasman u drugu fazu takmičenja, već će u njoj borbu za polufinale započeti sa dva, tri ili četiri boda. O tome će se odlulivati za dva dana, kada Srbija igra poslednji meč u grupi protiv domaćina Švedske.

Predvođene neverovatnom Marijom Čolić među stativama, Srpkinje su protiv Španije odigrale odličan meč. Bilo je i padova, ali su usponi bili daleko značajniji i nedostižni. Čak i u trenucima kada je iskusna selekcija "crvene furije" ozbiljno pretila da će da stigne minus od devet golova, Čolić je kao hobotnica skidala zicere i gurala Srbiju do trijumfa.

Od prvog minuta naša reprezentacija je imala vođstvo. Srbija je stala pred kraj prvog dela, ali period od preko osam minuta bez gola Špankinje nisu kaznile. Raspoložena Katarina Krpež Slezak sa tri vezana pogotka na početku drugog poluvremena najavljuje perfektnu igru sve do 40. minuta i rezultata 19:10.

Špankinje, koje su veći deo meča igrale bez povređene Marte Mange, u serijama uspevaju da smanje na 21:18, ali onda Slađana Pop Lazić i Marina Dmitrović (obe sa stoprocentnim učinkom - tri od tri) preuzimaju stvar u svoje ruke i privode meč kraju.

VELIKA pobeda Srbije!

Neće imati mnogo toga Dragica Đurić da zameri svojim rukometašicama, osim velikog broja tehničkih grešaka u finišu meča. Srbija ih je imala čak 23, naspram 19 Španije. Prvi strelac naše ekipe bila je Krpež sa šest golova, odlična Jovana Stojiljković je postigla pet, Sanja Radosavljević četiri, po tri pogotka postigle su Jelena Lavko, Dmitrović i Pop Lazić, dok je Kristina Liščević jednom uspela da pogodi.

U ekipi Španije najefikasnija je bila Karmen Martin sa šest golova.

Junakinja utakmice je, ipak, Marija Čolić. Branila je SVE. Od udaraca sa devet metara, do gomile zicera sa crte i krila, a zaustavila je i jedan semedrac i to u finišu meča. Golmanka Srbije na kraju je imala 15 odbrana!


UŽIVO:

Ako je duel sa Slovenkama bio za drugu fazu, onda je meč protiv Španije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj sigurno za najavu iznenađenja.

Pobedom bi izabranice Dragice Đurić obezbedile sigurno još tri meča u posle takmičenja u Grupi A, ali i priliku da se bore za najviši plasman, jer bi u tom slučaju Srbija prenela bodove osvojene u Stokholmu, a u poslednjem kolu bi se čak borila iz maksimalan učinak protiv selekcije domaćina.

SRPSKE RUKOMETAŠICE BODRI OVA EKIPA



POBEDA Srbije za DRUGI krug!


Međutim, protivnik je i te kako poznat i snažan.

"Crvena furija" je poražena na početku turnira od Švedske (19:25) i protiv Srpkinja ima imperativ, jer bi je poraz gotovo sigurno izbacio iz trke za odličja.

GRUPA A - STOKHOLM

4. decembar: Srbija - Slovenija 36:34
                      Švedska - Španija 25:19
6. decembar: Španija - Srbija 23:25 (8:11)
                      Slovenija - Švedska (20.45)
8. decembar: Španija - Slovenija (18.30)
                      Švedska - Srbija (20.45)

TABELA: Švedska 2, Srbija 2, Slovenija 0, Španija 0.

IZ MINUTA...

25:23 - KRAJ!

25:22 (59. minut) - Neverovatne greške i ponovo je drama u Stokholmu. Pop Lazić, nadamo se, sada otklanja svaku dilemu oko pobednika.

24:19 (58. minut) - MARINA DMITROVIĆ - gol za pobedu!

23:19 (57. minut) - Trifunović je isključena, a ČOLIĆ brani penal Peni!

23:19 (57. minut) - Pop Lazić u pravom momentu. Nažalost, odmah uzvraća Lopez. Marina Dmitrović kada je MNOGO važno sa devet metara. Sada više nema puno vremena ni za Španiju. Tajm-aut za klupu "furije".

21:18 (55. minut) - Alberto! Evo ga tamj-aut za Srbiju.

21:17 (54. minut) - Marta Lopez konačno pogađa sa krila, a Srbija gubi još jednu loptu. Ne valja. Dragica Đurić ima još jedan tajm-aut i pravo je vreme za njega, ali Čolić ne da Lopez postigne još jedan pogodak.

21:16 (51. minut) - Mnogo greše naše devojke, na sreću i Špankinje. Izgleda da umor čini svoje. Ima još malo do kraja...

21:15 (48. minut) - Dugo nije bilo gola. Led je probila Lavko. Trenuci meča kada golmani briljiraju. Marija Čolić je odavno na dvocifrenom broju intervencija.

20:15 (44. minut) - Španija golove u drugom delu uglavnom postiže sa penala i iz kontre. Kabral je smanjila na "minus šest". Još jedan gol primamo i to posle odbrane Čolić. Topi se prednost Srbije, rapidno. Reaguje Dragica Đurić.

20:12 (42. minut) - U 40. minutu Srbija je imala "plus devet". Martin uspeva da postigne gol iz sedmerca, a zatim i iz kontre. Ne sme da bude opuštanja, "furija" ima preiskusnu ekipu. Jovana Stojiljković takođe pogađa iz penala.

18:10 (39. minut) - Drugi gol za Španiju u nastavku daje Agilar i prekida seriju Srbije 5:0. U trenucima kada nam je pretila pasivna igra, Krpež uspeva da izvuče isključenje. Čolić brani zicer, ko zna koji na meču. Stojiljković daje novi gol.

17:9 (36. minut) - Ozbiljno dobra igra Srbije. Brze kontre, raznolikost, napadi sa oba krila. Krpež golom završava kontru, a onda i sjajna odbrana. Lavko puca sa devet metara i "cepa" mrežu.

15:9 (34. minut) - Proradilo je i desno krilo Srbije. Sa tri vezana gola Katarina Krpež najavljuje dobro drugo poluvreme. A, onda i levo krilo, Sanja Radosavljević. Bravo! Selektor Španije traži tajm-aut.

12:9 (31. minut) - Krpež i Martin golovima otvaraju drugo poluvreme.

II POLUVREME

11:8 (30. minut) - Više od osam minuta Srbija je bila bez gola. Ali, Španija nije kaznila lošu realizaciju u finišu.

- Sjajnih sedam odbrana Marije Čolić. Nepravilna izmena i Španija ponovo ima igrača manje. Radosavljević dobija loptu, ali ovaj put pogađa stativu.

11:7 (22. minut) - Krpež koristi penal, Srbija ima ponovo igrača više.

- Mange neće moći da nastavi meč.

10:7 (21. minut) - Šteta! Imale su naše devojke i napad za još veću prednost, ali je posle presečene lopte, Mange smanjila rezultat. Tamnoputa rukometašica Španije se potom povredila i predala loptu Srpkinjama. Lavko ne koristi sedmerac.

10:6 (18. minut) - Marina Dmitrović sa devet metara. Odlična igra Srbije!

9:6 (17. minut) - Radosavljević koristi višak na levom krilu. Srbija ima igračicu više u polju. Gol za gol, napad tima Dragice Đurić sjajno funkcioniše. Jelena Lavko postiže prvi gol, Čolić zaustavlja zicer, a Stojiljković donosi tri gola prednosti.

6:5 (15. minut) - Pošto naše reprezentativke nisu iskoristile napad za "plus tri" kazna je stigla od Marte Mange. Sanja Radosavljević "zabija" s krila i najavljuje još jednom da će ovo biti njen šampionat. Šteta, izgubila je loptu u kontri za osetniju prednost. Španija se vraća na "minus jedan".

5:3 (11. minut). Katarina Krpež "seče" loptu i postiže prvi gol. Srbija se sjajno odbranila sa igračicom manje u polju, a Sanja Radosavljević donosi "plus dva".

3:3 (6. minut) - Kristina Liščević vraća prednost, ali Špankinje uspevaju da izjednače preko Karmen Martin. Golman Srbije Marija Čolić vrlo je raspoložena ušla u meč. Jovana Stojiljković opet je precizna.

1:1 (2. minut) - Jovana Stojiljković je postigla prvi pogodak posle uspešne odbrane, ali je uzvratila Aleksandrina Kabral.


- Utakmica je počela, prvi napad ima Španija!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC